денес бев на контрола вонредна поради висок притисок и испитување мочна киселина висока во крв други параметри нормални.На ехо др виде почетни калцификати и плази на крварење, ми даде клексани од вечер да се буцам , да испитам ддимери и аптт, направено прво цтг нормално со по некоја контракција треба на контрола за 1 недела иначе сум 35 нед според мерки на бебе. Ве молам некоја што поминала низ ова да сподели искуство
Здраво јас имам една успешно помината бременост и една вонматерична бременост после успешната односно пред 2 години ми беше вонматеричната , сега ми е 29 ден од циклус , знае некогаш да ми дојде 31ден , 30 , 29 , ама јас пред 7 ден чуствував болки во брадавиците , и еве од вчера како да ке добијам секоја секунда ме боли стомак а не добивам исто имам и болку исто како кога бев останата вонматерично баш кај тој јајник , и половина ме боли исто како за добивање а тој јајникот повеќе , а не планиравме со мм бебе сега , не сум спремна психички , и не правевме бебе имавме односи незашитени ама завршуваше надвор , се плашам многу од таа вонматерична па прашувам за искуство извинете на долгиот пост
Здраво, дали е нормално да се осеќа остра болка во долниот дел на стомакот( лева страна ) Осеќам болки кои траат неколку секунди и се повтараат повеќе пати. Дури одам или лежам. 13 недела сум
Jas imav oseteno dole levo bolki okolu 10ta nedela, se razbudiv okolu 4-5 casot posle polnokj, bolkata traese nekolku sekundi i se povtoruvase na sekoi 5-10 min. Po polovina - eden cas, povtorno zaspav i sledniot den uste nekolku pati gi pocustvuvav bolkite. Posle ova ne sum gi imala ovie bolki, toa bese samo taa nokj i sledniot den dosta namaleno.
Бев на контрола, се е во ред. Ми кажа да пијам магнезиум. Од време на време пак осеќам таква болка ама не е како тој ден.
Здраво, ве молам за совет. 17 недела сум, имам болка во долен дел на стомак, централно, како бодеж со нож. Болката може да ја имам цел ден со прекини, а другиот ден да ја немам. После некое време пак да се повтори.. Магнезиум земам, но не помага. Болката е некогаѓш повеќе интензивна, некогаш не ѕолку. Ве молам за искуства. Ме загрижува. На ехо се беше во ред минатата недела. Благодарам.
Оди кај матична кажи и може ќе ти даде нешто и јас така па ми даде утрогестан ама долу баш имав како боцкање вагинално и ми даде токорелакс
Мене ме болат прстите на рацете, коските на прстите. Како да ми се вкочануваат и не можам да ги виткам. Трансфузиолог ми даде калиум и калциум, бидејќи долго време боцкам клексани. Дали има некој со слична болка?
Јас. Последнава недела ми е некако изразено, особено кога ги виткам. Само јас чувствувам дека ме боли и "месото" од внатрешниот дел на дланката каде што почнуваат прстите. Јас од глупостиве што ми се случуваат овие три денови не прашав... Вчера земав да бришам шкафови, прозори, и дека згрчени прстите, по пет минути почнаа да ме болат. После саат време работа, не можев телефонот да го држам. Палецот на десната рака ми се закочува постојано...
Да, при виткање боли. Ноќе бидејќи не ги движам како да ми се здрвуваат. Сабајле ги виткам со другата рака. Малку се свиткуваат и одма сами се исправуваат (како нешто да ги одбива) и крцкаат. Малку е смешно ама и непријатно. Од пред некој ден, истава болка ја осеќам и на прстите од нозете. Ти боцкаш клексани?
Да да, баш така, си помагам со левата рака го одглавувам палецот Тоа заборавив да ти кажам, не примам клексани.
И кај мене се вцрвенува дланката. Но, немам отоци. Добро е, ме утешивте @bokace1 и @Puffy2019 не ми се случува само мене.