Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.987
    Допаѓања:
    12.617
    Хепатромбин ставам(послабиот) дозволен е, ама не многу често, втора бременост ставам од почеток и некако по лесно ми оди па послабо имам модринки, гледам каде ми е по опуштено местото на стомак и боцкам. Само ако е по тврдо знае да ме заболи и одма модрица се појавува. Воздухот не го вадам јас.

На wonder woman5 и _Vera_ им се допаѓа ова.
  2. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    167
    Jas sakam da prasam zosto tolku losi recenzii ima za Remedika?
    Koj vodel bremenost tamu, dali ste zadovolni?

3. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.663
    Допаѓања:
    27.121
    Јас скрининзи правев таму со првото кај Петрова, со второто кај Афродита. Еднаш итно бев кај Симонида. Реално мене сите ми беаа преедобри и нежни, убаво објаснување даваат.

4. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    167
    Zdravo. Sto pravevte ako imate pokacen homocistein, sto vi davaaa kako terapija. Veke zemam metilirani vitamini, antikoagulantna teraija.

5. DevilWithAHalo

DevilWithAHalo Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Пред менструација ми се јавува нешто што личи на мигрена, но без силна главоболка. Најчесто симптомите ми завршуваат кога ќе помине менструацијата.

Но, по спонтан абортус, за првпат ми се појавија многу изразена чувствителност на светлина, раздразливост и заматеност. Особено ми пречат линии, ситни шари и визуелни детали, што ми создаваат непријатност и ми го отежнуваат секојдневието. Ова трае веќе околу еден месец и не поминува.

Дали некоја жена се соочила со нешто слично по спонтан абортус или по хормонални промени? Би ми значело да слушнам лично искуство и да знам на кого се обратиле — невролог, офталмолог или друг специјалист. Не знам од каде да започнам. ❤️ И добар доктрор за следење бременост <3