Ај ве молам просветлете ме... Што значи да ме боцка долу од време на време, и како да ми тежи, незнам да објаснам убаво. Ме секира затоа што никогаш не ми било така осто и болно, се плашам дури до тоалет да отидам да не видам чудо некое... некои чудни грчеви, и буквално како да имам мали иглички што ме боцкаат по цервиксот. Може од умор и лошо спиење ваква беља да се јави?
^ Нормални се тие боцкања, болките се додека се во граница на нормала, не се пропратени со крварења се природен процес на ширење на матката. Нормална матка пред бременост е 5 см широка и 7 см висока, до крај на бременоста станува околу 35-40 см висока а 25-30 см широка и секој см што се шири боли Плус нели почнува да зафаќа се поголем дел од стомакот, поместува/притиска органи и сето тоа предизвикува болка. Иако бременоста се нарекува и блажена состојба, блажен е само крајниот производ, се друго е далеку од блажена состојба
Абе и јас се си викам дека тоа е, ама вчера идиотот не седна и 5 минути, нон стоп бев навака-натака по дома, времево крш, а еднаш веќе имав проблемчики на почеток. Немам фала богу ни изцедок, ни инфекција, се е чисто - суза! Абе Миле Паника, си ја имам мувата на капата и си ја ишкам. Дека незнам да одморам како човек...
Јас кога бев бремена, почнав да повраќам усте во 5 недела, дури и инфузии примав... И некој ми кажа да јадам соленки и стварно многу ми помогнаа! Пробајте можеби ќе ви биде подобро!
Минатата цела ноќ не можев да спијам, ама десната страна на стомакот на секој саат камен ми се правеше ми се стврднуваше, дури како мускулен грч во нога кога ќе те фати е таква болка осеќав. Сте имале вакво нешто, дали е нормална појава, од што би можело да е?
па мислам дека не е ништо страшно .... мене ми се случуваше често во 5ти, 6ти, 7ми месец, е осми и еве сега 9ти не сум приметила такви промени. Би требало да си се контракции наводно матката си се спрема за пороѓај уште рано рано во бременоста, ама сепак прашај си го гинекологот на наредна контрола
Нормални се, не се грижи. Јас речиси секој втор ден имам главоболки, кои најчесто се од умор. Пробај со кафе мене тоа ми делува за главоболка, или некој цеден сок.
цел ден имам неприојатни болки во стомак... малко посилни од менструални... од сабајле ме болеше стомак честопати.... ви се има ли случено ??? малко посилни од менструални
не знам колку време си бремена но лекарите предупредуваат на такви болки во првото тримесечје ... само треба да се кратки , доколку не можеш да издржиш и сметаш дека нешто не е во ред најдобро ќе биде да се јавиш на лекар
утре полни два... влегувам во третиот... јас имав како менструални болки.. ама денеска малку повеке посилни од вообичаените како настинка нешто ..... загрижена сум следната контрола ми е за месец дена
Duso jas gi imam koga rabotam pri napor a koga odmaram eve denes nemam rabota i sum lezarno opustena na stolceto i gi nemam
Јас би ти рекла да си отидеш на лекар, нека те ѕирне на ехо, направи си една консултација за да бидеш мирна
сепак сега немам болки убаво се одморив мислам нормално е.. за ехо досега сум била двапати и знам дека не е убаво толку често да се гледа сепак кажуваат дека е зрачење... само Господ да не чува јас на него се надевам емилија драго ми е што си добра поздрав до сите мамички
Ајде и јас пак тука на темава. Стомакот си е арен, ништо не му фали, јас си имам мака сега со градите. Отсекогаш сум била позамашна во градите, да не речам дека имам гради за една војска, и сега нормално ми се зголемија уште повеќе... Од вчера наваму во десната града како да имам жарче, ме будеше ноќта од што ме болеше. Денес продолжи да ме боли, и ништо не ми помага, ни топло ни ладно. Дали на некоја од вас и се случувало ова, и секако како да го спречам? Никогаш не сум лигла и многу трпам болка, ама ова е чувство на правилно горење, како вистински жар!
jas eve sum doma denes odmaram kobajagi no desniot jajnik me boli kako cista da imam znaci i so rabota i bez rabota bolkite se tuka koga poslebi koga malku pojaki no ne do stepen da ne moze covek od krevet da stane, normalno e vaka? ajde poiskusni kazuvajte
во рана бременост и мене бааги ме болеше,дали седната или легната или станата немаше врска,доколку гинекологот не ти рекол ништо,или не го носиш ниско бебушот немај гајле. сега овој период мене болките ми се поретки, ама сепак некогаш ги осеќам што е нормално поради ширењето на матката, ама ко ке почнеш да го чувствуваш бебушот нема да си толку загрижена ќе си речеш само територија си прави а доколку осеќаш дека болката се зголемува не му се мисли иди на контрола. ти и сега ако се плашиш иди, секоја бременост е различна, а кога ќе чуеш стручно мислење мислам дека ќе ти олесни.
Bev nekni vo petokot na ginekolog ne sakam mnogu cesto da odam posto samo pari zemaat i na eho odma, a velat ne bilo zdravo da se gleda cesto na eho deteto, drugiot ponedelnik ke odam pak mozno e da mu go slusneme srcenceto togas sum vo 7 ma nedela
сигурно ќе му го слушнете и не мисли многу на болкуте, и ја исто се замарав па фала на Бога до сега се е во ред
да но некни од болки и прокрварев малку две капки и ајде трк на гинеколог, знаци стом боли има нешто, од време на време ка ми дојде несто мокро викам готово прокрварев за срејка голема и кога прокрварев паника голема ме фати