Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    колку што сум запознаена ,дај боже со плодот да е се во ред,може да ти даде вагиналети за крварењето,да ти се зацврсти матката. Може и самиот гинеколог чека прво да чуе срцева реакција па после да преземе мерки, само немој ногу да мислиш на тоа,нам дека е тешко но обиди се да си што посмирена.

2. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    пијам добростан, еве сега кога ке завршат ке продолзам со утрогестан по 3 пати на ден примам и инекции прогестерон и алметеџ еднас неделно, фолна киселина, цинк, магнесол, витамин ц и б6 знаци се сто е потребно и од тие две капки други не сум видела само болките сто ги имам се надевам се ке биде во ред и ке заврши нормално

3. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Девојки бев клекната околу пет минути имав гости и истурија сок на тепих и морав да исчистам бидејќи имав прокрварено и треба да мирувам ме изеде совеста да не се случи несто лосо ;(

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^директно консултација и преглед кај докторот.
    И не мисли на најлошото.

5. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    емилијамак се надевам дека се е во ред ако веќе си била на лекар :)

6. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    добар ден мешенца ... не знам како се справувате со времево , но јас вечерно време после 1ч по полноќ почнувам да се мачам . сношти околу 2ч ме разбуди силна болка во горниот дел на мешето (под градите) , од болка не можев ни да дишам ,ниту да лежам , а кога пробав да станам ситуацијата ми беше уште полоша . трпев болки и си плачев докај 4 ч ., сега се малце помали може да се истрпат. матичниот ми е на одмор , замената негова не сакаше да ме прегледа , само на закажано работеле , а на приватно ехо ми потераа 3000 ден.,а тоа некако ми е многу . бев испаничена бидејќи малото го немаше да претка , но ете дури сега почнав да му го осекам плусот. не сакам да паничам матичниот се враќа утре на работа , во 6ти месец сум.... ви се има случено ова некогаш

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    девојки јас заказав за на лекар па после треба I на гинеколог E сега ке потрае Oколу 1недела додека дојдам Nа гинеколог,веке во вторник сум Kај матичен па од таму упут Zа гинекилот.
    сакам Dа ве прашам се случUва во текот на денот да некогаш Lевиот некогаш десниот јајник ми заболе,Nе е голема болка нешто Mалце е ама се Sлучува :?: да Nе е нешто Sериозно или нормално E ????

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ајдее почна со прашањата :) , баш ми е мило што си бремена ќе се дружиме ... не се плаши нормално е тоа јајник да те боли или стомак кај долниот дел - матката се привикнува и започнува да се шири... а зошто прво на матична за упат па после на гинеколог. немаш ли матичен гинеколог?

9. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Девојки 11 денес влегов и чувствувам болка некоја не јака не тапа тука безвеза и ттоа од левата страна кај јајникот.Магнезиум си земам гин.ми ги даде против болки и стварно ми помогна .Е сега ми е страв да не несто се случи недај бозе лосо.

10. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    и мене ми се слуЧува и знам непријатна е болката ја прасав докторката и ми реЧе дека лигаментите се истегнуваат,мене ми помага кога ке легнам малку пробај и ти мирувај легни си малку ;)

На kostadinka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Pа немам матичен Gинеколог а и бидејки скоро сум Vо италија и Uште тука не сум била Nа гинеколог,имав порано закажAно но веке Vо октомври ми заказа а Sега останав бремена I ке морам да Iдам и да барам Zа побрзо.
    иначE ти благодарам Zа одговорот баш Sе загрижив бидејки прва Bременост па не Zн шTо е нормално A што не :lol: поздрав Dо тебе :)

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    немај гајле тука сме да си се дружиме и помагаме... :hai:

13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    kostadinka24, не паничи несе плаши....да било нешто лошо ќе давало и други знаци. Некои работи се неинзминливи.

На kostadinka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ај да прашам на почетокот имав болки во стомакот јајниците така не многу јаки но често ми се јавуваа во текот на денот... сега немам болки... до душа имам ама мноооогу ретко дали еднаш во денот ќе ме фати грч во стомак а можеби и преку ден... сеа кога ме болеше стомакот прашував дали е нормално да боли.... ии сега кога се намалува болката кога ретко ја осеќам пак прашувам дали е нормално толку ретко да осеќам... како да се исчезнати тие Чести болки.. во третиот месец сум.......
    пс.. кој има слично искуство нека ми пишее..

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.308
    Допаѓања:
    36.974
    Јас ги имав истите болки до трет месец од бременоста. Тогаш не ни знаев дека сум бремена. Немај гајле. Не е ништо страшно.

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    да ама сега почнаа да се намалуват болките како да ги снемува одвреме навреме се јавуваат.. нормално ли е да ги снема грчевите

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.308
    Допаѓања:
    36.974
    Нормално е. Грчевите се јавуваат до трет месец. Барем кај мене така беше.

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    766
    и јас имам повремени болки во долниот дел од стомакот кога го прашав докторот ми рече дека е од ширењето на матката и можи од недоволно празнење на цревата со што си имам проблем.А да прасам дали некој има пијано за време на бременоста еритромицин на брисовите ми најдоја уреоплазма докторот ми ги преписа еритромицинот почнав да ги пијам иако се мислев бидејки пред овие брисеви кога ги праев имав мукоплазма која беше резистентна на све и не ја лечев со ништо а на последниов брис послем 2 месеци ја нема неја туку ја има уреоплазма кај отиде мукоплазмата и јас се чудам или толку точно ги прегледват брисевите :@

19. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    зимај си ја слободно терапијата нема никаква штета ;)
    и сега што ќе ловите на брисеви во бременоста- тоа и ќе убвате со антибиотици, уживај и не се замарај битно е да си одиш на редовни контроли и се ќе си биде како треба.

20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    ве молам за помош многу ми је тешко јас сум во италиа да речам на одмор ;( пред 3 дена стигнавме а пред 2 дена прокрварив само сто стигнав до болнича крвта прекинала срцето на бебенцето му чукаше и ми препишаа парацетамол против болки во кичмата и стомакот.тије да ми препишат и прогестерон а во аптека не виделе дека треба и такви да му дат на мм и нисто се напив само парацетамол и сосема малце ми подпомина стомачето.вчера лезев скоро цела ден ма да докторката ми рече слободно можи да одам на плажа и да се движам јас непојдов лежев одмарав и вечерта подизлеговме 1 сат и кога се вративме имав повејче крв од предходната ден ;( си умрев од плачејне и јас и децината и мм цел беше под стрес ;( и ај пак да го видиме срцето на бебенцето и пак фаламу на бога се беше ок а јас само кафеав исчедок имав со некој ситни парценца.заминавме до аптека по нојче едвај ја најдовме и зедовме прогестерон се напив и од сношти од како се вративме од болница само лезам и на секој 3 - 4 сати парацетамол пијам од оније за болки ма да имам пак болки во кичмата и јајниците ама малце помалце неголи без таблетки.многу ми је страв и до доалет да си појдам.денеска сабајле му се јавив на мојот док во swiss и ми рече дека единствената терапија за крварејнето биле прогестерон таблетките и да лезам да одмарам а другото да му го препустам на господ што се вика а ако има многу крв како за мензис да одам пак на болница ;( .ве молам за помош со цело срце и душа да ми казите дали овије таблетки се сигурни дека можат да ми помогнат или да барам и други а иначе таблетките се прогестерон од 200 мг.и да си казам сега моментално немам ни кафеав изцедок само по малце јајниците ме пецкат и кицмата ме боли ама ништо нее сигурно.ми је страв дане ми се случи одеднас пак да прокрбарам ако станам.голем поз од мене