Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.366
    Допаѓања:
    148.607
    подобро ти е да ги ставаш вагинално. и јас а и многу трудници овде така ги користавме.незнам за парацетамолот на секои три часа многу ми се гледа?!одмарај и не се нервирај,многу трудни со крваренје ја почнале бременоста па си родиле живи и здрави бебинја.пробај колку можеш да не си под стрес,тешко е знам-поминав и јас.се надевам се ке биде во ред.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    фала мила за брзијот одговор ама јас сум во тујга држава и незнам ни како да си побарам вагинални :( а гледам пишува на паковкава дека има и орални и вагинални здравје за 4 дена си се врајчаме дома само да биди се ок како што треба и че му побарам на док такви да ми препиши

3. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Зимај си ги таблетите, јас ги користев. Тие мене што ми ги препишаа беа и за орално и за вагинално. Ако ти пишува само за орална употреба така користи ги. Подобро да користиш отколку да лежиш и чекаш да си дојдеш. Слободно и не се секирај, тоа ти е за зајакнување на матката.

4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    ;( ги користам мила ова ми је вејче трета капсула.му се јавив на мојот док ми рече после 12та недела подобро било да се пијат по 1 на ден од 200 мг и за овије против болки што се (парацетамол)можело да пијам по потрена од 500 мг или од 1000 мг. A мене кичма ме скина,стомачето,јајниците и надолу на кај нозете па се до кај колената :( а крварејне немам ни кафеаб исцедок ама многу ми је страв дане протечи пак и само лезам се здрвив целата.и да си прашам сношти цел пола сат папучево ми се тргаше навнатре и ми се дујаше дане го боли и бебенвето нешто? ;( золвами вели дрка бебето нема гајле и дека доволно е заштитено

5. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Здраво мамички, има ли жешко? :sweat:
    Јас да ви кажам цела сум за на ремонт. Кога ми почна бременоста се осеќав одлично, си велев ќе протуркам без маки, супер. Од пред неколку дена маките почнаа и не знам за што попрво да се жалам.
    Инаку мене многу ме болат коските, ме вртат буквално ко некој со нож да ми гребе внатре. Дали е нога, рака , секој ден е нешто различно, ама нешто мора да врти. И се пожалив на докторката, ми рече-нормално е, пиј калциум. И се случува ли на некоја трудница тука истото? И како се справува?
    Исто така, до некни не знаев што значи да повраќаш во бременост. Сега од пред два дена, веќе во петти месец влезена, се расповраќав, повраќам и тоа обилно. Дали е до жешко, до што е не знам, ама ете ми прави проблеми.
    Ве поздравувам и честитки до сите нови трудници на форумов. Лесна бременост имајте сите!

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

девојки денес влегов во 3ти месец а еве 2 недели имам болки во половината нормално ли е тоа ве молам за одговор

7. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474

Срцка зависи какви се тие болки, големи, мали, како пред добивање? Можеби ти е само некоја промаја, ако имаш клима дома ништо чудно да ти премрзнала половината. За посигурен одговор прашај доктор што ти води бременост.

8. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090

:| мила не сакам да те плашам.... јас имав болки вејче цел месец во кичмата и напон во стомачето исто како за пред добивајне мензис мислев дека е од што расти бебето и пред 3 дема прокрварив бев на болница 2 пати и ми дадоја прогестерон....мој совет ти е да си појдиш на контрола и да видиш што че ти кажи док.

9. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Izvinete sto pisuvam latinica od telefon pisuvam.Sakam da prasam nesto 16 nedela sum a sabajle vo me razbudija kako nekoi grcevi na leviot jajnik od vreme na vreme ke me strekne dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo.Vi blagodaram

10. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Здраво и од мене феминки.
    Телово ми поминува низ толку промени што често се прашувам што е нормално а што не,
    се препишувам на тоа што сум трудна па не му ја мислам многу. До сега не сум имала нешто што би ме уплашило за да одам на лекар или сл.
    Сакам да ве прашам, има ли некоја од вас болки под левата града, кај рабрата (не ребрата туку тоа место).
    Јас претпоставувам дека е од тоа што ми се шири стомакот и се подкрева градниот кош. Јас менувам и менувам позивции надевајки се дека ќе најдам некоја која ќе ми помогне.
    Како се справувате со неа?

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    здраво девојки :)
    па вака јас сум седма недела бремена али Eве како 5дена имам 38 -39 температура..бев на лекар само видоа дали е добро со бебето и ми дадоа некои таблети и Kрема поради некои нечистоти внатре.
    еве Kако вода пијам и веднаш ке ја повратам и се така а и не сум јадена бидејки се ми мириса и ми гирчи :^) температурава навечер се искачува 38 исто и преку ден се случува некогш?? загрижена сум да не е нешто во ред :(

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    captivating јас осеќам исто под левата града како бодежи.. исто така под миската некаде странично од градата или е од бременоста или е настинка не се плаши
    girl-miriза темепратурата да ти спадне лесно а да не пиеш лекови чорапи натопени во вински оцет - оцетот ја зима топлината.. малку е влажно и миризливо на оцет ама поминува
    јас да си прашам.... денес ги земав PREGNAZON витаминските а пишува таму дека има и фолна киселина.. а јас веке пијам само фолна киселина... нема да биде штетно нели ако внесувам и со овие витамини плус фолна.. ве молам за одговор некоја ако знае или има слично искуство ... поздрав
    п.с јас гласам ЗА да се отклучи труднички муабети !!!! :!:

13. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Немаш потреба посебно да пиеш фолна откако ќе преминеш на Прегназон. Во нив ја имаш потребната дневна доза од овој витамин.

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Јас качив само еднаш 38,3 и се извадив од памет зошто знам дека температурата не е добра.
    Успеав да ја симнам со натопени чорапчиња во оцет, се покрив и наоблеков, се препотив и ја симнав.
    Кога бев последен пат на гинеколог го прашав што да правам во случај да качам повторно температура?!
    Ми рече дека слободно можам да се напијам парацетамол.
    Јас пак си стојам на тоа што е можно помалку апчиња да внесувам додека сум бремена - по можност воопшто.
    Види ако е под 39' пробај со оцет, туширај се и сл. таа не е штетна, ама ако се покачи, немој да ризикуваш и напиј се апче.
    За вода и било какви течности, пиј по малку и почесто ако ти се гади немој наеднаш затоа ја повраќаш.
    И за јадењето истото важи, не пренаглувај. Ако треба јади по 5 пати на ден по малку, ама МОРАШ да јадеш.

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    за апетит и јас ич немам ама се трудам да јадам ама тоа е залците ми се враќаат назад... ајде ќе ни дојде апетитот кога ке премрдааат бебушките наши :lol:

16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    за оцет не користам само вода на некое крпче и го ставам на мене и така спајга малце,еве синојк кога легнав за спиење имав 37 па се накиснав и заспав а потоа накај 3сатот пак имав 39,5 па пак со влажни крпи на мене и спана на 37 :^)
    парацитамол и мене гинекологот ми даде само 1 пиев досега и јас имам страв од апчиња многу :^) да не бидне нешто....ама и многу температура пак не е добро :^) некои ми викат дека они не биле со температура во бременоста па се плашам :^) еве 6 ден како по ред имам температура :(

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ти препорачувам оцет и тоа со вински да не се мачиш со темература.. не е нормално да имаш температура и тоа 39.5 тоа оди накај 40... :| да не те плашам ама превземи нешто повеќе од крпи

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    па да веке е 40, искрено и мене ме загрижува, на лекар ми рекоа парацитамол да пиам ама јас кога иде до 39... ако продолжи и деновиве ке идам пак на лекар веке една недела се стори ова температурава :devil: веке ме плаши.

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    е тогаш подобро оди на лекар ако видеш дека не ти спаѓа.. а до тогаш обидувај се како знаеш да ја намалуваш и одржуваш стабилна.. само битно е многу да пиеш течности ако не можеш и ако повраќаш по малку ама често... поготово вода да има телото хидратација и да не дехидрираш..

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :?: како си со температурата спадна и како се осејчас?јас после крварејнето во италиа си се вратив дома и сега лежам вболница ми најдоја воспаление на крвта :doh: ме издупија 5 пати и сега си примам инфузиа а уште имам болки во стомачево и кичмава :worried: