Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    да кажам добро ама не е така,сега имам 37,5 значи пак по неколку сати ке биде повисока..
    ми рекоа можеби е од што не јадев ништо 6 дена,па пред малце само суво лепче јадев и тоа. Sе надевам ке бидам добро и со апетиотв и со температурава се плашам за мене и бебиш и така си имав мн слаб крв и железо а сега беттер се направив :^) резултатите 12 до тогаш кој чека...

ти посакувам побрзо и со лесно да оздравиш,ке ти помогне малце лежи и немисли лошо мора на позитивно да идеме,па потоа со бебушките наши ке заборавиме на се. :) сано господ да даде се да биде добро :^) малце се грижам за тоа.

2. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    . послушаја девојче што ти напиша пијај повејче водичка или сокче и натопениси чорапцина со киселина облечиги и одозгора облечиси усте едни за да не го осејчаш толку јако мирисот на киселината.и пробај да грицкас несто соленчина смоки или двопек Kолку толку да не ти работи зелудничето на празно.

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    girl-miriза аптетит шо пиша и јас немам се трудам на сила да јадам повраќам мирисам се што треба да ставам во уста лоша навика имам...... малку по малку за бебушот не се грижи тој си ја зима својата потреба од твоите резерви... ти кога ќе апнеш една корка леб прво него го храниш а после себеси.. значи помалку а почесто и :!: обавезно течности и оди да си мочкаш
    zalosna ќе те освежат со инфузија ќе си се одмориш едно убаво немој да се грижиш се ќе помине за бебушот ќе издржиш... слатки маки се ќе заборавиш на се
    поооооооооздрааааавв :D

4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) фала муце на подршката :* мваааааа се сака и се мора да се издржи се за наши мали животи

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    хееллппп многу се исплашив кога станав од столот почнав да одам и нешто како да ме пресече у стомак :sweat: :worried: треба ли да паничам многу се исплашив или пак нема ништо страшно има ли некоја исто вака осетено ;( и по малку осекам јајниците како да ме боцкаат блага болкаа ;(

6. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    766
    не се секирај ко не продолзила болката немај гајле мене ми се има некоклу пати случено

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ти благодарам мила за одговорот последниве денови сум стално под стрес и нервози ии многу се исплашив ама фала богу се е во ред,, само здраво и живо да ми биде бебушот поздрав до тебе :)

8. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Јас влегов во 4 месец.Е сега имам неки болки кои се краткротрајни де во лев јајнк де во десен па болка некоја тапа во стомачето па во половината.Али да напоменам еднас во денот и ептен краткотрајни.Место за паника има?ве молам писете многу ми е страв :(

9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) тоа е од што ти расти стомачето.јас лезам моментално во болница баш од таа причина.... имав јаки болки во стомакот и кичмата,примам имфузиа и ми рекоја дека имам големо меше за 14 недели и зато се болките присутни и во лежејне и во стоејне.а ти чим осетиш болка подлегни и одмори малче :*

На kostadinka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Со помин нека е.

11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :( фала срче дај боже да помини ова што побрзо и да можам да уживам уште 6 месеци :doh: имам многу голема подршка од мм,дечината мои и брат ми то е то што ми дава сила

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    само нешто се жалиме и мене почна кичмата да ме ака и тоа од синоќа одвреме навреме осеќам благо боцкање ама приметив дека сакат бутовите да ми се укочат а и ногата и сеа треба ли да паничам...и јајниците ме боцкат од време на време.... психата ме мава помоооошшш :worried:

13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ајде не гризи се ке помине се гледај си го меското и узивај поззз :hai:

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    мамички јас сум во 24та недела ... имам проблем со очите, некако многу ми се суви и ме болат ... ви се има случено ова ?

16. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    и јас сум во 24та недела немам никаков проблем со очите само пред некој ден ме болеше стомакот доле ниско кај јајниците и го прашав докторот и ми рече дека е од премореност а јас тој ден чистев дома и од тоа ми било друго проблеми немам сега за сега.

17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    жалосна Kако си?како е стомачето?

јас еве ме подобра :) и малце по малце јадам иако имам мачнини и спана температурата се надевам Kе биде добро сега:)

ти посакувам брзо закрепнување :*

18. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    Кој ќе ми каже нешто повеќе за грчеви во стомакот? Јас ги имав пред некое време, док. ми даде магнезиум и веројатно од тоа се смирија, сепак после тоа ми се случи уште 1-2 пати и да речеме дека се издржливи ама неможам да се исправам од болка неможам да станам и кога ќе се свиткам најубаво ми е помалку боли. Болкиве веднаш над папокот ми се појавуваа.

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^на почетокот од бременсота таквите грчеви во долниот предел како за добивање, до одреден стадиум се нормални-и токму магнезиум и се пие.
    Но, доколку ти е не престануваат дефинитивно мораш да се чуеш со својот гинеколог.

20. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Кога ги правев 4те брисеви, ми се појави позитивна Хламидија. Докторката ми даде десетдневна терапија со Еритромицин (4x250mg) и рече истата терапија да ја прима и мм. Меѓутоа, во истото време јас ја сменив матичната, па новава ми рече само јас да се третирам, тој не треба и така и направив. Е сега сакам да ми кажете дали некоја од вас имала вакво искуство и како го поминала лечењето на оваа бактерија? Ме копка зашто на нет прочитав дека и двајцата партнери треба да се третираат и не знам што да размислувам и како е правилно. Ептен ми е страв и одвај чекам да го повторам брисот да видам негативен резултат, се на тоа мислам и знам дека не е баш некоја беззазлена инфекција.