да прашам бремените шо се околу 3-4 месец осеќаат ли повремени болки во кичма... вака ќе ме штрекне малку посилно од блага болка ќе ме држи неколку минути и ќе ме пушти ????
Идни мамички помагајте, имам страшни болки во сите мускули на цело тело : врат, грб, колкови раце , нозе , не можам да станам од кревет, има ли некоја од вас вакво искуство и смеам ли да мемам некоја таблетка за болка, гинекологот денес не ми работи не знм кај кого да се обратам , иначе 23 недела сум ......
Магнезиум пиеш ли? Сега бебето расте повеќе, можеби затоа толку те боли. За жал не можеш да пиеш ништо друго освен парацетамол. Помага за болки во мускулите. Напиј се, лежи и одмарај.
На почетокот од бременоста земав магнезиум директ, сега не ги земам нив но утринава се напив шумлива таблетка Mg. ти благодарам многу на советот.....
јас не знаев каде да се обратам за моево прашање па мислам дека темава е најприскладна јас сум бремена во 26та недела , досега недај боже не сум имала некакви проблеми , крварења, но некако последниве 2/3 недели гаќичките ми се мокри , не се многу но се влажни . не е бело прање , туку е безбојно ... не сакам да паничам ... ама мешенца нормално ли е ова ?
даааа нормално ти е... тоа е вагинален исцедок исто како бело прање... без грижи..... и јас го имам и сите го имаме баш за тоа пишевме у труднички и у симптоми на бременост мислам беше и таму си прижочити... без грижа
сакам да си прашам нешто од сношти приметив кога одам по мала нужда баш кога изтекува мокрачата дека је ептен врела дали је мозно да је од настинката и од антибиотикот што го пијав до вчера? ме плаши дане имам внатрешна температура па да ми направи бела со бебушко
никакви проблеми сум немала за 2те мој дечина ама ова третово од петици ме извади само да ми е зиво и здраво па че му кажуваме како си играло со нас додека било во стомачето уште да си прашам дали и на некоја друга мамичка и шетка папучето како моево лево десно па се дуја па влегува навнатре (се гледа само кога лежам на грб)
Е слатко се изнасмеав сега Извини, ама стварно ми стана смешно. Можам да те замислам како си го гледаш папучето, а тоа лево-десно, горе-доле смешничко ми е пааа, не ми се лути Ме прашува ова моево што се изнасмеав толку, морав да му кажам, па еве он вика дека бебето си игра, досадно му е таму внатре, па си нашло пупе да си игра П.С. Уште ова додава ова моево, вика бебето си игра и си прави брм брм брррррммммммм, иииии. Пукнав, готово, одам да видам да не се подмочав од смеење
Уште ова - си прави бебенцето внатре со прстето БРЦ, сад га видиш, сад га невидиш. И вика - знаеш што е ова? Незнам ни јас, еве го пак Леле незнам што ми стана, неможам да престанам да се смеам, ај готово, ќе пробам да се уозбилам
еее баш ме расположивре хаха алал да ви е ми го направевте денот интересен уште сабајле сабајле.. ја малку на работа едно 4 саата ќе сум пошто у петокот не бев... срцки сте
охоо јас и кога седам на компјутер работам т.е продавам хихи ами да потдмирено е вчера ми се појави пак кафенко ајде здравје утре со Бога напред ке одам на контрола кај мојот гинеколог... туку сега за рок од 5 минути ова ке ми е 4ти пат да одам да мочкам... зошто толку често....... за 5 минути 4 пати.. ај одам да мочкам пишете вие
Jas denes imav bolki vo stomakot kako koga mi ide ciklus i sabajlevo soniv los son kako sum go izgubila bebusot, iskrvarev na son veke sum vo 10 ta nedela bas vo istata imav spontan pred godina i pol, ginekologot mi rece deka ovaa nedela ke mi bide rizicna, se nadevam nema da zavrsam kako lani, do koga se vakvite bolki znae li nekoj, sega mi se smirija a traese okolu pola h, inaku sum na utrogestan 2x 1 na den od po 200 mg i magnesol 2x1 , folna, b6 aj so Gospod napred