Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    со Господ напред мила немој да се грижиш тоа што си сонувала е од самата психа од шо мислиш... и јас сонував пред некој ден слично од шо мислев на белото прање ама Господ да не чува.. немој да се грижиш мила нема ништо да му биде на бебушот ќе помине и оваа немој само да се оптеретуваш и да мислиш на негативно едноставно остави во рацете на Бога тој ќе се грижи за твоето бебе како што се грижи за сите ајде ќе биде се во ред со Бога напред и верба дека ќе биде се во ред ќе помине и оваа после ќе си се гушкаш со бебето твое :)

2. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Не грижи се. И на мене минатата бременост ми заврши со киретажа во 10 недела. И јас од 8 до 10 недела сонував како сум го изгубила бебушот и со душа ја чекав контролата во 10 недела. Тоа ни е од пустава психа и од претрпениот страв. Не грижи се и смири се. Запомни секоја нервоза му штети на бебето. Не грижи се за болките, тие се од што се шири матката за да направи простор за бебушот. Кога ќе престанат незнам, ама знам дека ќе траат подолго време. Еве јас сум 23 недела и сега знае понекогаш така да ме стегне стомакот. Поздрав и не се грижи безпотребно. :*

3. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Не можев да најдам во темава, дали и се има на некоја случено како грч да ја фаќа во стомакот? Мене вчера и денеска ме пресекува ама трае само секунда. Целата десна страна на пример ќе осетам болка како грч кога фаќа и одма за секунда ме пушта. Така неколку пати вчера и денес.

4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ухууу мила не се грижи и јас бев испаничена додека не ги испозамарав сите и да ми кажат дека е нормално тоа,,,,, така да не грижи се нормално е :)

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    незнам дали е соодветно прашањево за оваа тема ама незнаев кај да пишам, скоро кај препонот уште пред две години ми се појави воспаление на жлезда која собира гној многу боли како чир буквално, и на секое мрднување како во срце да ме гаѓа некој, е пред две години со антибиотици ми помина ама сега пак се активирала и страшно се нервирам

8 недела терам бременост и ме фаќа страв дали може да влијае на бременоста или не, на гинеколог сум за една недела а до тогаш мислам ќе пукнам,

дали имала некоја од вас слично искуство ??? имам дома црна маст ама незнам дали да ја користам :?:

6. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Dami vi blagodaram za poddrskata, ne sum pod stres no denovuve osekam razdrazlivost mi se place pocesto,ama i onaka sum si placka po priroda osobeno pred ciklus znam deka e od hormonite kiski do vas vie ste gi pominale rizicnite periodi, za rizicni se smetaat prvite 12 nedeli ako ne se lazam ???

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    pa taka velat prvite tri meseci ama ke poomoine se so Boga napred i silna volja ne misli i ne se zamaraj poveke so takvi prasanja... znaci psihata mnogu vlijae.. zatoa uzivaj mila kako so kazav so Boga napred se ke bide vo red ne grizi se i ajde pusti si nekoj film da gledas i grickaj si nesto :D
    p.s izvinete za latinica so pisam

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    извинете што пишам еден пост по друг.. ама сега седнав на столот и како да неможев да седнам ме болеше нешто одоздола ко да седнував на нешто а и одзади ме заболе кичмата ај сеа да ми каже некој шо е тоа оти психата ќе почне да ме мава имате осетено така вие ?????????????????????????

9. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Luge nedelava me mae ogromna nervoza da ne recam bes i toa bez potreba ,se me nervira mi smeta i vreva i se duri mi se i slosuva preetpostavuvam deka e od hormonite deseta nedela sum, kazete mi ste gi imale li ovie simptomi, i kako se spravuvate so nervozata

10. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.685
    ^ Никако, како....јас би ти препорачала јога, благи вежби (ако смееш), чај од маточина, Б комплекс, многу шетање на отворено, позитивни мисли и многу комедии :)

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    докторот мене ми рече да се чувам и без нервози и глупости правење :?:

12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) излегувај од дома колку можиш повејче на свеж воздух,најдуси хоби,цитај книга. и кај мене беше така во 2 месец од бременоста недела,две па се стабилизирав

13. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Crtam privremeni tetovazi i sum postojano so luge duri i rabotata pocna da me nervira velis i ti si imala takvi nedeli veruvale dovolno e nekoj da me nakrivo pogledne za da izlezam od takt se trudam da ignoriram no vnatresno osejkam nemir i postojano mi se place :( ah edvaj cekam da pomine ova nedela gospod na pomos

14. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Postojano sum na vozduh po 12 h dnevno

15. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    јас немозев дома ништо да поднесам,де оти далјинското било настрана ,па оти кебето се тргнало малце,па оти ваганче имало неизмијано и надвор кога че излезев подобро ми беше,чим се врајчав дома иста песна.на мм му скисна еден ден и ми се подразвика а јас дане осанам покусо уште погласна бев :( и после од мака што ми се случува така си плачев,одвреме навреме 2 недели такаа :) знаев дека се е нормално околу мене а мене ми се плачесе,малце ко склет,малце ко тага,малце ко страв и грижа се ми беше насобрано и морав на некого да му се подразвикам или да си поплачам (мислам само на домашните) немој на некој од раб или на стана да му речиш нешто па да те доповреди и уште потешко да ти биди после :| зато самата пробај да си се контролираш (мораш лично за тебе и бебушко и знај дека се че помини....габе не се рекло друго стајне)

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    да да така е... контрола емилија и јас сакам тетоважа кај да те најдам :lol: кај се наоѓаш

17. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Devojce u Dojran sum na gradska plaza, poveli a za samokontrolata se obiduvam da ja drzam no vnatresniot nemir me maci i ovaa zeskoto awww

18. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) че ти помини срцко тоа се нашите женски хормони и плус то еден куп народ околу тебе и жештинава капак е на се (мислам дека 90 % од жените на почетокот на бремениста се така нервозни и се му смета)

19. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Жалосна, еве јас да ти пишам, ако?
    Срце, не се плаши, ги имаш поминато ризичните денови. Ти пишав што ми рече докторката, дека при односи може да се појави малку кафеавко или малку крв, тоа исто важи и за при орг... дека тогаш матката има мали контракции, се се размрдува внатре и затоа. Нема тоа врска со самата бременост. Затоа ми рече докторката така за да си бидеме ние мирни да не се појави паника ако дојде до мало крварење, затоа да немаме односи до првиот преглед. Уживкај си во бременоста мила, опушти си го телото, не се стегај, диши длабоко, релаксирај се и смеј се! Се е ОК! :*

20. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Пред некој ден осетив како ме збоцка нешто во стомак како игла, траеше една секунда, ама ме штрекна ептен. Ми се случило ли вака нешто и на некој друг? Да кревам паника или не???