не јас ти кажувам да не креваш паника.. мене докоторот денеска убаво ми изнакажа се,, дека само мислите и паниката можат да наштетат друго е се нормално.. бебто си прави простор си се шири и нормално е тоа... а што ние не сакаме ништо да не заболи или боцне... јас веќе не се замарам шо е од бога се е арно само напред и ни се жалам нипа ќе мислам поззз и совет до тебе не си ставај толку на душа.. тое ми е совет од доктор,, да се понашаме како сите бремени
Јас денеска имам континуирани слаби болки многу слични на менструални. Ваљда матката се подготвува, не знам инаку зошто би ги имала??
штом ти е време значи се подготвува.. инаку и мене ме факаат предменструални болки кои траат кратко... си се шириме си растеме .... ајде само да биде се како шо треба
Пак јас со ова штрецнувањето,денес ме штрецна од десна страна,исто една секунда,ама после продолжи некако тапо,не болка,туку благо трнење стрпнување како да кажам незнам. И еве сега пак така некоја нелагодност осеќам. Нормално ли е,да не ми е вонматерично или слепо црево,а? Пак јас со моите глупости
Cesto pati mi se slucuva do sega ednas vo mesecot da imam rozevkasto krvarenje nekolku kapki ,,vcera sabajleto isto mise sluci malku da imam i potoa prekina,,nese uspanciv posle cesto mi se slucuva a i go osekam bebeto kako mrda ,za edna nedela vleguvam vo 7mi mesec,, dali na nekoja i se slucuvalp istoto?
ејјј абе шо ви е на вас какво слепо црево какво вонматерично.. мене стално ме штрека нешто ме боцка ме тупка и го прашав докторот рече се е нормално си треба простор бебето да си расте затоа осеќате и докторот ми рече да не се замараме со глупости психички може да се наштети на бебето и тоа шо се мисли многу... затоа уживи и не мисли на ништо... ние не сакаме ништо да не штрекне да не боцне тоа е нормално.. и ајде уќивај си срцка нормално е кога треба да раѓаме здравје Боже тогаш ќе му ја мислиме на боцкање на штрекање
Знам јас дека сум тачка. Му викам синоќа на ова моево и се смеам -аии ќе ми пукне јајовод,ќе ми пукне слепо црево,а он ми вика тебе изгледа јазикот ќе ти пукне од глупости зборење Да се насмееме малку
Завчера ноќта завршив во Чаир, имав срашни болги и грчење на мускули во горниот дел на стомакот, а болките само се префрлуваа од лево десно низ цел стомак...но долниот дел не. И многу ме болеше дијафрагмата на моменти воздух не можев да земам, плус десна рака и нога ми трнеа. По пола саат 40 мин. бидејќи не се смируваше отидовме на лекар, а таму подобро да не отидев толку лош однос имаа што ноќта си реков, јас овде не се пораѓам. Ме прегледа вагинално и на ехо, ми вика со пло.вода,бебето срцето,шумови се е во ред...имаш само недостаток на калциум и магнезиум затоа имаш грчеви. Тоа беше дијагнозата,...а болките после не ми престанаа до 6 сабајлето, плус цел ден повраќав и бев максимално исцрпена. Од ваше искуство, вакви болки или слично нешто во 20/21 недела?
Snow а пиеш ли ти магнезиум? Јас не пиев до минатата недела. па кога ме стегна половината под итно отидов на лекар и тогаш ми ги даде. И од тогаш никаква болка. Јас ги пијам Биолектра во прашок. Приметив дека ми помагаат и за грчеви во нозете. Порано секое сабајле ми идело нозете да ги пресечам од колената надоле , а откако ги пијам не ме стегнал грч.
Пиев на почетокот од бременоста, ама шумливи таблети магнезиум. Зошто тогаш ги имав оние ниски болки во стомакот до кај 9/10та недела. И после ми рече да престанам. Од тогаш немам пиено.
Земи си ги овие во прашок, стварно се добри. Инаку мене ми се лоши последниве два дена, денеска нема да ги пијам да проверам дали ми се лоши од нив, или од сирупот за крвта. Незнам за шумливите бидејќи јас едни што ги имам дома пишува дека имаат 150 мг магнезиум, а во прашокот има 300 мг.
адали знај некој колку пари е тој прашак магнезиум и освен шумливи калциум има ли нешто друго пошто шумливи не можам воопшто да пијам веднаш ми се слошва од нив па од што сака нека бидат
^ако добро памтам, другарка ми ми рече прашакот бил околу 270/80ден, за пола месец......ама не ме држи за збор
Тие што не поднесуваат шумливи таблети или прашок, најдобро е да пијат таблети. Јас пиев Ca+Mg+Zn, од Natural Wealth. Докторот баш тие ми ги препорача, како најдобра комбинација. Ги има во сите аптеки, само не беа баш евтини, ама имаше доста внатре. Многу помагаат - јас ги пиев во двете пбремености, а повремено и сега знам да имам грчеви и веднаш штом почнам да ги пијам ми престануваат.
и јас ги пијам овие и немам воопшто грчеви откако ги примам.топло ви ги препорачувам.а шумливи пиев од почеток ама немаше никакви резултати.ги делат и на парче во некои аптеки 5 ден .парче се .
Јас го земав 255 ден, ама од приватна аптека бидејќи ги немаше во Зегин.Внатре има 20 кесички, за 20 дена. Инаку од нив ми се лошело. Ќе пробам навечер да ги пијам, ако не бива и така ќе морам да земам таблети.
jas pijam magnesol 2 pati na den kostaat 310 denari a sepak imam molki vo dolniot del na stomakot, ne se jaki no se postojani , sto me zagrizuva...
на почетокот и јас имав чести болки како грчеви со тек на времето че се намалат.. осеќам и јас уште грчеви ама се намалуваат .. без грижа