пијајси ги магнезол и повејче одмарај јас сум на почеток на 18 недела и уште имам грчеви во мешко (ми се смируват само во лежејне)
pa ne sme mnogu razlika , sepak kaj tebe kriticniot period zavrsil, jas od drugata nedela se frlam za rabota, ke odam na ginekolog za da dogovoram mikrobioloski brsovi, kako i za daunov sindrom, sida, sifilis i tn mislam deka od 12 nedela se pocnuva so tie pregledi...
сепак Господ да не чува мила низ цела бременост да ни ги пази бебињата ќе си направиш контрола се ќе биде во ред....
и мене ме болат јајниците и мислам дека секој момент че протечи влгов во 18 недела а вака ми се случува многу ми е страв
Немој да се плашиш, стресот не е добар за бебето. И јас имам баш како тебе, чувство дека секој момент ќе ми пукне како балон и ќе се растече. Ама ок е. Се ќе биде ок.
Девојки дајте ми некој совет или утешни зборови... Денеска цел ден осеќам блага болка во долниот дел од стомакот,од десна страна,не сум сигурна дали е јајникот или...? Кратко трајни болки се и не се јаки воопшто.Само како некое стегање,а не сум се заморила,ниту пак сум дигала нешто тешко...
и мене ме фаќа мила јајникот и грчеви имам повремено... не се плаши окк е се.. знаеш јас сабајлево многу кашлав и од напрегање почна да ме боли јајникот мислев ќе ми излети надвор... се шо е краткотрајно е окк
дај ве молам за помошшшш......стомакот ме боли само од левата страна се до под стомакот исто така имам и бело прање,бев денеска на гинеколог ехо не ми направија пошто сум правела пред 2 недели и било штетно за бебето ми рекоа да проверам крвна слика мокрача и папа тест да ми направат ама сепак се плашам што има врска болка во стомакот итоа само од лева страна а ми вика дај провери ова она ве молам за помошшшш плссс пишете ми дајте некоја утеха се плашам за моето малечкоо
Која недела си ти? Нормално е да те боли стомакот затоа што се шири матката. Се додека тие болки се краткотрајно и потсетуваат на менструални болки нема потреба да се грижиш.Пиеш ли магнезиум? Белото прање исто така е нормално да е зголемено во бременоста. Мојот гинеколог вели дека се додека нема специфичен мирис нема потреба од плашење. Јас имам мн бело прање и баш кога правев микробиолошки брисеви немав ништо. И мене ми рече докторот пред 5 месеци дека ПАП во септември ќе направиме. А крвна слика и мокрача не е ништо ново. Јас секој месец носам. Што значи ако болките се краткотрајни нема потреба за загриженост. А што ти вика гинекологот друго да провериш?
леле фалаа ти најмногуууу ме утешиии навистина ништо само тоа ми рече да проверам ама зашто само од левата страна ме боли еве си пијам и увин чај , не магнезиум не пијам пијам само некои витамини матервит еднаш на ден и калциум исто така а смеам ли магнезиум да пијам и колку пати на ден и за што е корисен мегнезиумотт голем поздрав до тебеее мваааааа
Магнезиумот е за болки и грчеви, ама немој на своја рака. Јави му се на гинекологот претходно и не се тревожи другпат. Тоа му штети на плодот.
убаво ти кажа Beautiful-Princess јас имав дури и малку кафенко прање а за бело да не зборувам (сега ми е намалено ) и кога правев брисеви се беше окк.. а за болки немојда се грижиш извесен период може да те боли лев,, после десен јајник па комбинација од лев и од десен се си е тоа нормално.. а зошто не сакале да те видат на ехо си била гледана пред две недели можеле пак да те видат мене ме имат гледано 2 пати за една недела.. и други феминки имат одено во една недела доста пати на ехо... само се да биде во ред,, Господ да ги цува бебушките, немој да се грижиш инаку која недела си