фала ти многу ке пробам така,можеби и од тоа ми е пошто ептен малце течности примам фала ти многу на одговорот бацкиии мва
Девојки има ли некоја од вас проблеми со желудникот? Јас дури денеска забележав дека е подуен (а верувам дека веќе подолго време ми е таков) На допир убаво можам да почувствувам дека е како топка, а и видливо е! Ја кренав маичката и се гледав на огледало, голема топка се гледа. Многу сум загрижена, не се прејадувам, всушност јас и не јадам кој знае колку за да ми биде ваков желудникот. Некој со слично искуство?
Многу ме занима каква е оваа лута мочка (урина), нешто како луто пиперче или? може да ми дадеш стручно објаснување?[/quote] не сум стручњак ама на некој едноставен начин ќе објаснам... не е како луто пиперче туку силна е мокрачата ради бременоста и има промени во крвната слика... секако не е ништо страшно.. штом резултатите од микробиологија се во ред..[/quote] Значи неможеш во секоја каша да се мешаш. Не е работата да се напише било што. Прва работа урината е неутрала до слабо базна или кисела нема никаква врска со тоа што го имаш напишано прво лута па после силна ради бременоста, каква глупост. Значи не лупетајте било какви глупости по форумиве. И втора работа како ти тоа добро го знаеш тоа што го опишува Костадинка? Да не случајно и направи гинеколочки преглед? Со микробиолошки брис се испитуваат само три бактерии, а што е со другите бактерии? Може има и во урината? Значи убаво ти пишаа некаде, не е работата да се напише било што само колку да се исполни дневната доза од 10 тина постови нели?
не сум стручњак ама на некој едноставен начин ќе објаснам... не е како луто пиперче туку силна е мокрачата ради бременоста и има промени во крвната слика... секако не е ништо страшно.. штом резултатите од микробиологија се во ред..[/quote] Значи неможеш во секоја каша да се мешаш. Не е работата да се напише било што. Прва работа урината е неутрала до слабо базна или кисела нема никаква врска со тоа што го имаш напишано прво лута па после силна ради бременоста, каква глупост. Значи не лупетајте било какви глупости по форумиве. И втора работа како ти тоа добро го знаеш тоа што го опишува Костадинка? Да не случајно и направи гинеколочки преглед? Со микробиолошки брис се испитуваат само три бактерии, а што е со другите бактерии? Може има и во урината? Значи убаво ти пишаа некаде, не е работата да се напише било што само колку да се исполни дневната доза од 10 тина постови нели?[/quote] значи како прво не мораш така да се понашаш и да суфлираш а како второ истото тоа шо го осеќаше костадинка го осеќав и јас,, само шо докотор така ми објасни и на мене и јас така ти кажувам на просто зашто ме праша и јас ти одговорив,,,.. таа праша а јас одговорив но не мора да значи дека кај секого е исто....
срцковци помагајте дечките мој ме префатија со грип немам температура сега за сега ама носов ми е затнат и грлово ми е суво како барут да имам јадено.дали смејам капки за нос да користам или се штетни за бебенцево?пишетеми некој лек ве молам
капки за нос мене ми рекоа само солени ама да ти кажам многу многу не ми помогнаа.пробај направи си инхалација сама над пареа тоа мислам ке ти помогне повеке.и знаеш супи ,чаеви и лимон ако го поднесуваш.а смееш и парацетамол,малку ке те опушти.со помин
Луѓе јас не знам што ќе беше работава со мене, значи ненормални болки во јајници имам. И тоа навечер кога си легнувам. Не можам ни со 3 перници да се наместам да спијам.
истијот проблем го имам и јас уште на почетокот на брем...па до ден денеска..поготово навечер и нојчно време..а и стомакот ме боли и само се превртувам од лево на десно па на грб и габе и на сабајле сум ко да сум ги пикнала прстиве во штекдоза
На моменти (не постојано) имам зголемен исцедок од вагината,пред да останам бремена скоро и да не го забележував,ова сега течно е и бело ,не е густо и лепливо.Знам дека е нормално и дека е еден од првите симптоми,ама од вчера забележав дека сменило боја,жолтеникаво е и има непријатен мирис. Дали смеам да направам микробиолошки брисеви уште кога не ми е утврдена бременоста (значи многу е рано)? Се плашам да чекам за првиот гинеколошки преглед,ако имам некоја бактерија сакам да почнам со време да ја лечам
Зошто да не, па јас ги направив тие брисеви пред да почнеме да правиме бебе, баш поради тоа ако има нешто да се излечи навреме, и не згрешив 2 од 4 те бриса беа позитивни, примав терапија и од кога видов чисти резултати, почнавме да работиме на случајот.
http://ezinearticles.com/?Cervical-Mucu ... id=6544932 Ова малку ме смири,пишува дека може да биде бело или жолто по боја и да мириса по малку,ама јас сепак ќе одам на проверка.Се за здравјето на нашите деца
Девојки да ве прашам нешто.Значи на брисевите се ми беше во ред на папата излезе дека имам gardnerella virus.Матичната ми препиша 5 вагиналети и рече дека тоа не било воопшто страшно и скоро секоја жена ја имала.Но прочитав дека од таа инфекција може да дојде до спонтан ве молам пишете дали некоја имала искуство со оваа инфекција многу сум испаничена.
Вечниот проблем, кандида . Сакам да прашам дали може да се прават промивки со сода бикарбона? Порано кога имав кандида пиев сода бикарбона со вода и си правев промивки. Навистина за неколку денови ми поминуваше, само сега се плашам да не има некој негативен ефект на бебето. Советче?!
слободно си се подмивај со сода нема ништо страшно содата помага.. јас се подмивам со сода и со камилица.
Можеш и да го зголемиш количеството внес на јогурт Пиј доста повеќе, мислам дека помага, а и нема штета од него Мене гин. во една прилика дури ми кажа дека и со јогурт може да се промивам (пробав, ама ладно ми беше )
Не се зезај со кандидата бидејќи иако не е вака опасна, во бременост може да го пукне водењакот прерано. Најбезбедно ти е 3 вагиналети Канестен и тоа само еднаш во месецот (значи и да се повтори ќе чекаш 1 месец за да земеш нова доза).