Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Во право си за тоа. Само доколку ти е низок притисокот не би ти препорачала лук, затоа што дополнително го снижува. Јас така пред некој ден се зезнав и јадев јадење во кое имаше само 2 чешниња лук и притисокот ми дојде до 80 со 55, а нормален ми е 90 со 60. Ќе умрев и си ветив дека никогаш повеќе лук.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Вие си знаете таму ,сепак јас ви реков мислење без разклика дали с евари или не алкохолот останува тоа е исто како ракија кога правиш блага таа станува блага ама алкохолт во ракијата еист па и виното. сепак ако матичниот ти дал лекови значи кесе излечи а лек на своја рака јас не би зимала а за вас вие си знаете

3. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    девојки пак јас и болките.нормално е во 19недела имам остри болки од десната страна од јајниците па нагоре.прв пат ги чуствувам овие болки и ми е страв.А некни кога бев на ехо и кажав на матичната дека привремено имам болки во стомакот и ми реч дека не било нормало да се има болки и ничто друго ни што да правам ни како да правам.Ве молам дадете ми некој совет кажете ми дали и некоја друга која е блиску со неделите има болки.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    мила јас сум 17 недела тука некаде се.. мене ми се случува да имам грчеви у стомак а и болка у јајниците. мојот гинеколог ми има речено да не се плашам дека тоа е нормално. зошто твојата матична ти рекла така немам појма само те извадиила од памет.. не се грижи, нормално е.. но се разбира блага болка.. ако е нешто појако посериозно тогаш е друго.. можеби бебето таму се мести клоца мрда затоа така осеќаш..
    можеби и некоја друга ќе сподели мислење .. не се грижи или побарај мислење од друг лекар.. можеш да му се јавиш телефонски ;)

5. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Не грижете се нормаллни болки се тоа.Јас кога бев во 17 недела така чуствував сега сум 33 недела го прашав матичниот ми рече дека е нормално таквото осеканје на болките бидејки бебето правилно се развивало

6. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    devojkiş se izvinuvam od mob pisuvam vo 5 mesec sum imam problem so zabceto so seskata do nervceto e dalı smeam da idam na zabar za da mi go umrtvat zivecot za da mi go napravat zabceto :( :( mnogu mi e strav za zabcinjata da ne mi se rasipat :( :*

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    jas go prasav ginekologot dali mozam da pravam zabi,, toj mi rece pravi i vadi moze.. a za umrtvuvanje ne znam podobro da go prasas..ili nekoja trudnica ako umrtvuvcala zabi da spodeli iskustvo

8. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Најчест користен лек за умртвување на нервот на забот е токсавит еве ти линк http://www.legeartis.de/english/pdf/fi_toxavit_e.pdf .Овде можеш да прочиташ се за него, но мој совет е пред да посетиш стоматолог да се консултираш со твојот гинеколог.

9. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    девојки во 5 месец сум имам долу болку и грлото на матката ми спустено докторката ми каза ако ми продолзат болките под џитно а и се јавам ама вцера се упласив у спиенје бебето буца долу дури како напон ми дојде со да праам дали поради оваа остаават во болница да лезис за да не се породис порано или некој совет казете имам болки како да сум одела по мала нузда на секои две минути е така боли писете искуства или некој совет секако јас денсе ако продолзат болките одам на лекар inaku pisav i vo druga tema dobiv odgovor ama bolkive mi se somnicavi inaku pijam magnezium direkt od 300

10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    и се јави денеска на док. и кажа дека имаш уште болки и што ти рече? јас ти пишав и вчера и некни дека истите болки ги имам поготово нојкно време :| напон доле осејчам кај јајничите па се менува во кичмата па цел стомак и само се превртувам лево десно па на грб и по 5 пати во тоалет одам а додека стигнам до тоалет неможам да се издишам од бубрезите и кога че се олеснам бетар ми е во стомакот едвај се врајкам пак вспална.а кога одам на контрола док вели дека е се супер со бебенцето и дека треба појче да одмарам (лежам)и мокрачата ја проверивме и таа е ок .и јас незнам што да мислам преку дед појче се движам и полесно ми е а нојче неможам да долежам пошто појче ме боли а док ми вели појче да одмарам :@ и незнам што да мислам вејче (пробај ти со повејче одмарајне можи тебе че ти помогни)

11. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    да залосна бев на лекар и докторката ми вика да одмарам појке а за болките ми даде магнезиум директ по два пати на ден е така тие тоа муки наси ама ке издрзиме и на сета таа мука ми каза дека е девојцица и вели масала долго бебуле и оно расти хаха

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bebe.Marta2

bebe.Marta2 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    35
    Oh leleee... znaci da ne si raat, urinava mi e krs, imam leukociti vo nea, sluz, pokacen mi e CRP vo krvta i se se sveduva na infekcija :((( denes treba da odam da mi prepisat antibiotik i se nerv mnogu :)) da ne ima nekoja mamicka iskustvo so ova?? Pozz

13. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Дали има некоја девојка искуство со еритромицин и нистатин вагиналети.Ми ги дадоа за gardnerella vaginalis ама бидејќи имав крварење во рана бременосткога ги ставав вагинално утрогестанот сега некако ми је језиво и страв да почнам да ги ставам да не дојди пак до крварење.Инаку сум 20недела.
    I zaboraviv da pisam i jas noke sum so bolki vo stomak vo jajnici.

14. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Не грижи се не си прокрварила од вагиналните. Ете и јас прокрварив во 3 месец тоа е норамално хормонски е , во мојот случај не беше хормонски беше од многу оптерет и нервоза но сепак кога го прашав матичниот ми рече дека за крварење има повеке причини главна приЧина е хормоните. А за вагиналните ако матичниот ти ги препишал слободно стави ги без да се грижиш од нив неможеш да прокрвариш, понекогаШ од вагиналните на влошката или на гаки се забележува кожа тоа е од чистењето на бактерии. Ти ги кажувам од искуство бидејки јас сум век 34 недела и досега скоро на секоја контрола ставав вагинални и матичниот ми ги кажуваше овие работи дека пага кожа , дека не се прокрварува од нив.

15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    последниве неколку дена често ми се случува да долниот дел од стомакот ме стрекне силно,онака трае неколку 5 секунди и поминува :?: да не е нешто не ок или оти веке расте бебуш?

16. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    незнам и мене исто ќе ме здоболе малце и ќе помине а и кичмата ме боли мн знае некој сто може да биде или.....:)

17. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Кичмата те боли поради тоа што бебето расте па си прави простор во твојата утроба и положбата на телото со тек на време како што расте бебето ти зазема навалена положба, телото е навалено наназад. Јас мислам дека затоа те боли кичмата. Еве јас сум веќе 7ми месец во 4ти и 6ти осетив така почести и посилни болки. Според мене, нема потреба за паника. :* :)

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    ух се надевам дека стварно нема потреба за паника :!: ама еве денес на неколку пати како ке ми стрекне и ми поминува,некако денес зачести ова :)
    се надевам не е нешто лошо :)

19. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Girl, мене по цели денови ме боли посебно кога седам на меко, и стално седам на стол, не можам да седнам на кревет или фотелја. Со тек на време ќе видиш дека е нормално. Навистина нема потреба од грижа. :)

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  20. meli23

meli23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    122
    женички во почеток на бременост сум.првите денови кога ми доцнеше ме болеа градите,стомакот ми беше подуен,сега откако ми доцни 12 дена веќе немам повраќање ,стомак не ме боли освен градите што ги чувствувам напнати дека се.Ме интересира дали мора да имам симптоми или па и не мора?Ми кажаа дека може кога ке помине терминот за менструација да се изгубат болките!
    фала :* :inlove: