Девојки помагајте...денеска мислев ќе умрев од болки а и повеќе од страв,бидејќи имав големи болки исто како менструални,ме болеше кичмата,грбот,доле мислев во секој момент ќе се отворам(недај Боже,рано е)толку голем напон имав исто како пред пораѓај...дали од умор,раскревав по дома,кречевме деновиве или нешто друго незнам..дали се лажни контракции или... ...легнав малку да одморам,сум заспала и кога станав немаше ништо од тоа,иако мислев ако има да одам на клиника,ама за среќа не се повтори...иако ми е трета бременост,ова ми се случувало само пред пораѓај,ама сепак мислам рано ми е за тоа,бидејќи сум околу 30та недела...дали ви се случило вакво нешто до сега во овие недели,навистина се испаничив,многу сум загрижена...
јас имам такви болки ако се преоптеретам преку ден после по цела нојч се превртувам во кревет (кичма,стомак,бубрези,јајници све ме боли имам грчеви како пред порајгај и мислам дека секој момент бебето излезе) мислам дека треба пред време да гледаме да не се оптеретуваме толку ама некогаш и да сакаме не можиме со другиве 2 дечина
Мамички мене ме боли стомакот од десна страна како кога имаме модрици (ама ништо немам). Ме убедуваат дека е нормално, ама стварно не се издржува, неможам ни да се наведнам воопшто.Прееска дури и плачев од болка. Советувајте некоја положба за да ги ублажам болкиве. Така ме болеше под ребрата исто од десна страна пред околу недела-две, а сега се префрли доле на стомакот.
i jas sum ist slucaj lele mene pak ertromicin i linex lady ama nemozam da gi stavam poradi so mi spusteno grlotor na matkata a jas imam onaa off streptokoka vo mokraca i jas sum 22 nedela i mene mi e strav od utrogestan ja bi ti preporaca da pies ertromicin dnevno na osum sati po edna i samo caj za da se ocisti sve i bolkite ke namalat ako nosis mider za trudnici malku ke te stopli i ke si sedi se na svoe mesto ti kazuvam od iskustvo mene mi e podobro a za bakterijata pijam na 12 sati cefaleksin i uvin caj po eden litar...
не се секирај сигурно не е ништо сериозно,и јас кога бев бремена ги имав тие болки исто како тебе под ребрата ме болеше и мислев дека неможам да земам воздух,ама нормално е. Сега бебето се повеќе расте и се повеќе се шири матката и потиска на ребрата,на внатрешните органи и нормално боли. Ајде уште малку издржи,после се се заборава
Исто ми е и мене. Ем под ребра ме боли, ем стомакот ем грбот. И нема положба што ми помага. Како и да се наместам нешто ме боли. Моментално сум на пауза од миење садови затоа што не можев да достојам Пробав јога, Спојлер http://www.youtube.com/watch?v=B87FpWtkIKA Малце од малце помага, ако можеш пробај, може ќе ти помогне и тебе.
Фала ти мила на одговорот и изгледа си во право,сигурно од умор ми било тоа иако внимавам многу,но ај уште ова,она и не приметуваме понекогаш дека претеруваме,но ајде се ќе издржиме уште малку ни остана.. ..денес не отидов на раб. одмарав скоро цел ден и немав никакви болки,се надевам дека до крај нема да се повтори ова пак..
феминки помагајте денеска сабајле станав ми се одеше во тоалет како што станав стигнав до вратата и осетив голема болка во долниот дел од стомакот таква болка никогаш немам осетено не можев да идам ни до тоалет а ни до креветот од двај со мм стигнав некако до креветот легнав пиев чај и сум заспала кога станав немав голема болка само малце што може да е мн ми е страв а страв ми е и да одам сега на гинеколог да не ми рече нешто ложо докторката уф
32nedela sum no ima veke nekolku dena imam bolki vo grbot sto ne prestanuvaat vo tekot na cel den duri i koga spijam,,dali nekoja gi imala ovie problemi i kako se spravila,,neznam sto ke pravam
Здраво на сите сакам да ве прашам нешто моментално сум 7+2 недели бремена и од пред некој ден ми се јави дијареа повремено. Пијам прегназон комплит ,аспирин и фолна поради предходниот missed,па ме интересира дали можеби од апчињата ми е? Ако знае некој нека ми пише фала
прекини ги неколку дена таблетите па ке видиш дали ти е од нив ама не верувам.биди си на диета неколку дена ориз ,компир двопек и чај,пази да не дехидрираш пиј пополека ама почесто.владее стомачен вирус па можеби те фатил и тебе.можеш и линекс да си земеш.
здраво феминки сакам да прасам дали има некоја искуство или знае нешто денес случајно забрзана се удрив директно во затворена врата повејке настрада мојот нос одколку стомак ама директно така удрив и со цел стомак не ме заболе многу стомакот сега само таму ми е мислата да не можеби не дај боже го повредив синко повејке се удрив со горнио дел од стомакот над папокот бебушот го осејкам кај со мрдка старно ке ви бидам благодарна ако ми писе некоја ако имала искуство со ваков случај во бременост а сега осејкам блага болка во стомакот кај сто се удрив или пак од мисла ми е вејкем незнам од сто
elenn како што ти рече WORRIED.BT може да е стомачен вирус, сега го има насекаде. Туку со аспиринот ме чуди. Докторка ти рече дека можеш да го пиеш? Јас мислев дека не смее да се пие аспирин додека си трудна ubavka1 Колку што имам прочитано сите доктори препорачуваат да одиш на преглед ако се удриш. Ако го осеќаш бебето дека мрда најверојатно се е ок. Ама за твоја мирна глава отиди си на ехо.
Мислам дека не ти е од апчињата, мораш да ги пиеш овие, само не знам аспиринот зошто го пиеш? Плус, очекувај промени со столицата во текот на бременоста, и кај мене беше така тој период
Zdravo na site(izvinete za latin pisuvam od mob) . Bremena sum 6 nedeli I 3 dena.pijam folna I dabroston .? Cuvstvuvam bolki vo dolniot del na stomakot, dali e normalno Mnogu sum isplasena : Utre sum na doktor, treba da go slusneme srcenceto . Go molam gospod se da e vo red . Ne znam zosto imam olkav strav vo mene . Se nadevam se ke bide dobro.
тие болки се нормални сите ги имавме, и сите се плашевме и се ке биде во ред уживај во утрешниот момент
чим го осејчаш бебенчето знај дека е се ок со него тебе стомачето ако те боли само на допир немаш гајле че помини јас кој знај колку пати се имав удрено кога го носев првото детенце поготово кога требасе да ја отворам вратата за кантата да фрлам губре или да земам тавче,тенгере или кога че требаше да свртам да влезам во друга соба од кога че се удрев тогас се сејчавав дека сум бремена и дека имам големо меше и ене ја сега поголема од мене е
Аспиринот ми е препишан од докторот поради претходниот missed abortion мислам дека за подобра циркулација и не е штетен. Фала ви на сите.утре сум на контрола па ќе го прашам докторот за дијареата.