Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    766
    леле залосна ме смири троа знајс како ми е страв тоа се слуци околу 14 часот тогас бев во движење и не осејкав нисто бола сега кога се смирив и почнав да мислам на тоа ми се чини незнам ке полудам мислам ме боли тешко ми е а го осејкам бебето се удрив на горнио дел од стомакот веднас под градите над папокот се надевам декасе ке биде во ред инашче сум во 22 недела мислиш ке нема проблем а на допир не ме боли туку така кога седам осејкам као притисок незнам ни самата што од што сум исплашена а не кажаав на никој што ми се случи :worried:

2. meli23

meli23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    122
    Aspirinot go davaat sega od samiot pocetok na bremenost kaj sekoja trudnica,spored najnovite ispituvanja ne e steten I e dobar za cirkulacija kaj sekoja trudnica,ostanete dobro :*

На elenn му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    идни мамички, како се справувате со мачнините? Јас на почетокот немав никаков проблем, си јадев нормално ама од вчера некако ми се изгуби апетитот, не повраќам ама осеќам некоја мала ублажена вртоглавица, како нагон за повраќање ама немам што да повратам. Стално ми се спие и само спијам, ќе си исцедам некоја чаша природен сок и толку можам. Од сабајле сум само на макарони салата, само салати ми се јаде, тоа ме освежува, или јогурт со смоки или нешто такво, од храна како да ми се лоши. Насила не можам да се присилам да јадам кога не ми сака организмот. Дали е тоа нормално во осмата недела од бременоста?

4. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Нормално е не се грижи. Јас имав секоја вечер мачнини до кај 13 недела, а потоа околу 26-27 недела пак се вратија. Јади тоа што мислиш дека ти годи. Штом пиеш цедени сокови супер, мене само тие ми помагаа. Грицкај нешто и пробај некако со двопек да внесуваш храна затоа што ако не внесуваш храна тоа дополнително ќе те истошти. Не грижи се ќе помине наскоро. :*

На Jeny му/ѝ се допаѓа ова.
  5. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    267
    здраво мамички. веќе подолго време ме боли од десната страна под реброто ама ме боли непрекинато :doh: можно е од положбата на бебето или друго е во прашање? чудна болка ептен :!: дури и ко да ме чеша цело време :^) маки... :D

6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) ubavka1 како е стомачето сега дали е се ок?

7. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    И мене така ме болеше на почеток, а сега ме боли цела десна страна. Значи буквално неможам да се издишам од болки. Тоа е од положбата не се грижи. Значи денот го почнувам сосема нормално, а кога легнувам неможам да легнам ни од стомакот, ни од половината.

8. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    766
    фала на прашање жалосна
    па е ве имам усте малку болка изгледа од набивањето ама со бебушот се надевам све е во ред си мрдка цело време
    здравје боже во среда си имам закажано преглед па ке си го видам синко :)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    и мене последниве денови некако од доле па нагоре до попокот нешто ке ме пресече :^) некоја секунда трае и потоа се смирува :^)
    денес и малце од стрес ми боли стомачето кај попокот околу :?: се надевам не е ништо лошо :^)

10. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Мене болите доле во пределот на јајниците ми се зголемуваат деновиве. И тоа не сами од себе туку ако испровоцирам со положба или со движење (а понекогаш и само со одење во тоалет). Се мислам дали е можно да сум почнала да се отварам?

11. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    se izvinuvam od mobilen piusvam ne se sekiraj vetruska i jas go imam istiot problem momentalno se naogam vo turcija bev na pregled doktorkata mi rece deka e normalno da me boli posto bebeto pocnuva se pobrzo i pobrzo da raste nisto strasno ne se sekiraj inace koja nedela si jas sum 21 nedela pozdrav

12. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Јас сум ептен на крај еве на прагот на 39 недела, па затоа мислев да не се некои предпородилни симптоми или да не се отварам..

13. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    vetruska a prethodno te ima li boleno gi imas li osteteno istite bolki nekade nakaj 20tata nedela

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    јас мислам дека за брзо време че си се олесниш :)

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Не, болките ми почнаа откако влегов во 9 месец.

16. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Болки во бременост кхм кхм |( кичма,колкови,раце,нозе,глава,КИЧМА пак...КИЧМА...КИЧМААААААААААА :sweat:

На dromka и girl-miri им се допаѓа ова.
  17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    почна да ме боли левиот бубрек и левиот јајник, се што е на лево ме боли како гнило ми е додека одам ме боли нешто како да ми тежи можам да кажам и под стомак.. инаку пијам увин чај.. некоја слично со моево да имала да ми пише :?:

18. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :) сакав те бебушки епа мора по малце нешто и да боли :)

19. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

не да боли не можеш да се допреш на половината .... не да тежи мислиш ке испадне бебушот во секој момент.... јас немам проблем со јајниците ама за тоа имам проблем ем тоа многу голем со бубрегот ... отечен ми е , демек синчето лошо наместено па само еден одговор дават докторите ... ќе си трпиш ;( ајде ќе мине уште малце :)

20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ее да шо да правиме ќе си трпиме за бебушките а инаку да те прашам имаш осетено како боцки околу папокот нешто... како со игла да те боцка околу папокот на папокот шо знам шо може да е