Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    убаво е што си купила за срценцето :) со здравје да си ги користи кога че се роди и уште многу многу убави работи да и купите со тато :) знам дека ти е мерак ама гледај сега што можиш појче одмарај а тато нека те изненадува со бебешки алишта ;)

2. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    zdravo feminki,od vcera navamu kaslam smrkam, denes zemav paracetamol ginekologot mi rece ne bil steten , kazetemi vase mislenje????

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^која недела си?

4. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
  5. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    срце ако немораш немора да пиеш парацетамол,јас пред една недела кивав кашлав и тоа убаво нос ми течеше ама се излечив со чаеви,витамини,лимони течности тоа немора апчиња,

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^значи испаѓа дека си влезена во 5ти месец....докторите тврдат дека од 5ти можело-ако е ептен зорт дојдено а после 6ти/7ми може.
    Не паничи, ако доктор така ти кажал тогаш ваљда е така.

7. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    срц а од која недела се влегува во 5ти месец?јас сум 17 недела и два дена

8. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    znaci da ne prodoluvam so terapija

9. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Jaс пиев парацетамол во 16-та недела. Безбеден е после 13-та недела и докторите го дозволуваат. Нормално дека не треба да се злоупотреби.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    вчера кога пешачев околу сат време потоа кога си дојдов дома по 30минтки ме болеше половината,левата страна кај реброто и доле стомакот :^) па од како легнав и одморив малце ми помина,може да е од тоа што бебуш ми е малеце доле или оти не пешачам често по сат време?? малце испаничив :^)

11. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    pa eve nepolni dve nedeli pravam 5 meseci vkupno

12. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    se plasam da ne kacam temperatura toa e mislam poopasno za bebeto

13. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    не е опасен парацетамолот за трудници,ако ти рекол да пиеш докторот пи,и мене ми рече ама јас несакав никакви апчиња па ми помина и без тоа и не качив температура,исто ми рече докторката дека мозам и ампицилинот да го пијам ама јас ништо не се напив

14. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    sega se tusirav si staiv i vloska da vidam dali i nokva ke ima nesto slicno i utre trkkk kaj doktorka i ke vidam so e .....[/quomace

ne se sekiraj srcka ne e nisto strasno isto taka i jas sum vo 23 nedela i mene taka mi tece kako belo pranje kako vodicka ama ne e nisto strasno si go prasav doktorot mi rece deka toa e normalno ne se sekiraj i beceto ti e vo red normalno si raste itn ako ti e bebceto se vo red nema za sto da se sekiras pozdrav backi mwuah

15. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Тука можеш да видиш bremenost/gestaciski-nedeli-t11933/
    ;)

16. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Море море, јас сум се смирила малце. Порано за секоја најмала ситница сум се тресела (порано мислам пред месец-месци и пол :lol: )
    Ама сега по опуштена сум, и огромна разлика има,не се нервирам и главоболки и речиси немам.
    Гјул, тоа што ти се мокри гаќите е нормална работа. И јас се потресов за тоа, мислам баш бев иста недела како тебе.Ништо,најверојатно се имаш одмочано, ако се сеќавам добро ти го носиш ниско, може тебе не ти се мочкало ама бебето стиска на бешиката,така да секојдневна влошка и одмарај.
    За парацетамол докторката ми кажа дека е ок да се пие, и тоа само парацетамол и ништо друго.
    Јас имав (фала Богу сега последниве недели не) глевоболки не можам да ви опишам колку јаки :puke: . Претходно пиев по 2 аналгина или кетонал (по препорака на доктори,специјалисти) сега само 1 парацетамол и моли се да помине. Мислам дека во последниве 7 месеци имам испено 12 парацетамоли, вкупно. Според докторката ова не е проблем.
    А за лечење настинка да беше, ич немаше да пијам. Чаеви, супи со мн црн бибер, бањање со жешка вода заради пареата и здрава сум :)

17. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Zdravo na site nova sum na forumov i sakav da prasham dali nekoj od vas ima doziveano vanmatericna bremenost ? Jas imam 4 godishno since a vtoriot pat ostanav vanmatericno toa beshe pred 2god i sega mi e tolku mn strav da ostanam bremena :( molam za sovet

18. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    devojki dali nekoj znae vo koja nedela bebceto se vrti nadole so glavceto pozdrav

19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Mене док. ми има кажано дека од 7 месец можи бебето да се сврти надолу со главчето а можи и покасно :) (памтам за черками -бевме на вечера и осетив јаки болки мислев готово бебето се рајга :) од тука на болнича и ми кажаа дека одеднас се свртила зато сум осетила болки.A за синчето покасно се сврти и ништо не осетив само док. ми потврди дека се свртил :)

20. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Мислам дека има тема Вонматерична бременост, ќе ја побарам и таму ќе пишам. Пред еден месец имав вонматерична бременост, мислам тогаш ги примав инекциите, инаку сум била веќе 8 недели од последна менструација кога откривме за што се работи. Ќе пишам и што ми рекоа да направам пред да планирам следен пат за бременост.