Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Кај мене бебуш една недела пред да влезам во 9ти се сврти надолу а првото ич, карлично си остана

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    епа со 17 и 2-4 дена се влегува во 5ти

3. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    фала срце значи јас сум веке влезена во 5ти,17недела и 4 дена утре

4. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44

a ako ne mi se svrti bebeto ako si ostane karlicno mora da me poragaat so carski ili moze i normalno pozdrav :inlove:

5. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    И мене ми е свртена карлично па и јас прашував исто.
    Ми рекоа дека има време, ј(ас сум 29 +4 дена) дека ќе се сврти надоле кога ќе и биде време.
    Ти која недела си?

6. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44

jas sum 22+1 dena pa imam citano deka sega od 22 nedela do 24 nedela trebalo da se svrti bebeto nadole :$

7. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Оооо ти имаш повеќе многу време од мене :lol: Не се секирај, сигурно ќе се сврти. гиникологот се ќе ти каже кога ќе одиш во 9ти месец, за брисеви и ехо.Тогаш ќе му ја мислиме дали е за царск рез или не. И плуст тогаш пак има уште неколку недели да се сврти.Така да до тогаш опушти се и уживај.

На dromka и maleckataa им се допаѓа ова.
  8. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    мене веќе ми е свртено :)

9. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    zdravo feminki denes bev na ginekolg za brisevi i doktorkata mi zabeleza deka imam belo pranje i mi prepisa vaginoleti polygynax 12 dena navecer da stavam , samo na upatstvoto citam deka i ne se 100% sigurno bezbedni kaj bremeni, pa se plasam da ne mu bide nesto na bebusot kazete mi dali nekoja od vas ima iskustvo od istite???? fala vi mnogu odnapred

10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    јаас душоо јас ги користев само мене ми беа дадени за 6 дена значи 6 вагиналетки.. и јас бев исплашена од шо прочитав у упатство дека не се препорачуваат за бремени.. ама убаво го испрашав докторот и ми рече да не се грижам не се штетни... не се плаши.. да си ги ставаш .. само малку се големи додека да ги напикаш :D

11. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    a pomagaat i za beloto pranje?

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    првите неколку дена откако ги ставив имав.. потоа ми се намали... но немора да значи дека кај секого е исто

13. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    незнам дали за овде ми е прашањево ако не е кажувајте.Киселини ужасни ми се појавија дури во ушите ми се појавува како жештина од киселините е или се работи за нешто друго и ако можи некој лек против киселини?

14. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Треба да си најдеш што ти одговара тебе лично, кај сите различно.
    А наједноставно ти е во аптека да си прашаш, имаш апчиња баш за тоа.
    Извини не ми текнува како се викаат. Безбедни за трудници се

15. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    devojki osekam edno cudno cuvstvo vo dolniot del od stomakot neznam kako da vio go opisam toa cuvstvo kako da me udira bebusot go osekam kako da saka da mi iskoci se plasam da ne pocnam da se otvoram moze li sama da primetam dali sum pocnala da se otvoram ili pomos ve molam mnogu sum isplasena inace sum 23 nedela

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Прашањево незнам дали е за овде ако не е упатете ме каде треба да го поставам.Денес проверував крвна слика и испадна дека хемоглобинот ми е паднат и гинекологот ми даде хаемовит плус капсули.Ме интересира дали некоја има пиено од нив и дали е можно да има нус појави како тахикардија препотување?????????или нема врска со капсуливе?

17. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    провери во упатството , таму најубаво пишува ...

18. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    такихардија понекогаш се појавува во бременост.
    Ама ако мислиш дека нешто не е како што треба јави му се гинекологот и кажи му. Може ќе ти ја смени терапијата.
    Мене ми ги препишаа тие таблети ама јас и кажав не сакам. Пијам тотема ампули веќе подолго време, навикната сум на нив и сакам да продолжам со нив ако може, немаше никаков проблем.
    Исто за хемоглобинот една докторка ми рече пред појадок едно варено јајце (баш ме погоди, варени јајаца само во салата ги јадам иначе и мирисот само ми пречи).
    Цвекло печено, рендано во салата, свежо цеден сок од цвекло (+морков/јаболко/лимон)
    Сега имаш спанаќ,блитва, марула. Леќа (и неа понекогаш како салата ја правам на нет имаш милион рецепти за тоа), грав, леблебија (печена, од конзерва па во салата, хумус...)
    Поентата ми е, ако не ти одговараат тие имаш многу начини да си ја подобриш крвната слика

19. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Во упатството нема за контраиндикации не пишува.
    иначе гинекологот ми рече земи ги било кои сакаш хаемовит,фероглобин тотема било кои овие, како најскапи си помислив би требало најефикасни да бидат ама.....уфф со сега да експериментирам сите да ги пробам па да видам кои ќе ми одговараат :(

20. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198
    Здраво

и јас пијам Фероглобин и мене истото ми се случуваше, сестрата во Систина баш ми мереше притисок и ми рече дека ми е од нив. Инаку ми требаа неколку дена да се навикнам.Задолжително земај ги после главен оброк и со витамин Ц. (мене така ми препорачаа.) па се навикнав.Ги пијам веке 2 месеци, отприлика за 3 недели ми го покачија хемоглобинот од 10.6 на 11.1 и докотрката ми рече дека е тоа ок а сега не сум проверила пак претпоставувам дека треба да е повисоко.