Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    нешто почна да ме мава десниот бубрег т.е десната страна.. седејќи почна да ме боли... не знам од шо може да е

2. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    А исто тахикардија и покачен притисок имаше?сега ми е страв како пак да се напијам а морам :(

3. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198
    Па јас само што почнав да ги пијам и отидов во Сиситна за нешто друго ама бев омалаксана и имав тахикардија и сестрата ми рече ај да мериме притисок.Притисокот ми беше ок,таа ми рече дека е витамините а симптомите се повлекоа за неколку дена.

4. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Гледам овде најактивна на темава станав :( ми се појавија болки во левиот јајник никако ни лево да се свртам ни десно ни на грб да легнам само со нозете прекрстени свиткани под задникот можам да седам а некни бев на контрола и ми рекоја дека се нормални вакви такви болки во стомак во јајници ама јас сум испаничена :( совет некој ????/

5. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Гледам овде најактивна на темава станав :( ми се појавија болки во левиот јајник никако ни лево да се свртам ни десно ни на грб да легнам само со нозете прекрстени свиткани под задникот можам да седам а некни бев на контрола и ми рекоја дека се нормални вакви такви болки во стомак во јајници ама јас сум испаничена :( совет некој ????/

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    незнам која недела си бремена,али јас имав нешто слично почеток на бременост некаде 12недела кога бев.
    траеше неколку дена,ама во мегу време и смируваше и пак ме болеше чудно,па потоа само помина.

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    нормално е на почетокот на бременоста да се има болки во јајниците и слично.. со тек на времето ќе поминат

8. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Моментално сум 35нед и 4дена еве веќе трет ден чуствувам менструални болки но еднаш до два пати во денот. Дали можеби се тоа лажни болки или?? :/

9. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Најверојатно се лажни, матката се подготвува за раѓање, ама со оглед на тоа дека си во прагот на 9 месец, можеби сепак е подобро да се консултираш со лекар.

10. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Последниот пат кога бев на лекар ми кажаа дека постелката ми е презрела и дека бебето се има спуштено надоле. Ако продолжат вака утре сигурно ќе одам на лекар.

11. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    24 недела сум не сум на почеток

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    па тука некаде сме јас сум 22 недела... штом рекле дека е нормално тогаш нема потреба да си паничиш,,, ние самите си правиме да се грижиме од шо многу му ја мислиме н есакаме ништо да не заболи... и бебушката можеби таму некаде лежи те притиска па те боли...мене скоро ме болесе цела лева страна одоздола и левиот јајник дури кога се движев како д ами тежеше нешто.. го прашав лекарот рече повеќе одмор а и од настинка е тоа... штом си нашла добра позиција која ти одговара така си седи не ја менувај :D

13. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Добар ден мамички, јас малку да се пожалам викендов многу тежок имавме малку температура не беше висока 37,4 али се осеќав како воз да ме прегазил. Друго што ме загрижува што изгубив апетит, од самата помисла на храна ми се лоши. Сабајле и цело време се повраќам ми се гади , а сум 27+5 се мислам дали ми е од бебушко ова дека притиска, бидејки ова ми е прв пат да повраќам во бременоста, ако има некој искуство со ова нека пише.

14. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    труднички, вие што сте 7+ месеци, колку ве боли кога мрда бебето?
    Не знам како да објаснам ама од време на време (неколку пати во денот)ептен многу ме заболува, знам дека е од што се оптагнува ама не знам колку е нормално да ме боли толку многу. Морам да престанам да правам тоа што го правам за да чекам болката да одмине, претежно за неколку секунди.

15. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    Hемој да се гризис нормално е како расте бебето да Чуствувас болка понекогас исто и мене ме заболува ,пред некој ден ме заболе силно немозев да се помрднам буквално :doh: Aјде усте малце ке издрзиме па ке се гускаме со насите дусиЧки,инаку јас во последните 2 дена некако послабо ја Чуствувам како мрда некако не е толку активна како сто бесе и малку сум загризена :( но си мислам сигурно веке нема многу место да прави акробации :)

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    мене ме загрижува тоа тупкање шо го имам одоздола... има ли некоја така осетено не знам како да го објаснам силен пулс кај вагината.. тупкање ??? често ми се случува да осетам....

17. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Да бе, и јас осеќам исто. Не доле меѓу нозе туку над тоа, околу 5-6 прсти погоре.
    А не знам што да мислам. Си викам дека да не од бебето што ика ама па не знам каде и е главчето.
    :^) Ај ќе одам на лекар деновиве, можеби идната недела па ќе видиме.

18. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    Веке неколку денови како да ме стега под десната града ( боли ) незнам како да го објаснам од што ли може тоа да биде

19. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Тоа е нормално. Мене таа болка ми е едиствено константно нешто низ цела бременост од кога почна кај 4ти месец. Така е затоа што си прави бебето место.

20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    e се осеќа ли кога бебето ика.....?????