нешто почна да ме мава десниот бубрег т.е десната страна.. седејќи почна да ме боли... не знам од шо може да е
Па јас само што почнав да ги пијам и отидов во Сиситна за нешто друго ама бев омалаксана и имав тахикардија и сестрата ми рече ај да мериме притисок.Притисокот ми беше ок,таа ми рече дека е витамините а симптомите се повлекоа за неколку дена.
Гледам овде најактивна на темава станав ми се појавија болки во левиот јајник никако ни лево да се свртам ни десно ни на грб да легнам само со нозете прекрстени свиткани под задникот можам да седам а некни бев на контрола и ми рекоја дека се нормални вакви такви болки во стомак во јајници ама јас сум испаничена совет некој ????/
Гледам овде најактивна на темава станав ми се појавија болки во левиот јајник никако ни лево да се свртам ни десно ни на грб да легнам само со нозете прекрстени свиткани под задникот можам да седам а некни бев на контрола и ми рекоја дека се нормални вакви такви болки во стомак во јајници ама јас сум испаничена совет некој ????/
незнам која недела си бремена,али јас имав нешто слично почеток на бременост некаде 12недела кога бев. траеше неколку дена,ама во мегу време и смируваше и пак ме болеше чудно,па потоа само помина.
нормално е на почетокот на бременоста да се има болки во јајниците и слично.. со тек на времето ќе поминат
Моментално сум 35нед и 4дена еве веќе трет ден чуствувам менструални болки но еднаш до два пати во денот. Дали можеби се тоа лажни болки или?? :/
Најверојатно се лажни, матката се подготвува за раѓање, ама со оглед на тоа дека си во прагот на 9 месец, можеби сепак е подобро да се консултираш со лекар.
Последниот пат кога бев на лекар ми кажаа дека постелката ми е презрела и дека бебето се има спуштено надоле. Ако продолжат вака утре сигурно ќе одам на лекар.
па тука некаде сме јас сум 22 недела... штом рекле дека е нормално тогаш нема потреба да си паничиш,,, ние самите си правиме да се грижиме од шо многу му ја мислиме н есакаме ништо да не заболи... и бебушката можеби таму некаде лежи те притиска па те боли...мене скоро ме болесе цела лева страна одоздола и левиот јајник дури кога се движев како д ами тежеше нешто.. го прашав лекарот рече повеќе одмор а и од настинка е тоа... штом си нашла добра позиција која ти одговара така си седи не ја менувај
Добар ден мамички, јас малку да се пожалам викендов многу тежок имавме малку температура не беше висока 37,4 али се осеќав како воз да ме прегазил. Друго што ме загрижува што изгубив апетит, од самата помисла на храна ми се лоши. Сабајле и цело време се повраќам ми се гади , а сум 27+5 се мислам дали ми е од бебушко ова дека притиска, бидејки ова ми е прв пат да повраќам во бременоста, ако има некој искуство со ова нека пише.
труднички, вие што сте 7+ месеци, колку ве боли кога мрда бебето? Не знам како да објаснам ама од време на време (неколку пати во денот)ептен многу ме заболува, знам дека е од што се оптагнува ама не знам колку е нормално да ме боли толку многу. Морам да престанам да правам тоа што го правам за да чекам болката да одмине, претежно за неколку секунди.
Hемој да се гризис нормално е како расте бебето да Чуствувас болка понекогас исто и мене ме заболува ,пред некој ден ме заболе силно немозев да се помрднам буквално Aјде усте малце ке издрзиме па ке се гускаме со насите дусиЧки,инаку јас во последните 2 дена некако послабо ја Чуствувам како мрда некако не е толку активна како сто бесе и малку сум загризена но си мислам сигурно веке нема многу место да прави акробации
мене ме загрижува тоа тупкање шо го имам одоздола... има ли некоја така осетено не знам како да го објаснам силен пулс кај вагината.. тупкање ??? често ми се случува да осетам....
Да бе, и јас осеќам исто. Не доле меѓу нозе туку над тоа, околу 5-6 прсти погоре. А не знам што да мислам. Си викам дека да не од бебето што ика ама па не знам каде и е главчето. Ај ќе одам на лекар деновиве, можеби идната недела па ќе видиме.
Веке неколку денови како да ме стега под десната града ( боли ) незнам како да го објаснам од што ли може тоа да биде
Тоа е нормално. Мене таа болка ми е едиствено константно нешто низ цела бременост од кога почна кај 4ти месец. Така е затоа што си прави бебето место.