и јас од време на време осекам болка во долниот дел како за пред добивање, и кај мене е појака кај десниот јајник... ама пак мене многу ме притиска бебушко под десната града, буквално цел дел тука ми се грчи и ме држи некоја секунда, ама тогаш неможам воздух да земам а исто имам забележано ако е радвижено многу , после тоа стомакот ми се грчи и мн мие тешко
може да си преладена ,јас често имам болки во левиот јајник,и точно знам ако ми се ладни нозете,или ако се истопам барем малку со ладна вода цел ден ми се грчи ногата,а на бебушот не му е ништо , и исто скоро бев така настината и на секој пола саат мочкав , затоа сега само калчинките на нога ,нозете ми се топли исе е ок поздрав
pepita82 ни калчунки ни ништо не помага цела сум смрзната па подлегнав малку се стоплив па ми попомина и јас мислам silk дека бебето ми е ниско па можи и то да ми стежнало а и баш нешто многу беше активно денес неможеше да си намести позиција Сигурно од двете работи по малку ми е и оти се стагаме ко ке ни студи ама ако само тоа да биде во ред мама ке трпи се ако треба
Девојки не се секирајте.Тоа е работава, бебето си налегнува на некој нерв а тоа многу боли. Мене ми се има десено да неможам да одам по улица,па почнувам да кривам . Ќе се намести некако, ќе зафати некој нерв, и болки доле кај бешиката и јајниците, а ногата укочена од горе до доле. Знае и после некоја минута да се помести,ама и неколку дена да стои така, па да неможам ни да седам ни да лежам.
Истото и на мене ми беше неможев ни да седам ни да лежам, а ногата кочан неможев да ја помрднам пред да станам исто ме болеше па сега сум некако поарна па ке видиме до крајот на денот само тоа да е во ред Loki.c9 24 недела сум ајде да не се секираме ке ни помине
Mesinja abe od snosti,a i denes cel den me skina polovinata,potocno kaj krstot.Ne mozam da se navednam,a ko ke se navednam ne mozam da se ispravam.Cuvstv.i bolka kaj meskoto nisko,a sat pat i po nekoj bodez.Dali bebush se mesti premestuva?!
Која недела си? Нормално е да боли и кичмата и половината и мешето во бременост, може и да се мести бебето, ништо страшно, само да не се неиздржливи и континуирани болките инаку е нормално
26ta nedela sum,a inaku bolkite ne se jaki ama sepak me zagrizuvaat.Pred 2 dena nisto ne me bolese,i odednas se razbudiv so bolki vo kicmata. Blagodaram za sovetot!
јас сум 24 недела а бебето е како за 25 недела големо. исто чувствувам болки во стомак и колковите а во половина само кога лежам. поздрав
Труднички муабети Јас сум 14 та недела бремена сношти ме болеше главата и ми беа затнати ушите и како да ми зуеа. Дали некоја од вас имала ваков проблем и од што можи да биди ? позз
Труднички муабети Во првите три месеци се многу чести главоболките и тие зуења во ушите.Тое е од зголемената циркулација на крв во телото, викаат дека количината на крв во бременоста се зголемува дури за 50% и од тоа се јавуваат овие проблеми.И мене ми беше така,имав ненормални главоболки кои ги смирував со парацетамол, коко-кола или кафе.Ако не се напиев нешто од ова,сигурно ќе ја треснев главата од зид за да ми помине . Од истата причина со зголеменава циркулација може и крварење од нос да ти се појави,да не се исплашиш, се е тоа нормално но и индивидуално.
Труднички муабети Ne se sekiraj ja non stop imam zasirena krv vo nosot sega cirkulacijata i krvotokot se zgolemeni normalno e
Труднички муабети Имав и тоа како се мрднував од болка и светлина ми сметаше...Две недели седев во темна соба,мирував и пиев само лимонада и супа.За моја несреќа не знаев дека може да се пие парацетамол како и да е не ми делувал никогаш.Па ете помина се се издржува за тие очиња мили
Труднички муабети При главоболка најпрво треба да се измери крвниот притисок,така ми кажа мојот доктор. мене ми се случуваше да ми се симне и баш како што опишуваш ти и мене така ме болеше главата. вода со лимон и парацетамол и ми поминуваше
Труднички муабети Лимонот го симнува уште толку притисокот, за низок притисок се пие Швепс, но не чист лимон, појма немам зошто, но имам искусено на своја кожа што значи низок притисок и лимон За висок притисок може, ќе ви помогне во симнувањето на притисокот. Ова секако не се труднички искуства ама помага во секој случај искуства од секојдневието
Труднички муабети лелееее кичмааа!!! денес 1 пат. ме искина.кажувајте спас ако е вака до 9-ти тешко мене