Исто и мене, колковите, препоните и рамењата. Уште па ако се улежам на една страна подолго време, цела страна ми е отрпната, неможам да се движам. Сега последно, нон стоп имам ко некои боцкања долу, ко со нож да ме сече. Само издишувам, маж ми се припотресува нон стоп да не ме фатиле болки. Ќе видиме во петок што ќе каже писателот!
здраво феминки 13 недели сум бремена,докторот пред 1 недела ме виде на ехо и ми рече дека имам контракција на матката,односно грч и ми даде магнезиум.вчера бев пак и сеуште не е тргнато,мислел да не е миом ама никаде не гледал капсула,така да останива само првичниот исказ. ми рече да не се плашам,ќе го следиме ми рече.иначе бебчето е супер,јас сум 12.5 а бебчето е за 13.1. ме интересира дали имал некој слично искуство
^ и јас од болки во кичма почнав да патам од пред 2 недели, врат, и една точка под плешката поготово - уххх
денеска додека се движев ме акна болката ама претпоставувам дека е нормално и затоа не испаничив многу .. а долниот дел на стомакот ме заболува....
уф како само ме боцка стомакот одма на десната страна до папокот... стварно непријатна болка не е многу јако боцкањето ама сепак ме загрижува.... нормално ли е (одвреме навреме се појавува )???
Papokot neznam moze i da e normalno kaj sekogo razlicno a za bolki vo dolniot del od stomakot e normalno dokolku ne se mnogu jaki bolkite i dokolku ne traat mnogu no sepak najsigurno ti e da si pojdes na ginekolog pozdravv
Devojki imam bel iscedok kako belo pranje ne cesto nedelno mi se desava po 2-3 pati da mi tece bev denes na kontrola kaj mojot ginekolog i mu kazav ne me ni pregleda a mi prepisa vaginalni Vitagyn C neznam sto da pravam dali da gi koristam ili ne se plasam da ne mu nastetat na moeto bebe inace sum 27 nedela i 5 dena daj nekoj ako gi ima koristeno ili nekoj so pojke iskustvo neka mi pise pozdrav
Нормално е да имаш бел исцедок во текот на целата бременост. Не знам како не те видел докторот да ти каже. Ако е само бел, (не зеленкаст,розевкаст,кафеавкаст), и ако не мириса чудно, како сирење не ти препорачувам да користиш вагиналетки.
Neznam ne me pregleda vaginalno onaka bev na kontrola mu kazav deka imam kako bel iscedok deka nema nikakov miris mi gi prepisa tie vaginalnite mi rece da gi koristam toa mi e cudno kako moze da mi prepise bez da me pregleda no sepak fala ti mnogu ke te poslusam nema da gi koristam
Јас кога ги примав вагиналетите Полигинакс... ме прегледа замената на матичниот оти тој беше на одмор и ми зема брисеви за микробиологија.. тогаш бев 12-13 недела... резултатите излегоа чиста петка... ги покажав на матичниот кога се врати... виде дека се е во ред со брисевите и пак ми препиша вагиналетки без да ме прегледа... се двоумев многу, паничев како што.. но сепак ги ставав.. белото прање ми се намали еден период..но пак го имав.. еве и сега го имам... нонстоп сум со извалена влошка или гакичќи и само менувам... нормално е да е имаш зголем исцедок во бременоста.. само внимавај боја и мирис да не смени..
Во текот на бременоста јас примав полигинакс 2 пати и еднаш канестетн тројче. Ама и сама си знаев дека треба.Имаше лош мирис и боја зеленкаста. Мене докторката ме прегледа вагинално, последниот пат ми стави од тоа плавото што го ставаат кај нив и ми препиша канестен, после тоа супер бев. Не знам зошто препишуваат така на тепка, имам белопрање и одма вагиналети. Значи нормално е белошрањето во текот на бременоста, и на тие частвите за трудници ни рекоа дека ако имаме шанса подобро да не ставаме влошки туку да менуваме гаќи (бели, за да се види ако има промена во бојата на секретот)
се случува само шо ќе облечам чисти гаќи (оште бодито не закопчено ) одма да ги соблечам зошто ми тече белото прање... а братучедка ми кога беше бремена со првото дете и таа имаше многу бело прање и кога ја прегледоа докторот и рекол ее ти ќе го задушиш бебето од бело прање и и дал вагиналети...сигурно и докторите знаат шо е најдобро за трудниците.. ако нешто е штетно нема да го дават нели...туку многу мислења различни ситуации и се буниме многу...
Не викам дека не знаат што прават. Ама пред да прешишат нешто барем да погледнат доле, тоа ми е поентата. И не можам да се изначудам како можат доктори да кажуваат коментари како Осет да се немало.
да бе и тоа ја испаничи братучетка ми буквално пред да и го рече муабетот убаво се заикнал докторот па после и ја кажал реченицата... цела бременост си помина со вагиналетки за белото прање
Здраво девојки. Не знам дали ова прашање е соодветно за во оваа тема, но пак да си прашам јас. Осеќам овие два дена дека десниот крајник ме боли и мааалку ми е црвен. Знам дека сега не смеам да пијам ништо антибиотици веќе сум 9 недела. Па сакав да ве прашам, да не знаете некој природен лек за да ми помине побрзо зошто многу ме нервира тоа што ме боли малку. Пијам чај, цедам лимони, пијам сокови, мед.... не знам што да правам. Поздрав девојки.
Е тоа е. Освен парацетамол не смееш да пиеш ништо. Ти веќе правиш она што можеш. Пробај и млеко со прегорен шеќер и малце маргаринче, или чај од прегорен шеќер. Во труднички муабети поназад ќе најдеш и нешто
чај со цимет.. и јас имав проблеми со грлото .. само чај и неколку зрнца цимет.. така на врвот на лажицата.. помага