Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Исто и мене, колковите, препоните и рамењата. Уште па ако се улежам на една страна подолго време, цела страна ми е отрпната, неможам да се движам. Сега последно, нон стоп имам ко некои боцкања долу, ко со нож да ме сече. Само издишувам, маж ми се припотресува нон стоп да не ме фатиле болки. :D Ќе видиме во петок што ќе каже писателот! ;)

2. meli23

meli23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    122
    здраво феминки :inlove:
    13 недели сум бремена,докторот пред 1 недела ме виде на ехо и ми рече дека имам контракција на матката,односно грч и ми даде магнезиум.вчера бев пак и сеуште не е тргнато,мислел да не е миом ама никаде не гледал капсула,така да останива само првичниот исказ.
    ми рече да не се плашам,ќе го следиме ми рече.иначе бебчето е супер,јас сум 12.5 а бебчето е за 13.1.
    ме интересира дали имал некој слично искуство :*

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    денеска болка во кичма... нормално е нели ???

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^ и јас од болки во кичма почнав да патам од пред 2 недели, врат, и една точка под плешката поготово - уххх :tmi:

5. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Мене ако не бе боли денес кичма, паничам... :rofl: Не се зезам, озбилно. Ме скина! :(

6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    денеска додека се движев ме акна болката ама претпоставувам дека е нормално и затоа не испаничив многу .. а долниот дел на стомакот ме заболува....

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    уф како само ме боцка стомакот одма на десната страна до папокот... стварно непријатна болка не е многу јако боцкањето ама сепак ме загрижува.... нормално ли е (одвреме навреме се појавува )???

8. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44

Papokot neznam moze i da e normalno kaj sekogo razlicno a za bolki vo dolniot del od stomakot e normalno dokolku ne se mnogu jaki bolkite i dokolku ne traat mnogu no sepak najsigurno ti e da si pojdes na ginekolog pozdravv

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    Devojki imam bel iscedok kako belo pranje ne cesto nedelno mi se desava po 2-3 pati da mi tece bev denes na kontrola kaj mojot ginekolog i mu kazav ne me ni pregleda a mi prepisa vaginalni Vitagyn C neznam sto da pravam dali da gi koristam ili ne se plasam da ne mu nastetat na moeto bebe inace sum 27 nedela i 5 dena daj nekoj ako gi ima koristeno ili nekoj so pojke iskustvo neka mi pise pozdrav

10. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Нормално е да имаш бел исцедок во текот на целата бременост.
    Не знам како не те видел докторот да ти каже.
    Ако е само бел, (не зеленкаст,розевкаст,кафеавкаст), и ако не мириса чудно, како сирење
    не ти препорачувам да користиш вагиналетки.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44

Neznam ne me pregleda vaginalno onaka bev na kontrola mu kazav deka imam kako bel iscedok deka nema nikakov miris mi gi prepisa tie vaginalnite mi rece da gi koristam toa mi e cudno kako moze da mi prepise bez da me pregleda no sepak fala ti mnogu ke te poslusam nema da gi koristam

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Јас кога ги примав вагиналетите Полигинакс... ме прегледа замената на матичниот оти тој беше на одмор и ми зема брисеви за микробиологија.. тогаш бев 12-13 недела... резултатите излегоа чиста петка... ги покажав на матичниот кога се врати... виде дека се е во ред со брисевите и пак ми препиша вагиналетки без да ме прегледа... се двоумев многу, паничев како што.. но сепак ги ставав.. белото прање ми се намали еден период..но пак го имав.. еве и сега го имам... нонстоп сум со извалена влошка или гакичќи и само менувам... нормално е да е имаш зголем исцедок во бременоста.. само внимавај боја и мирис да не смени..

13. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476

Во текот на бременоста јас примав полигинакс 2 пати и еднаш канестетн тројче. Ама и сама си знаев дека треба.Имаше лош мирис и боја зеленкаста. Мене докторката ме прегледа вагинално, последниот пат ми стави од тоа плавото што го ставаат кај нив и ми препиша канестен, после тоа супер бев.
    Не знам зошто препишуваат така на тепка, имам белопрање и одма вагиналети.
    Значи нормално е белошрањето во текот на бременоста, и на тие частвите за трудници ни рекоа дека ако имаме шанса подобро да не ставаме влошки туку да менуваме гаќи (бели, за да се види ако има промена во бојата на секретот)

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    се случува само шо ќе облечам чисти гаќи (оште бодито не закопчено ) одма да ги соблечам зошто ми тече белото прање... а братучедка ми кога беше бремена со првото дете и таа имаше многу бело прање и кога ја прегледоа докторот и рекол ее ти ќе го задушиш бебето од бело прање и и дал вагиналети...сигурно и докторите знаат шо е најдобро за трудниците.. ако нешто е штетно нема да го дават нели...туку многу мислења различни ситуации и се буниме многу...

15. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Не викам дека не знаат што прават. Ама пред да прешишат нешто барем да погледнат доле, тоа ми е поентата.
    И не можам да се изначудам како можат доктори да кажуваат коментари како
    Осет да се немало. :x

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    да бе и тоа ја испаничи братучетка ми буквално пред да и го рече муабетот убаво се заикнал докторот па после и ја кажал реченицата...
    цела бременост си помина со вагиналетки за белото прање

17. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Здраво девојки. :* Не знам дали ова прашање е соодветно за во оваа тема, но пак да си прашам јас. Осеќам овие два дена дека десниот крајник ме боли и мааалку ми е црвен. Знам дека сега не смеам да пијам ништо антибиотици веќе сум 9 недела. Па сакав да ве прашам, да не знаете некој природен лек за да ми помине побрзо зошто многу ме нервира тоа што ме боли малку. Пијам чај, цедам лимони, пијам сокови, мед.... не знам што да правам. Поздрав девојки. :$ :inlove: :* :hai:

18. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Пробај со чајче од прегорен шекер, и супа пилешка со бибер мене тоа доста ми помага.

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  19. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Е тоа е. Освен парацетамол не смееш да пиеш ништо.
    Ти веќе правиш она што можеш. Пробај и млеко со прегорен шеќер и малце маргаринче, или чај од прегорен шеќер. Во труднички муабети поназад ќе најдеш и нешто

20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    чај со цимет.. и јас имав проблеми со грлото .. само чај и неколку зрнца цимет.. така на врвот на лажицата.. помага