Денеска забележав премногу бело прање. Сите брисеви ги направив и се ми е негативно. Термин ми е за два дена и незнам што да правам, матичната неможам да ја добијам на тел и незнам дали да одам во болница. Страв ми е да не му наштетам на бебушот. Инаку пред 3 недели ставав вагиналети Lady Linex.
Колку што се сеќавам LINEX LADY беа за обновување на вагиналната флора или да не се наруши ph вредноста на вагината и не се за инфекции. А во врска со белото прање незнам, пробај замивај се со камилица и сода бикарбона. Поздрав со лесно
Епа матичната тие ми ги даде затоа што постојано тестовите ми се негативни а имам бело прање. А читав дека белото прање мозже да му наштети на бебето при излегувањето, а кандидата дури и да му се пренесе
Не паничи сега при крај, немој Кандидата и недајбоже да се пренесе,( ма да мислам дека ако се негативни тестовите нема место за паника) може само на лиценцето да се појави црвенило и се лекува со маст, ништо страшно. Ама сепак прашај си доктор зошто тука ние само претпоставуваме.
Една, две страни назад имам пишно, нормално е да имаш белопрање во текот на целата бременост. Освен ако бојата не е бела (да биде зеленкаста или кафеавата) и ако нема некој мирис нормално е. Во право си за кандидата, може да се пренесе. Баш вчера читав како можеш да дознаш дали имаш кандида. Пред спиење чаша вода до кревет, сабајле кога ќе станеш плукни во чашата, ако потоне значи имаш кандида и појди си на лекар. Не можам да ти гарантирам дека ова е точно, прочитав во ова здравје или живот, некое од мк списанија.
да да и јас го имам читано тоа за тестот за кандидата ама никак да го направам.. а нонстоп имам чаша вода до мене кога спијам навечер... ако не заборавам ќе плукнам и јас да проверам
Srcki zgolemen iscedok ili belo pranje e znak deka bebco se sprema da izleze taka mi kaza maticnava vcera. Jas cela bremenost imam belo pranje i od nisto ne mi pomogna. Vcera me vide vaginalno i mi stai metilensko sino i mi kaza ako e zgolemen sekretot znaci deka doagja vreme ova e za nas sto sme pri kraj i moj sovet samo so soda i kamilica ne stavajte vaginaleti..ajde so lesno neka ni e
И јас вчера бев во болница поради белото прање и ми направија промивка со една лилава течност и воопшто не сум задоволна од персоналот. Им викам дека имам контракции и дека утре ми е термин они не се замараат дури не ме ни прегледаа дали сум отворена ништо ништо.
Јас сум во 4ти месец и навечер кога спијам ме боли стомакот, се будам и после некое време едвај заспивам ова ми се зачести 16та недела, зашто е тоа така знае ли некој да ми помогне?? Инаку одам на редовни контроли и се е во ред, спијам на лева страна поретко на грб само да ми се смири болката, се прашувам дали можеби е матката оти прочитав дека се шири овој период???
Auroraa src luda kuka ti e po bolnicive. Podobro da si cekame doma da ne iskinat bolki pa taka moze ke ne primat vo bolnica ..
женски помагајте ме боли коската на вагината одма право до левиот препонот сега ме фати.. и кога се движам ме заболува.. нормално ли е тоа или ..... страв ми е
И мене ме болеше коската долу додека не се породив,ваљда има врска положбата на бебето или од тежината па притиска
веќе два дена имам благи менструални болки,пробав да ги следам на колку време се,ама не се регуларни,се пласам бидејќи усте ми е рано 35 недела сум ајде поискусните мамиЧки дали ви се слуЧило толку рано да поЧнете да ги Чуствувате болките ??
И јас ги имам веќе некое време, не се секирај не е рано затоа што се тие лажни болки. Понатаму ќе почнеш да осекаш и како боцкање доле а понекоаш и како нешто да те пресече. Јас вчера се си прашав, нормално е.
Девојки 33+1 сум. Ноќеска и имав болки во цел грб...па во текот на денот повремено. Фала богу се тоа сега се смири,ама еве веќе 2 саати напред долу ме боли исто како да ќе добијам. Ваквите болки знам дека на почеток се нормални, ама ја не сум на почеток од бременост. Има ли место за паника, или и вие сте имале вакви болки во овој период?
Сноу ако тие болки се слаби, нема потреба за паника, тие се лажни контракции, ама ако се појаки и на почести интервали можеби треба да се исконсултираш со гинеколог.
^слаби се како грчење на момент и толку. - ме потсеќаат на менструални болки, во деновите пред добивање.