Здраво, во 38 недела сум и од денес чувствувам болки некаде околу левата града , кога земам воздух многу ме боли не знам дали се работи за болки во срцето или пак е нешто друго? Дали некој имал ваква ситуација и дали можете да ми помогнете.
не верувам дека е срцето,или е некој мускул и мене ми се има слуЧувано кога ке се проладам или бебето го носис повискоко и те притиска таму некаде со нозињата сепак прасај си го докторот така ке бидес посигурна и мирна
Snosti ne sum spiela do 4 satot sabajleto imav bolki vo predelot kaj bubregot od desna strana i posredno dolniot del od kicmata,,tolkava bolka imav sto ne mozev da disam rekov uste malku ako e taka ke odam nabolnica , sedev,stoev se dvizev,lezev no nikako ne pominuvase bolkata,,,posle veke ae izmoriv lezev i samo ja trpev bolkata ,, malku mi se smiri no ne celosno,,neznam sto bi mozelo da bide ,,vcera mi bese termin no ne i se izleguva na mojata,,,denes treba da odam na kontrola da proveri dali sum otvorena i na ctg,,,dali na nekoja i se slucilo vakvo nesto? se izvinuvam od tel pisuvam
Мине ти веке стигна за порагање,ако ти била толку јака болкта си требала веднас даојдес на клника.инаце вака какоги описувас ми звуцо како породилни болки. Ивини за спанскиот,не мозам кирилицава да ја совладам на таблетов
nE ne sakav da odam mislev deka da ne se tie vistinskite i mislev kemi pomini bolkata mi se smiri no eve sega pak imam bolki vo dolniot del od kicmata ,, ovie se mozebi pocetnite neznam sto da mislam
minne992 мене кога ми ја ставија провокацијата ме фатија такви болки во кичма што не се трпеше И така беше се додека не си добив епидурална , потоа ни болки ни ништо
Imam bolki vo gorniot del od stomakot pod zeludnikot nikako ne mi prestanuvaat ne se premnogu jaki ama ne se ni slabi onaka me potsetuvaat na menstrualni bolki celata sum rasplakana se plasam da ne mu se sluci nesto na moeto bebe inace sum 29 nedela ve molam nekoj neka mi pise dali ovie bolki se normalni
За да се смириш појди си на лекар, ќе ти каже докторот што точно се случува. Ама вака звучи како да се оние лажни контракции. Тие ги имаш во текот на цела бременост, само зависи кај кој како се приметуваат. Кај тебе е нормално веќе да почнеш да ги осеќаш, пиј магнезиум, одмарај и уживај. Сепак, лекарот најдобро ќе знае да ти каже, а и ќе ти го покаже бебето да не се секираш дека нешто му е МИННЕ, појде на лекар? Примети ли барем како е интензитетот на болките? Колку чести се и колку време траат? Гледај на саат, кога ќе почне и кога ќе заврши и после колку време ќе почне пак. Така ќе знаеш, ако е константна болка или ако е на 10мин и помалце првата торбичка и на гинекологија, затоа што ти дошло времето Ајде, не се плаши. Ќе видиш, воопшто не е страшно. Болки ќе имаш ама кога ќе го видиш бебчето ќе заборавиш зошто воопшто си се плашела.
Мн сум испаничена 9 дена ми касни направив тест и ми излезе две црти.. но од вчера имам кафеав исцедок и розева крв ко ке се бришам и имам болки во јајниците.. уште немам одено на гинеколог дали е нормално вака во рана бременост.. ?? :/
Одма отиди на лекар. Ова е честа појава кај трудници на почеток. Може да е спотинг ама никој не може да ти каже подобро од гинеколог. Така да отиди да те видат, иако е викенд, појди си, затоа што без разлика кој што и да ти каже туку најверојатно нема да се смириш, посебно ако ти е прва бременост.
Mnogu ti blagodaram se isplasiv navistina denski ne me boli noke me faka a za magnezium mi nema prepisano maticniot ama vitaminite sto mi gi ima prepisano imaat magnezium fala ti uste ednas pozdravce mwuah
devojki dali nekoj moze da mi kaze dali 4D pravat na drzavno i kolku kosta kade se pravi davaat uput za vo drzavna daj nekoj neka mi kaze kako sto pozdrav
^ за 4Д во државна ке треба минимум месец месец и пол пред периодот за преглед да закажеш, т.е. да и кажеш на матичната да ти закаже и да ти даде упат. Ако не се лажам 150ден е
Не знам дали може во државна, јас бев во Куманово и ме чинеше 2000 денари, а има и во систина и ремедеика а таму цените се околу 3500 до 4000 денари
Мамички имам ужасна главболка. До сега немам пиено никакво апче, ама страв ми е дека изгледа ќе морам да се напијам. Што би препорачале?
шо знам мила шо да ти речам пробај во темна и тивка просторија малку да одмориш ако не парацетамолче... или кафенце со лимон
цел ден лежам, само од време на време станувам и по малку на нет од страв да не качам температура. Пиев кафе, викам ај да не е притисокот, пиев кока кола, изгледа само парацетамол му е мајката.
Beautiful-Princess не си ја мачи душата, 39та недела си, дозволено е да пиеш парацетамол после 5ти месец.