Девојки јас сум многу испаничена Штотуку се излегов од бањање и приметив буквално страшна модринка.Значи на 16ти паднав и си го удрев коленото (за среќа падот не беше сташен,благо ја бацив земјата ) и веднаш ми се поцрвене местото.После неколку дена видов дека ми излего модринка на тоа место но не беше ниту голема ниту сташна за гледање,така да не обратив многу внимание на тоа.Меѓутоа сега кога ја видов буквално око ми се испаши.А приметувам и при најмал удар (да речеме како кога ќе се удриш на маса или сл.) ми излегуваат модрици.Мислам дека ова не е нормално.Дали е од бременоста(крвта) или не знам од што е...Дали да паничам и дали да одам на лекар да прашам...?
ее не се плаши тсс тоа е нормално.. пошто си паднала и сега ќе ти стане сино па ќе ти стане зелено и жолто додека да помине сите бои на семафорот ќе ги смениш.. нормално е тоа на секој се дешава кога ќе се удри
No mojava modrinka e recisi crna...zatoa i se isplasiv.voopsto ne e normalna modrinka.Vo sustina ne sum panicar i za najmala sitnica da se grizam...no eve ova navistina me zagrizi,..
pozdrav idni mamicki kako ste denes jas sum katastrofa koga se dvizam me boli dolniot del od stomakott puknav se javiv da zakazam termin kaj mojot ginekolog mi zakazaa za zadutre pa zdravje ke idam da vidam sto ke mi kaze maticniot
исто и јас така чувствувам на моменти кога се движам и .. докторот ми рече дека треба да одмарам повеќе
Четвртокот имав лажни болки, па сабајлево на 2 пати. И прееска малку.... Грбот кај плешките највеќе ме боли
И јас сум загрижена од истите причини, во стоечка положба (кога одам или само стојам) ме боли долниот дел од стомакот и чувствувам притисок и чиниш ми го влече стомакот надолу 18 недела сум и ова ми се случува последната неделА. Еве и денес ја имам таа тапа болка па се тешам дека е пследица на тоа што се уморив малце повеќе денес (се наведнував повеќепати, па можеби од тоа е) Најмногу се грижам од тоа што по мислењето на двајцата гинеколози кои ми ја следат бременоста јас го носам ниско моето бебе , па се плашам да не оваа болка е некој лош знак. На преглед сум во вторник и ќе прашам зошто ја чувствувам, а дотогаш... не знам!
jas pa visoko go nosam neznam od sto moze da me boli dolníot del od stomakot i dali e normalno moze i da sum nastinala pa zatoa da me boli inace jas utre sum na pregled pa da vidam sto ke mi kaze pa ke vi pisam pozdravvv <3
мила јас сум 27 недела и 2 дена.. лелее шо загазив крајниците ненормално ме болат а почнаа да ме акаат и кога зборувам дури се напрегам .. леле кажувајте чааре
ухх мила тоа пијам во моментот ама како шо ми стои нема да помине само од тоа .. буквално неможам да голтам да зборувам ѓи осекам набабрени,,, сите совети и рецепти ми се добредојдени
Девојки да ве прашам нешто. Ми се затна носот, дали смеам некои капки да земам или воопшто не смеам никакви капки за нос да користам? Поздрав !
јас кога бев затната ми дадоа аквамарис или аквамарин мислам дека така се викаа тие ги дават за трудници ... солени капки ама не ги зедов.. имав процитано дека не помагале па шо знам
пред некој ден прокрварив и имав болка во јајниците отидов на лекар и докторот ме виде на ехо но на ехо ништо не се гледаше па со сонда ме виде и ми рече дека бебчето е 2 мм.. ми даде утрогестан вагинално да клавам и фолна киселина.. но дури да одам на следниот преглед мн сум загрижена.. до душа крварењето ми престана имам само секундарни болки но сепак прва бременост ми е и загрижена сум дали ќе биди се во ред.. :/
Mila pa uste si na pocetok na bremenosta na mnogu trudnici im se desava na pocetokot da prokrvarat mene mi se ima deseno da prokrvaram malce vo 7 nedela mislam taka nesto bese ama ne se sekiraj cim ti dal utrogestan veruvam deka ke ti pomogne utrogestanot e za zacuvuvanje na plodot ne se sekiraj se ke bide vo red samo smiri se i misli pozitivno...se ke bide vo red bez gajle te guskam ajj sega napi si se nesto toplicko i uzivaj si vo bremenosta<3 <3
nisto dusickee samo neka ti e so lesno misli pozitivno nemoj mnogu da panicis posto moze i toa da mu nasteti na bebceto odmaraj povise pi mleko jadi mlecni proizvodi mnogu ovosje i uzivaj <3 <3
ќе биде се во ред немој да се грижиш клавај утрогестан пиј фолна нормално јади здрава храна течности и секако немој да креваш тешко и одмарај колку што можеш.. ќе видиш се ќе биде во ред