Девојки контракциите веќе секој ден ги имам. Денес од кај 12 до кај 2 па прееска околу 18ч. Па сега од 21 до сега на секој саат, ме држи по едно 5мин. болка десно доле исто како за добивање. Нормално ли е ова?
Епа веќе ти се ближи крајот. Да, да, нормално. Јас ги имам од 30-31 недела. Со секоја недела се зачестуваат и посилни стануваат. Ноќеска беа најсилни. Баш менстуални болки ама силни болки. И си викам, ова сигурно е она што го отчекувам, траеше неколку секунди и помина.
Ќе издржи, не се скирај. Овие контракции што ги имаме сега всушност ги имаме во текот на цела бременост само сега се осеќаат повеќе. Имаш ти време за она the real deal
Devojki ve molam na odgovor.Uste malce ke vlezam vo 8 mesec i pocnuvaat vrtoglavici da me fakaat pritisokot mi e 110/70 pijam apcinja za krvta normalno e ova ili ne i da napomenam plitko disenje imam i i kako steganje nad zeludnikot
Вртоглавиците и плиткото дишење може да се резултат на слабата крв. Анемијата знае да дава такви симптоми. Не се грижи, нема место за паника ... а делот со желудникот може да е од што бебчето веќе се крева нагоре и ја притиска дијафрагмата за да си направи место.
дечки нормално ли е да имате болки во долниот дел на грбот, кај крстот народски кажано, ако легнам на грб се случува тогаш најчесто да ме стегне па едвај се исправам. Како да ме укочува но ме пушта за брзо. Да не е од тежината на плодот или што?
normalno e ne se sekiraj neznam od sto moze da e ama znam deka e normalno mene taka me bolese i koga otidov na ginekolog mi rece deka e normalno da me boli inace koja nedela si ti pozdrav
Здраво девојки, Сакам да прашам дали и вие имавте менструални болки во рана бременост еве јас сум 9+1 недела и имам секој ден менструални болки. Кога го прашав гинекологот рече нормално е тоа а јас сепак се плашам да не е нешто ризично ова ми е прва бременост затоа. Поздрав,
При крај на 16 недела сум, немам никакви други симптоми освен што понекогаш ме боли половината, одма над г'зот
39 недела сум, сношти чувствував силни болки во пределот на долниот дел од стомакот и во половината, цела вечер не спиев, болките ги чувствував на околу 10-тина минути а траеја кратко, не знам дали се работи за породилни болки еве сега и од сабајле не почувствував ништо, не зман дали се ближи времето дали некој имал слична ситуација, а на преглед треба да одам утре не знам што да правам
Девојки сакам да ве прашам дали е нормално да се чувствувам како уморено, како да немам доволно кислород, поспано, да немам сила... Се осеќам така некако чудно неубаво. Ми се спие, како некоја тахикардија да имам од време на време, преморено како да сум работела цел ден физичка работа. А ништо не правам цел ден седам на работа, од време на време станувам да прошетам па оптегнам нозе.
нормално е .. јас така бев на почетокот а има одредени денови кога сум уморна а буквално ништо не сум сработила за да се осеќам така поспана омалаксана изморена... значи кажи речи сите трудници осеќаат скоро исто..
Мешиња јас настинав! Носот ми тече и грлото ми се суши и ме гребе. Многу сум омалаксана, по цел ден само би лежела. Не можам да спијам убаво, се превртувам, ме тера на кашлање, а штом пробам да се закашлам ми се гади. Ужас! Што да направам? Вие како се справувате со настинките? Сите ваши совети ми се добредојдени. Чај ќе помогне ли? Јас дури и не знам каков чај да пијам, нели има некои кои не се препорачливи за трудници? Кои се тие? Се плашам да не заглавам.
Топла пилешка супа е мајка за настинките. Или земи млеко со прегорен шеќер направи си, тоа помага во кашлицата. А за чаеви мислам камилицата со малку лимонче не би можело нешто да нашкоди
Срце, сосема е нормално во рана бременост да се имаат менструални болки. Сега се надевам дека се благи, а ако се појаки консултирај се со гинекологот
иста сум.. мене ме повтори настинката баш како тебе а се закашлам ми се гади и на повраќање ме тера... јас пијам секаков чај.. од мајчина душица па до брусница шипка каков ми дојде при рака.. обавезно исцеден лимон во чајот овошје нозите во топла вода ги ставам супи .. подвиена под ќебе и седам на топло веќе 2-3 дена немам излезено надвор.. ме тера на лежење омалаксана сум... ама гледам да се придвижувам низ дома.. ајде побрзо да оздравиме.. пс.. кога имам кашлица во чајот си пуштам и неколку зрна цимет... циметот го грее глото а и за кашлица е добар..
зошто да се избегнува?? немам слушнато го употребувам ретко.. само по потреба кога кашлам...баш ќе го прашам гинекологот
Не се препорачува од причина дека може да предизвика грчеви и рани контракции. Еве што препорачува нутриционист http://www.yumama.com/trudnoca/ishrana-u-trudnoci/1156-Zaini-koji-preporuuju-trudnoi.html