Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Се надевам дека фероглобинот ќе ти помогнат.
    Мене не ми помогнаа.
    А железото и хемоглобинот многггггууу под граница ми беа. Од вртоглавици не можев да стојам.
    Мед со семе од коприва и лимон се меша и по една лажица на ден се јаде. Тоа, плус витамин Ц,
    сок и салата од цвекло, и многу свежо овошје и јас сум ептен подобра.

maleckataa Воопшто не се грижи, ова е нормална појава во текот на бремеснота. Како се грижи крајот ќе осеќаш уште повеќе. Ти иначе која недела си?

2. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    jas sum 30+1 pa denes prv pat mi se desava vaka da me bocka stomakot :(

3. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Да нормално е, и јас тој период почнав да ги приметувам.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Јас сум од денес во 19та недела од пред неколку дена имам некоја бела течност(мириса на кисело како кисело млеко) може да се случи само еден ден да ја немам, бело прање не е оти немам пецкање и потреба за чешање, прочитав некаде дека и други имаат дали е тоа нормално или??

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    toa e belo pranje..iako ne e belo tuku prozirno belo pranje e...go imam i jas..koga prozirno koga belo...kako so ke ti minuvaat nedelite taka ke ti se zgolemuva .... ama vnimavaj da ne mirisa da ne cesa i da ne smenuva boja

6. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    мене не ме чешаше ам сепак имав кандида,ама ништо страшно не е, ако имаш инфекција ке ти дадат вагиналети и готово. :)

7. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Кај мене е бело и не ме чеша, нормално ми е се само тоа ми тече. Ми земаа микробиолошки брисеви пред 1 месец добри беа резултатите, не најдоа ништо, сега кога ќе одам на 10 само на ехо и ќе и кажам за ова на гинекологот баш да видам што ќе каже, ама мислам дека не е бело прање ова е нешто како што прочитав поврзано со бременоста.

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    па тоа и ти велам со тек на бртеменоста ќе ти се зголемува повеќе.. :)

9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    deneska cel den me boli karlicata...koga sedam lezam koga se dvizam....normalno e neli vo ovaa tromesecje??? od tel sum..se izvinuvam za lat

10. Azzra

Azzra Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2013
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    61
    и јас од 30та недела чувствувам таква болка, посебно кога сум во движење или кога се качувам по скали, како притисок осеќам долу, и инстинктивно од страв ги стегам нозете пошто мислам дека секој момент ќе излезе нешто...34та недела сум ама бебево е со раст како за 36та...во петок сум на контрола па ќе видиме што ќе каже гинекологот, да не ме израдува порано од очекуваното хехе :)

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    se nadevam deka se e okk..bukvalno se plasam da ne se desi nesto..nedaj boze..a treba i da patuvam i iskreno sum isplasena..tie denovi ke se javam na doktor da me pregleda.belkim se ke bide vo red i ke mi rece deka e normalno

12. Daci07

Daci07 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    21
    Здраво идни мамички ;)
    Јас сум нова на форумот па се надевам добро ке соработуваме и ке си споделуваме искуства....Бремена сум четврти месец и бременоста горе долу ми е добра....одвреме-навреме имам болки во зелудникот,гадење болки во кичмата па се надевам дека тоа е нормално за секоја бременост па и за мојата :lol: посто сум релативно млада мајка бев на прегледи во дрзавната болница но не сум многу задоволна па би ве прашала дали имате да ми препорачате некој навистина добар доктор?Поздрав!!!

13. gelkaa

gelkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    1.490
    Денес влегувам во 9ти и што ќе беше ова боллки цел божји ден...Лажни контракции ќе да се или? :?: Досега немав никаков проблем со болки..Прекрасна бременост имав и сето ова што ми се случува е премногу непознато и збунувачко за мене :x :?:
    Болкиве се како менструални, чувсвтвував и како скокоткање во пределот на грлото на матката,а сега и веќе прераснува тоа скокоткање во болка..половината(крстот) боли исто така..буцкава веќе нема простор па секое нејзино мрдање повеќе не е пријатно чувство , напротив.. :( осеќам дека е свртена со главчето надолу..турка ли турка...На преглед сме во сабота на 14ти..амаан кој ќе дочека :(

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    болки имам позади значи грбот кичма се :^) што помага ??

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    бев на контрола денеска... си го видов бебушот. и го прашав докторот за болката во карлицата,,, рече дека е нормално веќе да ме боли нема шо да се плашам и ногата може да боле мускулите горе препонот се е нормално....

16. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    во последно време ми паѓа притисокот или ми се доближуваат дали може да е од стрес па сега се опушта организмот или нешто друго хемоглобинот ми е 105 друго се е во ред.И што да пијам кога ми паѓа не ми помага ни кафе ни газирано. :(

17. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    мене цела бременост ми беше 100/60 или 90/60. Верувај низок притисок е многу подобро од колку нормален во тек на бременост. Не се плаши.

На kostadinka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Kostadinka sto e nisok bez gajle ama sto ti se doblizuvaat ne e ubavo toa site go znaeme, konsultiraj se so lekar obavezno...

19. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    devojki jas sum vo 32 nedela vo ponedelnik imam zakazano pregled kaj mojot ginekolog bremenosta mi e super nemam mnogu problemi no problemot e vo toa sto mojot ginekolog mi nema praveno eho eve 3 meseci :( koga idam na kontrola mi meri kg kolku imam kaceno pritisok i toa mi vika idi si doma super si ova malce me plasi od kade znae on dali bebeto e se vo red dali ima dovolno plodova voda koga ne me gleda na eho daj nekoj poiskusen tuka neka mi dadade nekoj sovet pozdrav

20. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    pa zosto ne odis kaj dr ginekolog???? ili baraj eho pregled kazi mu doktore sakam da go vidam bebusot.....