Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079

на друго место оди како може ехо да не прави :tmi:

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Дали некоја имала проблеми со ешерихија коли во текот на бременоста?
    Читкав дека предизвикувала предвремено породување, но фала му на Господ, уште некој ден сме во 9ти. Само ме буни едно прашање во главата:
    - Дали таа е толку штетна за време на породувањето (по природен пат) и дали може некако да му наштети на бебето или се оди на царски од неа :tmi: ?

Ми ја пронајдоа во брисевите и сега мака мачам да ја искоренам :worried: .

3. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    devojki bev denes na ginekolog inace sum vo 31 nedela bebeto mi e super devojce e tesko e 1602 grama se e vo red me pregleda vaginalno mi prepisa nekoi vaginaleti i mi rece da pijam magnezium po 2 na den se dodeka ne se porodam :) inace vie kako ste pozdravv i so lesno neka ni e na site :) :*

4. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    Pozdrav Devojki bi ve zamolila dokolku nekoj od vas bi mozel da mi odgovori na slednovo prasanje.
    Bremena sum vo 31 nedela sum bev denes na ginekolog me pregleda i mi rece deka se e vo red so bebeto go prasav samo za gramazata na bebeto mi rece deka e tesko 1602GR a za visina ne go prasav no na livce mi ima zapisano nesto ama ne razbiram ama mislam deka vo visina mi e premnogu malecko bebeto :( navistina premnogu sum nasekirana neznam sto da pravam ne mi se ceka do slednata kontrola daj ke vi zapisam kkao on mi pisal tuka dokolku nekoj od vas moze da mi pomogne da znae koe od ova e visina na bebeto bi ve zamolila da mi pise plsss...

BPD-7.5 , HC-27.7 , FL-6.2 , AC-27.1, FW 1602 plsss za odgovor :( :( :( :( :(

5. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    Lelee puknav od maka zasto ne go prasav dr za visinata na bebeto :((( ne mi se ceka do slednata kontrola premnogu sum zbuneta neznam sto da pravam :(

6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    срцко дај опуштисе сигурно си е сето во ред чим ништо лошо не ти спомнал зошто се оптеретуваш бадиала :) и мојево во таа недела исто беше тешко плус то до ден денес док. ми нема кажано колку е долго

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    малечката -не се грижи Mила :) сигурно се си е наместо инаку ке знаешE :)

8. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    mnogu vi blagodaram navistina me utesivte da mi rece deka se e vo red so bebeto deka normalno se razviva no sepak malce sum zbuneta;( zdravje na slednata kontrola ke prasam kolku e cm e dolgo pa ke mi olesni pozdrav i mnogu vi blagodaram :* :* :*

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    I mene nikogas ne mi ima kazano kolku e golemo bebeto duri i za kilazata...ne mu rabotel meracot pa od kutura mi kaza posledniot pat okolu 1750...

10. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    мене во 38 недела ми кажа бебето е околу 2 и 800, до 39 ми вика ке качи до 3 кила 3 100.

а синот ми се роди 2840. значи не може и тие сигурно да мерат кога бебето е во мешето,битно да е ввитално а висина тежина е мање више. ;)

11. mihael4u

mihael4u Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    22
    Кај мене тежината на бебето вечерта пред породување на прегледот беше 2860 и толку се роди псоле 24 сати :) Ептен сум здоволна од др Пјаковска за водењето на мојата бременост.

12. Sunshine3

Sunshine3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    215
    Здраво женички, јас сум веќе 11 недела од бременоста и пред една недела ми најдоа миом на матката од 2,8цм. Ме гледаа двајца доктори, едниот ми рече дека ќе следиме дали ќе се зголемува или не, а вториов ми потврди дека има нешто како миом со таа големина ама рече дека не личи баш на класичен миом.. Овој доктор беше пооптимистичен дека не би требало да ми прави проблем со бременоста... По интернетов прочитав све и свашта, ме интересира има ли некој искуство со дијагнозирање на миом во бременост и какви последици имаше врз бременоста?

13. mihael4u

mihael4u Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    22
    Моја другарка имаше миом во бременост, имаше крварење цела бременост и мораше да лежи да мирува, нејзиниот не се зголемуваше, и со породувањето исчезна. Со бебчето беше се во ред. Не знам дали на сите им исчезнува или останува после бременост, ама кога читавме тогаш за неа, видовме дека се одстрануваат со хистероскопија, имам гледано видео од таква операција ништо страшно, се додека не ти прави проблем, уживај во бременоста.

На Sunshine3 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198
    Драга Sunshine,
    јас знам 3 случаи каде што жени се имаат породено со миом и се било во ред. Исто и јас имав ама го оперирав пред неколку години. Твојот миом е релативно мал така да не би требало да прави проблем. Во овој момент никој не може да ти каже дали миомот ке порасне или не (тоа зависи од организмот и од хормоните), но кај тебе е добро тоа што си трети месец а миомот е мал така да не би требало да порасне многу. Знам дека не е едноставно и сигурно си многу исплашена, но верјувај дека само силна верба и надеж ке ти помогнат се да помине како што треба. Незнам од кој град си но ако планираш да одиш на уште консултации би ти го препорачала др Баџаков во Систина.
    Верувам дека ке биде се во ред па ке се читаме во темите за бебиња покасно :D Со лесно!

На Sunshine3 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    pozdrav do site kako ste denes idni mamicki :)
    Jas nokeska imav grcevi vo dolniot del od stomakot kako nekoj da me sece so noz neznam dali e normalno inace sum 32+1

16. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    devojki denes napraviv krvna slika leukocitite mi se mnogu pokaceni normalno e od 4.0-8.0 a mene mi se 14.5 dali e ova normalno vo bremenosta! jas vo ponedelnik ke idam na ginekolog da gi odnesam rezultatite ama ne mi se ceka do ponedelnik pozdravv :*

17. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
  18. Joana333

Joana333 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Трудници здраво . Вчера бев на 4Д прв пат кај таа докторка , сакавме да ја видиме малата во 34та недела но наместо за убаво излезе неубаво . Ми кажаа дека има некој проблем со цревата на бебчето , дистендирани црева , таа ниту знаеше да ми каже од што и зошто , а кога ја прашав страшно ли е ми вика па не мора да значи ...но 100 пати ми го спомна и 100 пати го гледаше стомачето и ми викаше еве овие црни празнини не треба да ги има . Бебето супер се развива , одговара на неделите но јас многу се загрижив и не знам што да правам . Матичната досега ми нема кажено за некој проблем иако ехото кај неа е со послаба резолуција па може не се гледа тоа.

19. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44

Kade pravese 4d i kolku te kostase pozdrav

20. Joana333

Joana333 Активен член

Се зачлени на: