јоана направи уште едно 4Д кај друг доктор, не спомнувај за првата дијагноза пред да каже сопствено мислење доторот, потоа објасни .. ислушај.. се надевам се е во ред.
Jas imam slabi grcevi u stomak...a se razbudiv so mnooogu silni grcevi na dvete nozi vo muskulute...ama taka me stegnaa muskulite so kako crvek se viev u krevetot...ne pijam veke nikakvi vitamini...ovdesnata doktorka nisto ne mi dade a jas zaboraviv da ja prasam...
Ох мила, и јас имав вакви грцеви во нозете и знам колку болат. Мене доктораката ми рече да земам плус уште една таблета магнезиум приквечер и тоа ми помогна.
срцко појдиси утре до аптека и земиси магнезиум мислам дека можи и без речепта да си ги земиш..ако не скокни до кај док.... за рецепта не мораш посебно термин да закажуваш појди и одма че ти напиши....поздравче комшике
Mamicki edno prasanje,imam nekoe cesanje dolu,inaku sum 19 nedela,do sega nemav nikakvi problemi.imajte ubava nok
Ako imas belo pranje toa ti e pricina za cesanjeto...podmivaj se so kamilica i soda bikarbona..ili prasaj doktor moze ke ti dade vaginaleti ili mast
Денес имав болки во грбот и стомакот,некако оваа недела ми беше целата стресна,и ја поминав со нервози.Се плашам дали е се во ред со бебушот,а наредна контрола ми е дури за 3 недели.Знам дека не треба песимистички да размислувам но некако почнав да добивам некој страв и се смирувам кога ќе отидам на доктор и ќе ми кажат се е во ред а дотогаш умирам од грижи Незнам дали да појдам на доктор или нормални се болките,инаку сум 15 недела.
Не се секирај, болките во грбот и стомакот се нормална појава, јас имав болки во грбот порано, ми поминаа ама затоа сега страшно појаки болки имам во половината, се заседнам ли се укочувам и како забавена снимка сум дур се исправам.
денес ми се случи да на 3секунди ме стегна кај левата града,неможев да земам воздух мислам срцето да не беше се случило на некој вака нешто?
мене нонстоп ме факаа грчеви во нозе и тоа многу јаки. Всушност станува збор за тоа дека бебето го користи калциумот од твоето тело. Затоа треба да се јадат производи што содржат калциум (најмногу млечни производи). И обавезно магнезиум (јас користев bioelectra magnezium prasok).
посети си гинеколог, ако имаш зголемен секрет и чешање можи да е бактерија, а тие не се баш ппрепорачливи во бременост, убаво би било да си направиш микробиолошки брисеви, поздрав
Чајче со прегорен шеќер, супа со бибер,сок од лимон, за да не качиш температура туширај се повремно со млака вода и плус од пареата ако ти е затнат носот ке отпушти, и најважно одморај.
Топла супа со многу зеленчук,чај од прегорен шеќер,прополис капки 20-25%,мед,цедени сокови,инхалација со камилица,Ц витамин и парацетамол ептен ако ти тешко и мнооогу мазење се разбира
Sigurno e normalno...jas imam slabi grcevi u stomak..a ne pijam nisto...da ne zboruvam za grcevite u nozete desniot muskul na nogata uste me boli od nekni.ko me stegna...
и јас имам грчеви во стомакот некогаш послаби некогаш посилни,дури ме боцка кога земам воздух а за нозете мислам скоро сите имаат грчеви,јас посебно на левата нога ме боли ме кине и после ко ке станам едвај одам