Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. mihael4u

mihael4u Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    22
    јоана направи уште едно 4Д кај друг доктор, не спомнувај за првата дијагноза пред да каже сопствено мислење доторот, потоа објасни .. ислушај.. се надевам се е во ред.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    290
    Devojki dali bolki vo jajnicite se normalni vo 34 nedela ne se jaki ama sepak mi e sttrav.

3. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    ако е како за пред добивање тоа ти се лажни контракции. И јас ги имав од 32 недела.

4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Jas imam slabi grcevi u stomak...a se razbudiv so mnooogu silni grcevi na dvete nozi vo muskulute...ama taka me stegnaa muskulite so kako crvek se viev u krevetot...ne pijam veke nikakvi vitamini...ovdesnata doktorka nisto ne mi dade a jas zaboraviv da ja prasam...

5. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Ох мила, и јас имав вакви грцеви во нозете и знам колку болат.
    Мене доктораката ми рече да земам плус уште една таблета магнезиум приквечер и тоа ми помогна.

На dromka и ddevojce им се допаѓа ова.
  6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    срцко појдиси утре до аптека и земиси магнезиум мислам дека можи и без речепта да си ги земиш..ако не скокни до кај док.... за рецепта не мораш посебно термин да закажуваш појди и одма че ти напиши....поздравче комшике ;)

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  7. meli23

meli23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    122
    Mamicki edno prasanje,imam nekoe cesanje dolu,inaku sum 19 nedela,do sega nemav nikakvi problemi.imajte ubava nok:*

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ako imas belo pranje toa ti e pricina za cesanjeto...podmivaj se so kamilica i soda bikarbona..ili prasaj doktor moze ke ti dade vaginaleti ili mast

9. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    Денес имав болки во грбот и стомакот,некако оваа недела ми беше целата стресна,и ја поминав со нервози.Се плашам дали е се во ред со бебушот,а наредна контрола ми е дури за 3 недели.Знам дека не треба песимистички да размислувам но некако почнав да добивам некој страв и се смирувам кога ќе отидам на доктор и ќе ми кажат се е во ред а дотогаш умирам од грижи :| Незнам дали да појдам на доктор или нормални се болките,инаку сум 15 недела.

10. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Не се секирај, болките во грбот и стомакот се нормална појава, јас имав болки во грбот порано, ми поминаа ама затоа сега страшно појаки болки имам во половината, се заседнам ли се укочувам и како забавена снимка сум дур се исправам.

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    денес ми се случи да на 3секунди ме стегна кај левата града,неможев да земам воздух мислам срцето да не беше :^)
    се случило на некој вака нешто?

12. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44

Ne se sekiraj toa e blas i mene taka me stegaat nonstop gradite normalno e ne se grizi backiii :* :*

13. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    200
    мене нонстоп ме факаа грчеви во нозе и тоа многу јаки. Всушност станува збор за тоа дека бебето го користи калциумот од твоето тело. Затоа треба да се јадат производи што содржат калциум (најмногу млечни производи). И обавезно магнезиум (јас користев bioelectra magnezium prasok).

14. mihael4u

mihael4u Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    22
    посети си гинеколог, ако имаш зголемен секрет и чешање можи да е бактерија, а тие не се баш ппрепорачливи во бременост, убаво би било да си направиш микробиолошки брисеви, поздрав

15. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    290
    Девојки некој природен лек кажувајте за настинка??????? :(

16. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Чајче со прегорен шеќер, супа со бибер,сок од лимон, за да не качиш температура туширај се повремно со млака вода и плус од пареата ако ти е затнат носот ке отпушти, и најважно одморај.

На kostadinka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Gossip-B

Gossip-B Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    33
    Топла супа со многу зеленчук,чај од прегорен шеќер,прополис капки 20-25%,мед,цедени сокови,инхалација со камилица,Ц витамин и парацетамол ептен ако ти тешко и мнооогу мазење се разбира :D

На dromka и kostadinka24 им се допаѓа ова.
  18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Денес имав болки доле :^) како да стегаше,нормално е во овие недели вакви болки?

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Sigurno e normalno...jas imam slabi grcevi u stomak..a ne pijam nisto...da ne zboruvam za grcevite u nozete ;( desniot muskul na nogata uste me boli od nekni.ko me stegna...

20. Gossip-B

Gossip-B Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    33
    и јас имам грчеви во стомакот некогаш послаби некогаш посилни,дури ме боцка кога земам воздух :^) а за нозете мислам скоро сите имаат грчеви,јас посебно на левата нога ме боли ме кине и после ко ке станам едвај одам :(