Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    здраво и овде,еве мене годината ми започна со добро на 01.01 дознав дека сум трудна ама имам друг проблем грлото ме боли ме кине се убив од кашлање а секако дека несмеам да се напијам апче,ако знае да каже некој лек што нема да биде штетен позз

2. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    766
    здраво мамички
    денес бев на прво цтг и докторот ми каза дека имам слаби контракции на матката и ми даде да пијас бускопан по една таблета на ден за намалување на контракциите и да си поседи синко во мене
    а јас прв пат слушнав за тие таблети па дали некоја знае за нив и што мислите дали да почнам да ги пијам или не ако му се излегува на синко да си го оставам да излази ама некако термин ми е усте далеку на 27 јануари ми е последен термин што значи сега сум една недела влезена во девети
    ако има некоја слушнато или користено нека ми пиши стварно незнам дали да ги пијам
    а сношти и сабајле осетив како менструаални болкии долу во стомакот
    а колку ми е страв да не не ги препознаам болките и да закаснам за на болница а ми требааат најмалку 30 мин за да стигнам до болница а ова ми е прва бременост :sweat:

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Pocnav da osekam vaginalno cesanje i kako da mi se vcrvenuva..ne se ostavav bez podmivka nasabajle i navecer neznam zosto mi se pojavuva...sigurno e od toa beloto pranje (mnogu go mrazam nonstop mi tece) se podmivam so kamilica i cekam mm da si dojde od rab da mi donese soda bikarbona..vie so ste u germanija znaete li nekoja mast ista kako kanesten da kupam od apteka??? Se izv za lat od mob sum

4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.918
    Допаѓања:
    41.055
    Има и Канестен во Гер. прашајте во аптека најубаво што да ти дадат !

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Имам едно прашање ако некоја имала вакви симптоми нека ми пише. Во понеделникот си бев најнормално на работа, мојата работа е тоа што стојам скоро 8 часа ама не ми е никаков проблем значи цела бременост така ја поминав, затоа ова што ми се деси не е сигурно од стрес :) . Некаде околу 3 часот тргнав да одам до ВЦ и забележав крв ама темна како кога завршува менструација. Одма во комшии ми е гинекологот ми рече правец на гинекологија ова можеш за 48 часа да се породиш. Најдов смена на работа заминав на ГАК ме ставија на ЦТГ имаше некои слаби контракции ама јас немам болки, ме прегледаа вагинално ми викаат 1 прст си отворена и имаше пак таков исцедок . Ме видоа на ехо викаат бебушот си е ок ама дојди и утре сабајле за ЦТГ. Отидов и утредента пак ЦТГ пак има контракции јас немам болки но имам исцедок. Ми рекоа одморај дома и дојди на контрола четврток појдов на контрола докторот ме виде вагинално рече нема потреба од ЦТГ сега почнало грлото на матката да ти омекнува. Па ми рече контрола за една недела. Сега највеќе што ме загрижува е тој исцедок , докторот рече така почнува породување, ама ми рекоа и дека ке се породам и за 48 часа ама пак ништо. Затоа ве молам за совет, ви благодарам

ddevojce Canesten можеш да најдеш во Германија.

На dromka и ddevojce им се допаѓа ова.
  6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Bukvalno mi se desavat cudni raboti..osven so pocnav da imam vaginalno cesanje,sinoka odam u wc i koga se brisev vidov krv i toa ljuge od zadnikot pomegju dvata buta (trtki) na taa linijata ljuge mi raspukal zadnikot :x mm vika mozebi od so se siram...aj kazuvajte ve molam dali vi e poznato toa ili jas definitivno ko trendafil ke rascvetam :|

7. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Каква крв беше мислам на бојата, можеби пукнал некој хемороид ако имаш напнато многу што е честа појава во бременост. Следи ја состојбата ако имаш и некои други промени појди до гинеколог нека те види.

8. Joana333

Joana333 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    За киселини кисели зелени јаболки , многу ефикасно ....

9. Joana333

Joana333 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Здраво дали може некој да ми одговори на мојот проблем .. Имам алергија на анестетици а бремена сум и треба да се пораѓам па можно е да ми затреба анестезија . Имам 2 теста стари 2 години со резултат на кој анестетик сум на кој не сум алергична направени на крв . Сега на гинекологија ми барааат нови тестови кои морам да ги направам на кожа а на сите странски сајтови читам дека на кожа во бременост не се прават тестовите .. Некој со вакво искуство дали има или можеби некој од вас да е анестезиолог или да познава анестезиолог ... Фала однапред ако имате било каква информација

10. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Dali vo 9 mesec e normalno stomakot da e crven i da zatega mislam ke mi se rasparci?

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Bledo rozeva nekade pod paskata mi e raspukanoto...inace kupiv kanesten i taa aptekarkata pocna da zboruva deka nikoj ne garantira za bremenost bla bla dali e sigurno... i na krajot mi dade kanesten i rece samo nadvoresno...tie ovdesnite lekari ne rabotat u sabota..a vecerva majka mi ke se javi na mojot maticen da go prasa...inace edna drugarka mi rece deka i ona koristela u sedmi mesec od ista priciba i deka bilo se vo red

12. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Jас имам користено Канестен некаде крај на 7 месец. Прашав гинеколог ми рече дека смеам да користам , сепак почекај да видиш што ке каже твојот доктор.

13. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Нормано е. Сега тежината ти е најголема, посебно во долниот дел од стомакот и поради тоа се растега повеќе и се појавуваат стрии.
    Мачкај се со што и да се мачкаш за да не те чеша и црвенилото би требало да се смири малце.

Девојче,
    И јас мислам дека ти има пукнато некој хемороид заради местото од каде што викаш дека имало крв.
    Канестен е ок да користиш во бременсота(имам користено и јас),ама ти препорачувам да користиш само ако навистина ти треба. Ако веќе пукнал хеморид не знам зошто ќе ти е.
    Ако не те боли почекај и појди си на лекар нека те ѕирне што ти е па таму нека ти кажат

На kostadinka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Si zedov i si se namackav so ubavo mi dojde mi olekna nekako....si se podmivam so kamilica ama nemozam da najdam soda bikarbona...

15. pinklove88

pinklove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9
    Здраво девојки,постоечки и идни мајки :)

Јас сум нова тука,со новата година на 1.1 2014 добив подарок две позтивини цртички
    Ми каснеше 5 дена и се решив да направам
    Направив 4 различни теста и сите покажаа две црти од кои секој пат втората беше бледа
    На 2.2 ми потрврдија во авицена преку крв дека има бременост, бета хцг 66,6 :inlove: :inlove: :) Со што гинекологот ми кажа дека сум петта недела
    Проблемот е што ми е закажано во среда дури и се надевам дека се е во ред,затоа што мојот проблем се болки во долниот дел на стомакот
    Првичното чуство беше како да добивам но од денес ме боли нешто како кога болат јајници баш тоа чуство непријатно
    Се консултирав не било страшно и било нормално во рана бременост но мене сепак ми е страв
    Доколку имате слично искуство би ве замолила за хелп
    Среќна Нова Година :inlove: :inlove: :inlove:

16. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    леле срце и јас сум истата потполно како тебе,и јас на 01.01 дознав ама имав симптоми дури и паѓав на работа,на општ лекар ми рекоа настинка ми дадоа апчинја и само 2 д ги пиев и дознав одма ги прекинав,бев на гинеколог ама мн е рано не се гледа сеуште само ми рече има некоја промена во матката,и да појдам во четврток ми закажа и ми даде фолна да пијам секој ден по една ми рече да се вардам да не настинам оти ке му наштетам на плодот па нз сега како ке биде на работа,инаку и јас имам многу болки во стомак грб дури и нозете ми се кочат и јас како менструални ми се не се нервирај ми рекоа нормало било и јас сум мн паничар,ај белким во четврток ке биде се ок,а мм ми е настинат незнам како ке ја тераме ти посакувам срекичка позз

На pinklove88 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    vo rana bremenost bolkite se normalni i mnogu cesto ke gi osekate se do krajot na tretiot mesec znaci menstrualni bolki grcevi bolki vo polovina i stomak i slicno e sosema normalno...teloto se priviknuva na novata sostojba pogotovo matkata...sekoja trudnica vo poodminata bremenost sto e a i tie so veke rodile mozat da go potvrdat toa deka nema potreba od plasenje...sekako mnoogu silni bolki konsultacija so lekar,a drugite slabi i cudni bolki se normalni...zatoa uzivajte najdobriot period od zivotot doprva vi sledi :hai:

На pinklove88 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mihael4u

mihael4u Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    22
    се сложувам со ддевојче овие болки се нормални бидејки матката се шири ..кај мене бидејки беапојаки др.Кристинка од плодност ми препиша магнезиум .. лесна бременост на вас,уживајте

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Денес од мала нервоза па после почуствував силна болка доле кај стомакот :^) мислам е од таа мала нервоза.
    Мислите нешто опасно ли е?
    Траеше малце силно потоа смирена болка.

20. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    феминки ито ми треба ваше мислење еве веќе еден саат ме боли многу на десната страна под ребрата горе кај стомакот особено кога дишам.никогаш не сум се чуствувал вака многу се плашам еве _еќе цел час не поминува.да не му се случи некогаш и на вас ако не ми помине уште малку ќе одам во болница

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.