Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    ми треба совет :( од некни осејчам менструални болки.нојческа од 4 па до 9 сабајлево имав појаки болки на секој 5 мин. и траеа одприлика по пола минута сум заспала и кога се разбудив ги немав така често болките.едино кога одев денеска цел ден на секој сат по мала нужда осејчав напон како да немозам да прекинам мала нужда да вршам половината ме боли стомакот исто така и нозете до кај колениците а најпојче ме буни (ме плаши дане е нешто со бебето) пошто осејчам јаки жештини во стомакот а терминот ми је дури во петок .. незнам што да правам точно дека имам 2 родено ама со ова бебенце ми је се подруго и страв ми је дане се мачи бебето внатре :( нејчам да претерувам ама :?: можи некоја женичка имала слично искуство

2. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    jas mislam deka tvoeto telo se sprema za poragaj,som osekas naponi i menstr.bolki sigurno se nekoj kontrakcii,bebceto ti e dobro ne grizi see ti si osekas maki bebuska e dobra vnatre..ili da ne se grizis javi se na lekar prasaj

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    од вчера многу слабо ја осејчам како мрда :( :( а док. утре сабајле сигурно че го побарам да видам што че ми кажи

4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Dusickee ne se griziii bitno ja osekas....opusti se apnisi nesto blago ili koka kola da se razmrda bebuskata....ne se grizii

5. SofBebe

SofBebe Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки. Бремена сум 8ма недела ама имам превртена материца. Некој со сличен проблем и што како да ми појасни. Докторот ми кажа дека со зголемување на плодот таа ќе се исправи и ќе си дојде на свое место. И ми даде да пијам прегназон комплит наместо фолна. Во ред е тоа? Фала однапред

6. Sunshine3

Sunshine3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    215
    SofBebe не се секирај, многу жени имаат превртена матка, еве меѓу кои и јас :D
    Инаку во нормална положба матката е навалена нанапред накај стомакот, додека кај нас е навалена наназад накај кичмата. И јас се загрижив првпат кога чув, читав доста по нетов и излезе дека во многу ретки случаи знае ова да направи проблем. Во бременост како расте плодот, така матката оди нанапред и зафаќа нормална положба. Јас еве сум моментално бремена со второ дете и немам никаков проблем со ова.. Поздрав и уживај си во бременоста! ;)

Прикачени фајлови:

7. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Zdravo feminki, jas sum 31 nedela i 5 dena, denes prokrvarev onaka kako menstrualno i trk kaj maticnata od tamu so brza pomos vo sk vo Gak so dijagnoza placenta previa no ovde me gledaa i na vaginalno i abdomenalno eho i manuelno mi rekoa deka se raboti za skraten cerviks na matkata i deka dokolku do ponedelnik ne se otvoram nema da ragam pred vreme a vo meguvreme primam terapija za zreenje na plodot i za krvarenjeto ako se zavrsi vo red ke si odam vo ponedelnik i ke treba strogo miruvanje do 9 ti mesec ah se molam na boga da bide se vo red

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Se nadevam se ke bide vo red..ne grizi se samo opusteno i slusaj soveti od lekarite.pozz i srekno

9. Daci07

Daci07 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    21
    Феминки како сте?Јас имам една мака....Во последно време имам многу проблеми со дишењето,значи носот скоро секогаш ми е затнат,понекогаш имам стегање во градите и како да ми е тешко да земам воздух....Тоа обично е кога ги правам секојдневните прошетки надвор и обавезно сум со шал на устата инаку многу ми е ладен воздухот...Некој совет????

10. pinklove88

pinklove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9

Хахахаха истото =) До каде си што се случи? Беше ли на лекар?
    Фала ви многу на одговорите девојки бев на прв преглед и втор ми е закажан сега во четврток држете среќа се да е во ред многу сум исплашена
    Првиот преглед помина добро денес ми е точно шеста недела

Поздравче и убав ден

11. pinklove88

pinklove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9

Здраво

Во иста ситуација сме и затоа сум преплашена
    Јас сум шеста недела и мене ми е превртена матката на почетокот гинекологот ме плашеше дека многу тешко ќе забременам и без проблем се случи тоа,но еве сега кога сум ме плаши со зборовите дека многу ми е ризично дека морам многу да пазам поради формата на матката,во четврток сум на друг гинеколог само се молам се да е во ред и ќе ти казам друго мислење
    Инаку јас пијам утогестан.Читам дека многу луѓе со истиот проблем издржале и се им било во ред

Поздравче и ти посакувам лесна и убава бременост

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SofBebe

SofBebe Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Pinklove88 фала ти. Јас на 03.01 бев на прв преглед, а втор ми е закажан за 04.02 каде ќе гледа за не дај боже некакви аномалии. Јас одам кај Др. Кокорманов и задоволна сум од него. И мене ме уплаши за матката ама ми кажа дека како расте плодот така ќе се намести матката. Плодот во овие 7 недели е 14мм што тој ми кажа дека е малку поголем од тоа што треба да биде за таа недела. Ќе видиме сега како ќе биде па ќе ви пишам. Поздрав и лесна бременост ти посакувам.

13. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    еее еве јас бев на лекар во средата,на 6та недела а сега веке сум 7 ма и сега за сега се е во ред,и јас како тебе сум исплашена и ми рече на контрола за 3 нед некаде околу 29 јануари ке идам,иначе од вчера почнав 7ма недела терминот ми е 6ти септември,а тебе? и тебе убав ден

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    ;( mamicki mi se pojavi uste edna maka.malce mi beja pa i uste ova mi falese :( mi je strav dane fativ tromboza od lezejne nozeve od kolenici na dolu me bolat ne mozam da si capnam na niv probuvam na petici da capam ama i taka me bolat i malce mi se oteceni kaj gluzdovite..deckite i mm me masiraat ama gabe ;( ;( izvinete za lat od tel sum

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ne se plasiii.mislam normalno e da ti otekuvaat nozite u deveti mesec a i da bolat plus seta tezina na niv e...ne se sekiraj mila..nee tromboza sigurno

16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Ova moevo je preterizam uste tolku me vrza za krevet |( ce si puknam ko kosten..pocnuvam poleka ama sigurno da se seknuvam :drunk:

17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Залосна и јас знам дека е нормално тој проблем во 9месец на бременоста,ама гледај да те масира некој и малце да се движиш..
    Јас пак денес имам проблем доле на десна страна, ке одмарам уште некој ден додека поминат болки кај стомакот па и доле ама несакам да претерам со лезејне па да неможам да се движам :^)
    Иначе болкава со доле десна страна е нормална или :^)

18. pinklove88

pinklove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9

Сум слушнала за него добри зборови
    Не се грижи се ќе биде во ред треба да си бидеме само позитивни
    Не ти даде апчиња?Поздравче и пиши како си поминала јас сум денес па ќе ве известам држете среќа
    :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

19. pinklove88

pinklove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9
    Поздравче и убав ден[/quote]
    еее еве јас бев на лекар во средата,на 6та недела а сега веке сум 7 ма и сега за сега се е во ред,и јас како тебе сум исплашена и ми рече на контрола за 3 нед некаде околу 29 јануари ке идам,иначе од вчера почнав 7ма недела терминот ми е 6ти септември,а тебе? и тебе убав ден[/quote]

Фернандез Браво многу ми е драго што е се супер :inlove: :inlove:
    јас денес одам
    Инаку мене ми е термин 7 ми сепрември хахаха може ќе се видиме
    Известувај не како иде бременоста
    Поздравче до сите :*

20. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    девојки помагајте ако знае некој,имам инфекција -кандида,докторката ми даде кансен ама не поминува,а преглед ми е закажен дури на 27-ми.ме чеша и пече ненормално,дали е штето за бебето тоа,да не идам на лекар дека секако ке одам за 1 недела???