Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Discussion in 'Бременост' started by taska, Apr 21, 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Kansen vaginaleti ili mast..kolku vreme gi koristis...podmivaj se so kamilica i soda bikarbona najmalku tripati..jas po celi.denovi sum u kupatilo koga imam takov problem..ne e stetno sega za bebeto..makata e na tebe...ne moze od prvoto apce da pomine...i ne se cesaj..toa dopolnitelno vlosuva

2. fernandez

fernandez Истакнат член

кансен маста ја користам таа ми ја преписа докторката ама ми рече сама навечер,се мијам и со камилица ама веке 1 нед ме мачи ке се стабилизира,на работа ке отидам во вц а не се толку чисти и пак ке ме зачеша,не се чешам ама белото прање убива од него ме чеша,фала на одговорот се исплашив а неможам да одам на лекар сега за глупости немам некој сериозен проблем ,ке си одам според закажаното :D

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Duso stom uste imas problemi so cesanjeto znaci treba vnatresno da se leci so vaginaletki bidejki dzabe e mastta koga infekcijata e.od vnatre ne e odnadvor..kako tece beloto pranje nadvor taka ti ja razjaduva sluzokozata na vaginata i pridonesuva cesanje i pecenje...masta e loKalna za odnadvor..i mackaj se preku cel den ne samo navecer..ti zboram od iskustvo jas bez kansen ili kanesten ne mrdnuvam..po 3-4 pati u denot se mackam...ako mozes da.izfrzis do narednata nedela okk ama spomni i za brisevi mozemi ke ti zemat.i plus dodeka imas infekcija.nemajte odnosti so maz ti oti i na nego ke mu ja preneses infekcijata ..ti ke se izlecis ..pa posle toj ke ti ja prenese pak i se vo krug..ke treba i toj da se leci so mast ili nekoe apce..taka so mm koga bevme decko i devojka jas.mu ja prenesov pa posle i toj piese apcinja..se izv za lat od mob sum..

4. fernandez

fernandez Истакнат член

фала ти за одговорот ,ке се издржи само се да биде во ред ако неможам да издржам ке идам во понеделник на приватно тоа е ?инаку немаме односи докторката ни забрани ,рече ако биде се во ред ке одобри понатака сега вика уште е рано.незнам јас многу се плашам прва бременост ама страв ми е многу,а и на работа по цел ден нанозе цела сум исцрпена стомак ме боли,ако продолжи вака кога ке идам на лекар ке земам боловање ептен сум исплашена

5. mihael4u

mihael4u Активен член

fernandez се надевам дека се ке биде во ред... ама сметам дека треба да си направиш микробиолошки брисеви и побарај мислење од повеќе доктори бидејки бактериите во бремненост не се баш препорачливи..

6. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

девојки совет под итно ми треба.37 недела сум вчера бев на цтг се беше во ред.Вечерва имам болки во левиот јајник дали тоа е некаков знак за породилни болки незнам што е како е дали да одам на болница вечерва или да чекам утре да си појдам пак на цтг или пак бебево притиска на некој нерв таму кај левиот јајник?????????? :( :( :( :( :(

7. zalosna

zalosna Форумски идол

немаш гајле тије болки не се знак за порајгај :) кога че почнат стомакот и кичмата истовремено да те болат итоа на 10- 5 мин е тогаш можи да си одиш на болница или водењакот ако ти пукни..

dromka likes this.
  8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Devojki da vi se pozalam.. kiselini me utepaa i sinoka i Ovaa vecer..bukvalno se zivo i divo mi gori...se izv za lat od mob sum

9. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Мене мн ми помага да каснам некоја маслинка, а имам слушнато и за моркови
    И јас се мачам со киселини посебно ако јадам грашак, или нешто сл

10. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

скоро дознав дека сум бремена, и сношти неможев да заспијам, чувството ми беше како да ми се мокри ама кога ќе појдам во WC многу малку и ме лутеше, неможев да го доближам нозете, и пола сат клечев на креветот за да ми помини жештината..Ова ми се случуваше и на почетокот од месецов, ама најверојатно и тогаш сум била бремена.. Што мислите?

11. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

мислам дека имаш некоја инфекција, не е ова од бременоста :^) прашај гинекоглог,и долу одмивај се само со вода и чај од камилица и пиј витамин Ц.

12. Nova

Nova Популарен член

Отиди да направиш уринокултура, веројатно е уринарна инфекција. Да бидеш мирна и да знаеш што да правиш.

13. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

ви благодарам многу и на двете, в понеделник одам на гинеколог. А да ве прашам уште нешто, што ми предложувате, да појдам најпрвин на гинеколог и таа оттаму каде што ќе ме прати да дадам крв и мокрача или кај матичната моја.. Незнам, се двоумам. Истито тест за мокрача и крв можам да ги направам кај матичнава моја и ќе ми земат 50 денари најмногу, а матичнава каде што ќе ме прати ( си претпоставувам ) е повеќе од 1000ден...

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Odi si kaj tvojata i taa ke napise so treba da se uspita..

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Devojki vecerva imam.grcevi u stomak ne se slabi ama ne se ni mnogu silni..me voznemiruvaat plus izglegov cetiri pati po golema nuzda...momentalno grcevi u stomakot nemam ama.sakam da ve prasam kako izgledaat laznite kontrakcii..oti mene i.crevata mi bucat u stomak koga.me faka grcevi...dali mozebi e od hrana so ne veruvam ..oti ako e od hrana bi trebalo site da inaam proliv i da gi boli stomak...pa si velam nesto lazno da ne me stegne pa da go izvadam narodot so e okolu mene od pamet????
    Se izvinuvam za.latinicata nemam.makedonska podrska na telefonot.a iato i za dvata posta edno po drugo...

16. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

за мојов проблем, ако го има некоја недајбоже, само увин чај, одма ми помина а и гинекологот ми препорача увин :)

17. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

И чајот од брусница е мн добар, јас секој ден го пијам

18. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Како менструални болки, појаки само и во исто време те боли и половината.Не траат долго неколку секунди само и може да биде само 1 болка, или неколку болки ама во различни временски интервали.

ddevojce likes this.
  19. slimy

slimy Популарен член

здраво,

сакав да прашам дали некоја од вас имаја проблеми со хемороидите вобременоста јас имам болки крварење и печење.
    бев кај гинекологот ми даде чепчиња и мастот факту, еве два дена што го употрбувам амс не гледам некоја разлика.
    вие ако имате вакво искуство како се справувате со нив?

поздрав

20. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

prostete za lat od mob pisuvam.Me interesira vecerva bev na ctg se e ok pokaza samo edna mala kontrakcija i potoa doktorkata me pregleda vaginalo bidejki i kazav za bolkata vo leviot jajnik pomisli da ne sum otvorena no ispadna deka sum zatvorena skroz.E sega mi se javuvaat nekoi blagi bolki vo dolniot del od stomakot mozno e da se porodilni bolki ili se lazni kontrakcii?prva bremenost mi e i neznam kako ke gi prepoznaam :(