Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Mene ovaa cesanje i crvenilo uste mi nema pominato...gi primav vaginaletite Biofanal i uste se mackam so mast ama ne pominuva...stvarno ne znam so e...vo cetvrtok sum na kontrola..ama me interesira dali nekoja imala slicna situacija kako mojata da primi vaginaleti i uste da ima peckanje..

2. SofBebe

SofBebe Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

pinklove88 Ми даде pregnazon complete и ги пијам скоро месец ипол. Мене ми е термин 20 август. Ме фаќа малку паника за следниот преглед, ради крвта што ја имам доле да не има некакви компликации, ама еве до сега немаше ништо. Ќе ве известам на 04.02 тогаш ми е следниот преглед. Поздрав

3. mihael4u

mihael4u Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    22
    По кажувањето мислам дека се лажни контракции, јас имав такви цел 9ти месец, и како се ближеше терминот секој втор ден од паника во Плодност... едвај чекаа да се породам :rofl: :rofl:

На dromka и kostadinka24 им се допаѓа ова.
  4. Daci07

Daci07 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    21
    Мамичкииии денес некако главата ме боли буквално како заматена ми е :^) несакам да пијам никакви лекарства и пијам лимонада,чајче,јогуртче и пијам многу водааааа......се надевам ќе ми помини оти секој момент се плашам дека ќе паднам :( Ви се случувало ли?

5. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    Pozdrav devojki eve 4 dena imam bolki vo dolniot del od stomakot i polovinata me boli nin stop mi tece kako belo pranje kako mrsuli onaka gadno :( inace mi e prva bremenost i neznam dali se lazni bolki ili ! Inace sum 37+4 pozdrav

6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    I mene pred nekoj saat osetiv kako me bolese kicmata onaka slabo ...sigurno se lazni bolki

На maleckataa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    Mene eve 4 dena me boli dolniot del od stomakot i kicmata me boli kako da me pritiska nesto nadolu nemozam na noze da stojamm nasekade me boli ;(

8. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    прееска сум ја утнала темата изгледа.
    дали може некоја од вас да ми каже нешто што да направам, настината сум, кивам одвреме навреме, од вчера ми е ова, а денеска еве почна и носот да ми се растекува.... вчера цела се изнамачкав со ракија и црн бибер и на градите ставив шамивче, пијам јогурт, супа, сношто си истолчив лук со ладна вода и цело дрвено го исркав, друго што да направам незнам... немам температура..
    а матичниов гинеколог ми рече до 3 месеци да не пијам никави лекарства, ниту парацетамол, што е најслабо..
    Заборавив да напоменам, бремена сум 5 недели и некој ден...

9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    vitamini..pocesto limoni med caevi ovosje mandarini kiwi...nozete vo topla voda da ti bidat da ti se stopli snagata..periodov e promenluvo vremeto izbegnuvaj da setas mnogu, vladee nastinki grip da ne te prifati...mene koga mi bese mnogu zatnat nosot si kapnuvav zejtince po makku vo sekoja nozdra i mi se odzatnuvase..

На bebeto93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.851
    A za macnini nekoe resenie? 9 nedeli sum trudns I 24 casa gi imam,ne se izdrzuva :(

11. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.376
    Допаѓања:
    1.450
    Нема решение верувај ми јас многу повратив до 16 недела.После се намали само понекогаш и сеуште немам апетит ама најважно не повраќам.
    Би ти препорачал вода повеќе пиј јас само минерална вода пиев овошни јогурти и пудинка ако можеш.
    после ќе ти помине ама почетокот така е потежок, и не ти помага ништо нема лек за тоа само треба време да помине.Исто така мене ми рече гинекологот и бедоксин да пијам за мачнините.

Поздрав :inlove:

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Probaj nekoj keks ili biskviti koga ke osetis macbini ili kiselini..mene mnogu mi pomogna cipsot na pocetokot edno malo paketce..cipsot e malku mrsen ne znam dali tebe ke ti odgovara..kaj sekoja trudnica e individualno.plazma biskviti isto moze da pomognat..ke ja soberat kiselinata vo zeludnikot..jas koga imav gadenje i kuselini izbegnuvav da jadam limoni kiselo mleko portokali jigurti oti i tie se kiseli pa pridonesuvat da povrakas pogotovo limonot..od iskustvo...svezo cedenite sokovi na pocetokot ne gi piev radi so imav macnini..se uzv za lat

13. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    луѓе помогнете ,веке сум 9 та недела ама што е најжално настинав немам температура ама се осекам како да сум цела топла,затната сум а згора на тоа крајникот од вцера ме маци неможам да голтам,многу се плашам да не му се случи нешто на бебето,ако знае некој што може да се пие не се издржува

14. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Само да се надоврзам на претходните :) пробај и со квики или соленки, две три наутро кога ке станеш. Мене тоа ми помогна. И јас сум во деветата недела и сега некако поретко ми се јавуваат мачнините, инаку до пред 3 дена имав не утрински туку целодневни мачнини :lol:

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Samo caj mila drugo niato mlako cajce bilo majcina dusica nane ili slicno..caj od pregoren seker,mleko so pregoren seker..obavezno vo cajot crn buber ili cimet..jas.preku cela bremenost.go piev koga.bev nastinata po malku vo cajceto mi.go.grese grloto.mnooggu limoni i med isto vo cajot..i sekako ako inas kaslica topla rakija so crn biber na grloto da sti zamotis...se izv za lat

На fernandez му/ѝ се допаѓа ова.
  16. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    фала ти многу,бев и на лекар и ми рекоја да шмукам таблети прополис не биле штетни,претходно гинекологот ми рече никако да не настинеш,јас како напротив сега се нервирам да не му бидне нешто на бебето тоа уште не е ни развиено :(

17. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Fernandez внимавај, во период си кога бебето се развива и никако не смееш никакви лекарства, ни ракија на грлото, сепак си во почетна фаза на бременост. Јас кога настинав на почеток на бременоста докторот ништо не ми препиша, ми рече само чаеви, супи, мед, лимони, течности. Подолг е периодот на заздравување така, ама ќе се опоравиш. Во супата ставај црн бибер повеќе, тоа ќе ти го опушти грлото.

18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Voopsto da ne se grizis..toa si e vnatre zastiteno i si uziva propolisot ne e steten..plus nedaj boze ima trudnici vo pocetnite meseci so imat seriozni problemi pa morat da pijat nekoj slabi antibiotici.plus infekcija bakterija virus e mnogu postetno negoli apce..normalno treba da se izbegnuvat,ama vo serioz.slucaevi toa e..eee jas bev beter od.tebe na pcetokot samo citav pustev se nervirav sskoj.si e individualen za sebe..taka.da.ne.se.opteretuvas pij caevi vitamini i ako ima nes konsultacija i so ginekolog pa.i.toj ke ti kaze..ti posakuvam pobrzo da ozdraves

19. pinklove88

pinklove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9
    Воопшто да не се грижиш штом гин ти кажал дека е се во ред
    А тие за што се??Јас сум со утогестанот уште само вагинално бев на прегледи се е во ред фала му на господ матичната ми кажа дека е се во ред освен што имам ненормални мачнини по цел ден повраќам омалаксана сум ужас,ми препишаа реглан за тоа
    Чекаме на 4.02 убави вести :inlove:

20. pinklove88

pinklove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9
    И јас исто :envy: :envy: 8 ма недела сум земав боледување неколку дена затоа што на раб дома секаде непрекидно повраќам...Ништо не ми помага ми дадоа реглан да пијам
    Поздрав