И мене првите 3-4 месеци ми беа заникаде. Гинекологот ми препиша Реглан, го купив, но никогаш не почнав да го пијам. Во упатсвото пишува дека не се препорачува за трудници. Немојте да го оставате желудникот празен!!! Само тоа можам да ве посоветувам! Прво отварање очи наутро, соленки, крекери, грицки, било што да грицкате. По некое време појадок, па пак грицки и така помеѓу секој оброк. Оброците помали, но почести! Желудникот никако да ви остане празен! Фаза е, издржете, ќе помине!
Ајде и јас да се пријавам Одвај дишам, и огромни тешкотии во желудникот а што ме чека понатака незнам
A jas od denes vo bolnica so obilno krvarenje mi dadoa inekcija progesteron.i.miruvanje.pa ke vidime sto me ceka
Немој ич да стануваш да се форсираш физички само легни и земи ја терапијата во болница. И немој никако да ти седи паметот само таму зашто и стресот дополнително придонесува во тоа. Само позитивно мила ќе помине и ова. Поздрав и напиши после за твојата состојба
Vo seta zbrka ne razbrav ubavo no spomnaa odlepuvAnje na gestacionata kesa..od nokeska navamu imam samo kafeav iscedok bez bolki.doktorkata so me primi ide na rab vo 1 h.pa ke vidime sho ke kaze
Овие два-три дена ептен тешко се осеќам. Тешко дишам, брзо се заморувам и пулсот ми е забрзан Еве две вечери по ред со будам во ова време и сон не ме фаќа. Дали ми е на психичка база или пак ме напаѓа несоница?!?! Ме здоболуваат и половините, а и желудникот ко бавно да ми работи. И крвната слика ми е слаба. Се нешто ми е деновиве ко некоја стара баба почнав да се жалам (а се нејќам ваква, мрмничка) Некаков внатрешен немир осеќам, ту ми е топло, ту ми е ладно... и најлошо од се ми е што не можам да си ја најдам најугодната положба на спиење. А тек сме 7ми и стомакот уште не е огромен, како ли ќе е во 9 ти
snegulka колку за утешување се бетер и бетер ќе биде така да трпение спасение , јас сум со слични симптоми станувам навечер и после тешко заспивам за вртењето во кревет од една страна на друга да не зборам , плус ме будат киселини и болка во желудник па дур не исповратам не можам да се смирам ниту да продолжам со спиење и се така...... се врти во круг, како ќе биде на крај незнам и не сакам ни да размислувам али ќе се издржи јаки женски сме
настинав и на крвната слика ми казаа дека имам бактерија на грлото,ми дадоа оспен го пијам и еве после некое апче почна некое чудно чешкање и гулицкање да чуствувам,мозно ли е да ми е од апчињата?35 ндела сум и наредната недела сум на преглед за брисеви,да почекам или да идам на гинеколог?
ми треба совет 3 дена сум грипосана и пред некој сат ми се затна десното уво ништо не слушам дали некој знај лек ?
devojki ve molam za pomos mi iskoci hemeroid ne me boli tolku samo me cesa i me pece me nervira mnog neznam sto da pravam puknav inace sum 39 nedela ve molam daj nekoj neka mi kazi sto da pravam na maka sum
Јас веќе еден месец имам проблеми со хемороидите многу, чешат болат пукат крв све. Мене докторот ми даде супозитори Факту и мастот исто така Факту. Мене ми помога кога се мачкам зашто само што ќе изгубат пак редовно ми излегуват пак, ама барем болката ќе ја намали. Поздрав
neznam 3 dena me cesase vnatresno me pecese po malce neznaev sto mi e vcera primetiv deka mi izlegle nadvoresno i navistina me ces mnogu i me pece mozam li bez da mi prepise doktor faktu da koristam ili mora so preporaka na mojot maticen ginekolog
Мене овој маст гинекологот ми го препиша, рече дека е безбеден да го употребуваш во бременост. Поздрав