или по препорака од доктор или веќе ако идеш во аптека прашај каква крема за трудници да користиш(до душа и на упатсвото мора да пишува).
^Има тема на форумов за хемороиди , но можеш и на гугл да прочепкаш да видиш. Во главно тоа се проширени крвни садови на врвот на аналниот отвор кои можат да крварат и да болат. Најчесто се јавуваат кај луге кои не се движат и кај трудници заради триењето и намалената циркулација. За да се избегне појава на истите треба да се води редовно хигиена да се избегнува лута и зачинета храна и сл. Како што кажав подетално можеш да видиш во темата за хемороиди и на гугл.
Pa jas imam takvo preku cela bremenost (go vikaat majsl ako e toa) kako mala cicinka na analniot otvor i koga odam vo wc e dosta neprijatno duri me boli a i krvari..na taa hugiena so ja imam ne bi trebalo voopsto da mi izleze takvo nesto ama so da praam ete go imam mi bese golemo pa so ladni oblogi mi se povlece sega e mala cicinka.posle sekoja nuzda golema ili mala mienje , i na debelo parce toalet ladna voda ke pystam i taka si stavam ladni oblogi nekolku minuti ama treba vreme
zenski vaka bremena sum 6 nedela i 3 dena deneska bev na lekar biudejki sinoka imav bolki kako da ke dobiam e sega sabajle pred odenje na doktor imav kako roze sekret mu go kazav ova na lekarot me vide na eho mi rece deka so plodot se e vo red deka odlicno napreduva ama mi dade canesen vaginalna kapsula i primiv progesteron inekcija e sega za ponataka ke ima li nekoj problem spored ova ili se e normalno vi blagodaram odnapre
Ne se sekiraj cim si imala samo malce e normalno i mene mi se ima deseno vo 8mata nedela ne se sekiraj,cim ginekologot ti rekol deka e se vo red so plodot nema potreba da se plasis no dokolku prodolzis da krvaris pojse pojdi si na ginekolog imaj ubava i lesna bremenost <3
nenzam za bedoksinot ne mi dade obrazlozenie doktorot samo mi rece deka treba da go pijam 2 pati na den baram na internet neso povrzano so toa pisuva deka za smiruvanje ama so znam
i mene mi vikaa da pijam bedoksin protiv gadenje ama od dr strana citam za nego deka gi opusta muskulite pa neznam kolku e dobro toa za matkata neznam ne sum pametna
nenzam naredna nedela sum na kontrola pa ke prasam ama jas sekako nemam macnini sega za sega pa ce vidimo
Mojata zolva e bremena vo petiot mesec i piese bedoksin na pocetokot..isto i jas piev ama ne bev bremena togas..za opystanje toa e vitamin b6 i pkus za smiruvanje kako vrtoglavici povrakanje i slucno..piejte i uzivajte
pozdrav devojki jas sum 39+2 vo sreda mi e posleden termin za porogaj.Vcera bev na kontrola bebeto mi e svrteno ama ne sum ic otvorena seuste nesakam carski da se porodam daj nekoj ako znae nekoi vezbi ili nesto da mi kaze kako polesno da se otvoram nekoj mi vika da pijam koka kola pa ke sum se otvorela ama koka kolata e stetna daj nekoj poiskusen neka mi pise pozdrav i odnapred vi blagodaram
zdravo, jas sum nova vo forumot. vo sedma nedela sum i prestanaa da me bolat gradite, dali e toa normalno ili da odam pod hitno na doktor.pozzz