Не се секирај кога ќе почнат болките и тоа како ќе се отвориш. Јас шетав цела недела со 4цм отворена, па кога фатија болките за пола саат бев скроз отворена, а и па затоа е провокацијата, ако не се отвараш ќе ти стават и ќе се отвориш.
zdravo devojki, jas sum vo sedmata nedela i vcera bev na kontrola i veke imase srceva reakcija, no denes me boli nisko stomakot, ne se strasni bolki no se neprijatni. dali nekoja ima takvo iskustvo? pozz
Здраво девојки како сте денес Јас бев вчера на ехо,9 та недела сум веќе не е вагинално ехо Ми кажа дека е во ред,му го слушавме срцето,е сега на крај малку ме загрижи но не обрна вниманието на тоа као не е ништо,имало уште малце од хемтаомчињата па да си продолжам со утрогестанот Има ли некоја вакво искуство Поздравче до сите
12 недела сум и сеуште имам краткотрајни болки како при циклуд.Кога ке ги осетам оф памет се вадам.задутре сум на контрола па ке видиме дали е се добро
За разлика од првата бременост во која што немав болки, во оваа бременост имам. Се случува да ме боли десната града и да ме болат јајниците (најчесто при замор).
И јас ги имам од време на време,баш како да боли јајник,затоа и ставам утрогестан,ама ми кажаа дека тоа е поради ширењето на матката Поздрав
zenski mi treba brz odgovor terminot za ispituvanje na krvna grupa mi e vo 15 i 10 e sega toa se ispituva na gladno ili moze da jadam pred ispituvanje mi treba brz odgovor fala unapre
Здраво сакам да ве прашам за канестенот кремата, дали некој ја користел и колку време јас ја користев неколку дена и ми помина чешањето, но бидејќи постојано ми тече исцедок само навечер се мачкам па ако има некоја феминка да ми каже дали е во ред што ја користам месец дена навечер??
девојки имам проблем ако може некој да ми помогне,кога бев по вц ,кога се избришав имав малце крв ,ама имам запек дали е од тоа или недај боже од друго на бебето што ке му штети.сега нз дали да идам на лекар сто пати бев на ехо само да не ме зрачат,а 11 нед сум.помош ако знае некој.
Bolki imas li? Ako da odi na lekar.Ili pomini so hartijata uste ednas na vaginalniot del da vidis dali ke ima tragi od krv.Kako I da e bidi pred se smirena
hellp zenski veke sum 7-8 nedela bremena e vaka koga bev vo wc imav kako kafeno na vloshkata nemam bolki i sl utre ima kontrola na ginekolog dali e neso opasno uli normalno e take da se pojavi
devojki vaka bidejki vcera imav kako kafeav iscedok bev na doktor ginekologot mi rece deka plodot mi e malku spusten nadolu ama deka e vo red mi dade dydrogesterone tableti e sega i mi rece pojke da odmaram ama koaj dojdov doma imav kako rozevko na vloskata znaci bolki nemam ama me faka panika pisete mi za sl iskustva
И јас на почетокот од бременоста многу ниско го носев бебуш па ми беше забрането да кревам тешко и повеќе да одмарам.Исто како тебе имав кафеав исцедок па докторката ми препиша инекции прогестерон се викаа (ако добро се сеќавам ) Ги примав 3 инекции-по една неделно,значи тоа беше 6,7 и 8 недела.Па еве сме сега на карај од бременоста. Значи во никој сличај немој да креваш тешко и повеќе лежи одмарај. Се надевам дека ќе биде се во ред
Истата јас ја примив минатата недела и сега ми ги даде овие таблети, а рецепта за инекциите не ми даде. Да ги земам таблетите dydrogesterone само, или да одам до кај него да ми ја пише и инекцијата?
Истата јас ја примив минатата недела и сега ми ги даде овие таблети, а рецепта за инекциите не ми даде. Да ги земам таблетите dydrogesterone само, или да одам до кај него да ми ја пише и инекцијата?
Искрено не знам,можеш да си одиш да прашаш дали да ги земаш и инекциите или пак таблетите ќе бидат доволни за да се реши проблемот со исцедокот.Сепак мислењето од стручно лице е најдобро.Јас само го споделив моето искуство и се надевам дека ти дадов малку надеж со тоа што јас лично сум на крај од бременоста (сакам да кажам дека со стручна помош мислам дека можеш да го решиш проблемот) па и ти да си ја изгураш цела бременост.
devojki se porodiv Mnogu sum srekna devojce tesko 3.5kg 53cm dolgo dajboze i site vie sto cekate da si docekate sto pobrzo vi posakuvam lesna bremenost na site mwuah
Здраво девојки, Ми треба ваш совет многу сум загрижена, денеска кога се бањав приметив дека некако доле сум како потечена таму кај срамните усни.Се плашам да не е ова некој лош знак да не се отварам моежеби предвреме?многу сум уплашена да не се случи нешто лошо, мојот матичен до понеделник не е тука немам со кого да се консултирам па сакав да ве прашам вас да не имате такво искуство?како може да се примети ако се отвараш пред време дали можете и вие да приметите промени доле? Се плашам да не го изгубам бебето вака
Не се паничи Слими, отварањето на грлото на матката нема врска со срамните усни. Јас бев два прста отворена пред пораѓај, без ништо да приметам и без никакви болки. Можеби ти е само мал оток од задржување на течности или инфекција на вагината, ама дека се отвараш стварно не верувам.. Во понеделник право на доктор, а меѓувреме измивај се надворешно со чај од камилица..