Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    мислам се случува кај често од трудниците,јас имав само малце а една пријателка и беа како операција правени и од како се породи пак си беше како порано :)

2. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    28.469
    Ај да ви се пожалам а воедно и да ве прашам. Последниве два-три дена ми е релативно тешко. Прво, пак имав до вчера отоци на нозете, па болки во нозете-ем ме вијат, ем како да ми се воспалени мускулите. Денеска болки во кичмата (долниот дел, над задникот) и по цело тело. Како тепана се осеќам, цела снага ме боли. Се ме вие како да треба да добијам или како кога сум болна и имам температура.

Па да ве прашам дали е од времево, дали е од тоа што се ближи крајот?

3. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Мислам дека се ближи крајот и сега е потопло,па од топлото отекуваш
    Ќе се породиш кај и да е ,нема да го дочекаш пеколното лето па да станеш мајски бумбар во август-како што бев јас
    Ми се смени личниот опис
    Поздрав со лесно,издржи уште малку :inlove:

На dromka и zuto им се допаѓа ова.
  4. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.874
    Допаѓања:
    28.469
    Отоците ги средив за три дена. Не јадев воопшто сол и пиев многу вода и се повлекоа. Ама болката во кичмата нема како да ја средам, ќе си ја носам до крај изгледа. Добрата работа е што крајот е блиску. :)

На dromka и SimonaTino им се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.323
    Допаѓања:
    37.046
    Во оваа бременост имам болки во стомакот откако ќе кренам тешко. Таква ми е работата. Во вторник сум на преглед кај матичната и ќе и речам да ми напише забрана за да не кревам тешко.

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.855
    28 недела сум и како поминува времето се почесто осекјам болки при шетанје во препоните јајниците или ниско во стомакот.Некако ме загрижува тоа.бебчето е исто мн активно.На контрола бев пред две недели и тогаш се беше во ред.Ваши искуства?

7. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    незнаев во која тема да пишам....
    пред неколку минути бев забрзана и изнервирана и паднав на скали. не го доприв стомакот, само лактото и коленото се изрендани :/ оттогаш бебето го почувствував да мрда во стомакот, па мислам себе во ред..... на некоја и се случило ова или единствен баксуз сум :'( ???

8. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Ако не си го удрила стомакот ништо страшно. Бебето мрда од стресот ама внимавај во иднина ( не знам колку си трудна) ама од јак стрес може бебето да се искака внатре и мекониумот да се разлие низ цела плодова вода итн......поздрав

9. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    секако дека внимавам ама ете како некој да ми ги сплетка нозете.... :(
    му се случило ова на некоја од вас???? инаку 6 и пол месеци сум.

10. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Оди на контрола, за да не се преоптеретуваш, да си бидеш сигурна дека се е ок.

11. EeE

EeE Нов член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo mami4ki. Jas sum vo 15 nedela i ponekogas imam bolki vo dolniot del os stomakot. Dali e toa zagrizuvacki ili normalen proces???

12. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    ^^^Се' додека болките се благи и повремени би требало да е во ред. Штом осетиш јака болка која не поминува, веднаш на лекар. Може не е ништо, меѓутоа подобро би било веднаш да се реагира :) Не се секирај, претпоставувам се' е во ред и немаш причина за грижа :)

Последна измена од модератор: 14 април 2017
  13. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Јас сум во 16та недела и еве овие два дена имам такви болки во долниот дел од стомакот и матката ама благи се е траат кратко па ваљда се нормални. Некои велат дека цела бременост ги имаат овие болки бидејки се сири матката :?:

14. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    женски и јас имав такви ако може да се наречат болки,и еднаш испаничив и брзо на брза помош оти во италија сум и таму ми рече докторката и ми направија се прегледи и ми кажаа дека е најнормално,така да не се плашете и уживајте :* :*

15. mama27

mama27 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    175
    такво притискајне ми рече докторот дека е можно и од бактеријата кај мене... :( ама не е опасно дури се држи под контрола .

16. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    Имам едно прашање, а не најдов посоодветна тема па ајде тука. Бремена сум 6 недели и вчера правев крвна слика. Се беше супер ама во урина ми нашле бактерии. Докторката ми рече да пијам увин чај по 2 литра на ден. Нр ми даде никакви апчиња. Има некој искуство со ова? Не е 2 литра многу? Опасно е нешто или честа појава е?

17. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Јас имав и пиев и брусница 1л/1л, не е страшно,природен лек,да си пиеш и ќе се среди
    Поз

На IveBrajan му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Јас од самиот почеток на бременоста имав бактерија во мокрача, и пијав интезивно увин чај, дури после 2 недели дознав дека сум бремена, кога матичната ми потврди бременост ми рече да продолжам со увин чај и во 7ма недела во бременоста веќе ја немав таа бактерија, ама увин пијав по 4 чаши на ден, зашто инаку неможев да мокрам без тој чај.. абе ужас хахха
    А читав на нет дека таа бактерија во бременост се појавувала, не само кај бремени, ама најчесто, во најголем број бремените жени ја имале.. Така да не е страшно ;)

На IveBrajan му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pinklove88

pinklove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    9
    Како сте девојки?
    Ние стигнавме до 32 недела,и имам ужасен страв од породување
    Некоја со слично искуство?
    Не е страв од болки,знам дека боли,стравот е од компликации и се друго
    Поздравче

20. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Мила, теши се со мене, ова ми е трета бременост и сум поисплашена од било кога, баш во онаа смисла што викаш ти, не од болката него од што се би можело да биде, да не се искомплицира нешто со детето... и слични глупости. Мислам дека што повеке знаеш, полошо е, повеке филмови си правиш тогаш. Се тешам само со тоа дека се ближи крајот и дека наскоро баткото жив и здрав ке биде заедно со нас. Поздравче до тебе!

На Mama25 и joy1 им се допаѓа ова.