Pisav i vo trudnicki muabeti no moram i ovde. Imam jaki bolki gore pomegu pleskite, me boli koga disam, koga se navednuvam, vrata od kola nemozam da si otvoram, kiga kje legnuvam i stanuvam.. so eden zbor sekako me boli, ama bolkava e deneska nepodnosliva. Imal nekoj tamu bolka?
Посетив лекар и ми кажа дека имам поткожно влакно на опашката (крај на р.бет) ми даде цефалексин и ациди борици вода да ставам облоги. Дали некој знае дали е штетно да се користи овоа вода, дека сум 3 месец и многу ми е страв. Ако имал некој сличен проблем ве молам за совет.
Dragi moi jas eve teram 25 nedela, vo globala dobro se custvuvam osven povremeni bolki vo kicma,nesto kako ishijas pri leganje mnogu tesko. No drugo sakav da ve prasam, dali nekoja od vas custvuva slaba bolka kako tistenje vo preponite, te eden te dvata preponi pa i malki nadolu po nogata od vnatresna strana?!???? Do sega imav razno razni bolki vo stomak no sekogas na eho bese vo red, no ova mi e nesto novo, a do pregled imam uste 3 nedeli :/// pijam magnezium i stavam navecer utrogestan od 200 mg. se nadevam deka ne e nisto. osekam aktivno dvizenje na bebceto ))) i kako da mi tezi na momenti dolu...
@Ivanushkaa ако си во можност до следната контрола повеќе мирувај и зголеми ја дозата на магнезиум, незнам колку пиеш. А кога ќе појдеш на контрола обавезно кажи му на твојот гинеколог за тие болки и спомни му, нека те прегледа вагинално или нека ти го измери грлото на матката. Се надевам дека се ќе биде во ред. Поздрав.
Јас имам слични болки, препоставувам дека се должи на тоа што главчето на бебето е насочено накај препонот (таму на ехо го видоа) и притиска на нервот што поминува таму. Самото тоа што болката продожува надулу по ногата е знак дека е баш тој нерв. Ако клоца бебчо и се е во ред на ехо, нема место за грижа.
Fala na odgovorite zenicki, deneska sum podobro fala bogu, staviv utrogestan i pijam mg. dva pati na den od 250 mg. i se nadevam deka se ova e normalno, i da podboluva i podtistuva, na momenti i kako vaginalno ostra bolka ama sekunda trae, se e valjda od polozbata na bebceto, mnogu sum radosna sto aktivno go cuvstvuvam dvizenjeto, pa valjda si se mesti, gledam poveke da odmaram i daj Boze so lesno site da gi iznosime bebuvcinjata
Здравоо, веке два три дена имам болка одоздола на срамната коска и препоните како да ми се шири нешто, кога лежам или седам немам болки но кога ке почнам да се движам тогаш имам болки чудни,30 недела бремена сум, дали некој има слично искуство,дали е нормално или....?
Dali smeat da se stavat oblogi so viski ocet vo bremenost. Imam viska temperatura i paracetamolite ne me spasuvat 2-3 sataati deluvat i pak kacam. Pa si vkam da stavam oblogi, ama mi e strav da ne go opijam i na kolku cesto moze da se pijat paracetamolite. ako znae nekoj ve molam za pomos
Претпоставувам дека можеш, сепак е локално... Парацетамоли можеш да пиеш онолку пати колку што ти е потребно, нема штета од нив. Ако треба пиј ги на три саати. Гледај не се презатоплувај, шетај и функционирај како кога си здрава, побрзо ќе ја симнеш.
Zenski mn kaslam dali znae nekoj lek za kaslica? i koi apcinja smeat da se koristat? 38 nedela od bremenosta sum
Мислам дека нема апчиња кои смееш да ги пиеш. Пробај со чај од прегорен шеќер, мене многу ми помага за кашлица.
Доколку ти е само кашлица,а немаш др.симптоми како за настинка,грип,земи чај од тегавец,една шолја дневно,ја смирува за кратко време кашлицата.Јас на почеток од бременост имав кашлица,прочитав за тегавец,но пак се консултирав со гинекологот,тој ми кажа може,но само по една шолја дневно.За неколку дена,ми се среди кашлањето.
Ve molam za pomos.Mozebi ova veke go ima ama jas nemam vreme se da procitam...zato ve molam ako nekoj znae nesto neka mi pise.Veke nekolku dena imam bolki vo stomakot ama kako menstrualni bolki ama imam ama primetiv i deka imam mnogu pocesto belo pranje.Veke ovoj mesec vleguvam vo 9 neznam dali e mozno da e od toa bebeto da si se mesti i sprema za poragaj.pozz
jas imam taka cudni bolki, ama povremeno i ne mnogu cesto, no sum slusnala deka bolki dole vo stomakot se normalni, toa bile nekoi lazni kontrakcii (brakston kontrakcii pobaraj na google), matkata se sprema za poragjaj. Se nadevam i nekoj drug kje ti dade sovet tuka, no mislam dokolku imas golemi bolki da si se javis kaj gin, sepak strucno lice si e strucno lice
А помогна нешто маст, апчиња? Спијам на лева страна со перници, ама како спијам и како станувам од кревет - јас си знам - веројатно и ти Докторот рече кетанол таблети и кетанол маст, ама и диазепам, рече дека може да помогнат. И јас исто имам претходна повреда од скијање пред 2 години, ама додека акивно вежбав, немав гајле, ама ете, сега во 8ми месец - болки. Помага нешто за болкиве?
Здраво мамички. Цела ноќ не спиев, имав страшни болки мислев прво дека е забот, а потоа видов на огледало дека непцата ми се воспалени од левата страна, дури мислам и како малку загноени. Многу се отечени дури ми имаат покриено пола умник. Од толку болки ме боли и левата страна кај главата. Што смеам да пијам за да ги смирам болките, кажете некој лек, па утре ќе идам кај матичниот гинеколог да ми каже дали смеам да одам на заболекар. Уф од кај мака мачам со мачнините па сега и ова.