Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    Против болки само парацетамол. А за воспалени непца она што можеш да направиш дома е жуборкање со хидроген 3% или чај од жалфија, чистење на џебовите со конец или интердентални четкици (иако боли кога се воспалени, ова помага), премачкување со прополис. Ситуацијава ти е за на забар, нормално дека смееш да одиш, слично и таму ќе ти помогнат-чистење на џебови и промивање со раствори да се смират гингивите.

2. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Ти благодарам, ќе се напијам парацетамол штом смее да се пие, и утре одам обавезно на забар, да не си направам поголема беља.

3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Мешиња,ајде и овде да си прашам,може ќе се најде некоја со слична ситуација.Имам вагинално пецкање,не цело време,така кога си седам или лежам неколку пати во ден.Бев на гинеколог,рече кандида,ставав вагиналети исчезна пецкањето,сега еве по две недели исто,пак ми даде вагиналети,ама ми останаа уште две да ставам,а пецкањево не се намалува.....Незнам од што би можело да биде.

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    76.644
    Pa da ne ne e kandida? Ili ako koristis sekojdnevni probaj ne stavaj ili smeni gi, ili vo skoro da ne si smenila prasak ili omeknuvac? Nezni sme sega i sekoja promena ni smeta. Jas od zavcera pak imam ceskanje po malku iako kanestenot me sredi, no valjda sea ima uloga ureaplazmata... maticnava mi rece srekja sto pobara sama da napravime celosni brisevi za se... inace kje si lecev kandida jas :D sea na antibiotici sum 10 dena...:/

5. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    @mariz , и јас така се мислам да не има некоја др.бактерија.Мојов Др.несака да ми земе брисеви, досега,заради крварењето ,ми зема само вагинален без спекулум и покажа кандида,значи таа си ја имам,ама пецкањево ме мисли.Ајде,засега се мијам со камилица, за две недели сум на контрола,па ќе видиме.Е сега,ако осетам да ме запекува повеќе ќе одам и порано

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ema2011

ema2011 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Zdrvao maicki,jas sum 26 nedela,i pred 2 nedeli mi se pojavi nekakov iscedok ponekogas e prosiren,nekogas e bel megutoa ne primetuvam nekoja mirizba i nemam sesanje,peckanje takvi raboti..Me faka panika da ne e nekoja bakterija.Ginekologot mi rece da otidam za edna nedela na kontrola.Neznam so urinokultura dali moze da se utvrdi.Dajte sovet ako ima nekoj takvo slicno iskustvo.....

7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Прочитај и на ,,Труднички муабети,,често сме разговарале на таа тема дека во бременоста се зголемува исцедокот.Доколку ти е без мирис,нормален си е,еве јас имам периоди од бременоста кога сум нонстоп,,водена,, дома само менувам долен веш,а кога одам некаде мора со секојдневни....Доколку немаш други некои компликации,почекај до контролата.Ова е мое мислење,сепак одлуката е твоја :)
    Инаку, да,во меѓувреме направи си уринокултура....кај мене секогаш кога на уринокултура ми излезе бактерија,истата ја има и на вагинален брис.

8. ema2011

ema2011 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    fala ti espana,bev nestrpliva i sabajle napraviv urinokultura pa ke gi cekam rezultatite utre.Se nadevam deka se ke bide vo red.

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. galijan

galijan Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    260
    Последните два дена имам некоја тапа болка во кичмата и јајниците.Дали е нормално или има простор за грижа.

10. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Најдобро е да се консултираш со доктор, јас мислам дека нема простор за грижа и јас имам понекогаш и ќе се напијам магнезиум и ми поминува, ретко е ама се јавува понекогаш....Се надевам дека е се во ред ама јави и се на матичната чисто да не ти е на мисла :*

11. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Тапа болка во јајници која минува е нормално бидејќи бебче расте и се шири матката.Но ,и мој совет е да се јавиш да си кажеш на гинеколог,тогаш ќе си бидеш поспокојна.

12. galijan

galijan Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    260
    Јас веќе една недела имам болки во стомак и кичма.Матичниот ме прегледа, постелката е ниско ама рече со време треба да се подигне.Бебето се развива супер.Ме прегледа и вагинално и абдоминално, нема ништо.Ми дадоа прогестерон инекции и флажил вагиналети.Во урина проверив, нема бактерии.Стварно не знам зошто толку ме боли кичма и стомак, можеби од ширење на матката или пак удира некој нерв.Има ли некој вакво искуство.

На verena му/ѝ се допаѓа ова.
  13. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    мене помалку од време на време ме боли долу десно но минимална болка и тоа можи да се случи и подва до три пати на ден да осетам по мала болка еве веке два три дена и немам појдено на доктор си велам самата нисто не е а мое мислење е дека од тоа шо поретко одам во вц мозеби за тоа чуствувам таква болка

14. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Јас осеќав и осеќам болка повремено од левата страна, таму ми беше бебушов, на таа страна и кога ќе ме стиснеше,ќе ме заболи :)еве и сега когаосеќм болка пак е на лева страна :)

На verena му/ѝ се допаѓа ова.
  15. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    Можеби мене бебушот ми е долу десно па затоа по малку така ме боли, доколку за некој ден не престани да ме боли по малку ке одам на доктор :P

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Знам дека сеуште е рано и дека бебчо нема доволно тежина затоа што сум 11 недела. Но еве цел ден имам болки во кичната кај крстот доле.посебно сега последниот час и половина. Нит се седи нит се оди нит се лежи :( се загрижувам. Денес бев малку повеќе активна може има врска нешто?

17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Moze.Odmori i ne forsiraj,barem ne na pocetok.Baska i vremeto vidi kakvo e,site koski ne vrtat.

На bella24 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Девојки да ве прашам...како да се стабилизираат тахикардии во бременост?

19. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Чај со 1 лажичка мед или гушни си го мм одма ке ти помине :)

20. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Ако не ти се стабилизира правец на гениколог тој ке ти каже што да правиш