Против болки само парацетамол. А за воспалени непца она што можеш да направиш дома е жуборкање со хидроген 3% или чај од жалфија, чистење на џебовите со конец или интердентални четкици (иако боли кога се воспалени, ова помага), премачкување со прополис. Ситуацијава ти е за на забар, нормално дека смееш да одиш, слично и таму ќе ти помогнат-чистење на џебови и промивање со раствори да се смират гингивите.
Ти благодарам, ќе се напијам парацетамол штом смее да се пие, и утре одам обавезно на забар, да не си направам поголема беља.
Мешиња,ајде и овде да си прашам,може ќе се најде некоја со слична ситуација.Имам вагинално пецкање,не цело време,така кога си седам или лежам неколку пати во ден.Бев на гинеколог,рече кандида,ставав вагиналети исчезна пецкањето,сега еве по две недели исто,пак ми даде вагиналети,ама ми останаа уште две да ставам,а пецкањево не се намалува.....Незнам од што би можело да биде.
Pa da ne ne e kandida? Ili ako koristis sekojdnevni probaj ne stavaj ili smeni gi, ili vo skoro da ne si smenila prasak ili omeknuvac? Nezni sme sega i sekoja promena ni smeta. Jas od zavcera pak imam ceskanje po malku iako kanestenot me sredi, no valjda sea ima uloga ureaplazmata... maticnava mi rece srekja sto pobara sama da napravime celosni brisevi za se... inace kje si lecev kandida jas sea na antibiotici sum 10 dena...:/
@mariz , и јас така се мислам да не има некоја др.бактерија.Мојов Др.несака да ми земе брисеви, досега,заради крварењето ,ми зема само вагинален без спекулум и покажа кандида,значи таа си ја имам,ама пецкањево ме мисли.Ајде,засега се мијам со камилица, за две недели сум на контрола,па ќе видиме.Е сега,ако осетам да ме запекува повеќе ќе одам и порано
Zdrvao maicki,jas sum 26 nedela,i pred 2 nedeli mi se pojavi nekakov iscedok ponekogas e prosiren,nekogas e bel megutoa ne primetuvam nekoja mirizba i nemam sesanje,peckanje takvi raboti..Me faka panika da ne e nekoja bakterija.Ginekologot mi rece da otidam za edna nedela na kontrola.Neznam so urinokultura dali moze da se utvrdi.Dajte sovet ako ima nekoj takvo slicno iskustvo.....
Прочитај и на ,,Труднички муабети,,често сме разговарале на таа тема дека во бременоста се зголемува исцедокот.Доколку ти е без мирис,нормален си е,еве јас имам периоди од бременоста кога сум нонстоп,,водена,, дома само менувам долен веш,а кога одам некаде мора со секојдневни....Доколку немаш други некои компликации,почекај до контролата.Ова е мое мислење,сепак одлуката е твоја Инаку, да,во меѓувреме направи си уринокултура....кај мене секогаш кога на уринокултура ми излезе бактерија,истата ја има и на вагинален брис.
fala ti espana,bev nestrpliva i sabajle napraviv urinokultura pa ke gi cekam rezultatite utre.Se nadevam deka se ke bide vo red.
Последните два дена имам некоја тапа болка во кичмата и јајниците.Дали е нормално или има простор за грижа.
Најдобро е да се консултираш со доктор, јас мислам дека нема простор за грижа и јас имам понекогаш и ќе се напијам магнезиум и ми поминува, ретко е ама се јавува понекогаш....Се надевам дека е се во ред ама јави и се на матичната чисто да не ти е на мисла
Тапа болка во јајници која минува е нормално бидејќи бебче расте и се шири матката.Но ,и мој совет е да се јавиш да си кажеш на гинеколог,тогаш ќе си бидеш поспокојна.
Јас веќе една недела имам болки во стомак и кичма.Матичниот ме прегледа, постелката е ниско ама рече со време треба да се подигне.Бебето се развива супер.Ме прегледа и вагинално и абдоминално, нема ништо.Ми дадоа прогестерон инекции и флажил вагиналети.Во урина проверив, нема бактерии.Стварно не знам зошто толку ме боли кичма и стомак, можеби од ширење на матката или пак удира некој нерв.Има ли некој вакво искуство.
мене помалку од време на време ме боли долу десно но минимална болка и тоа можи да се случи и подва до три пати на ден да осетам по мала болка еве веке два три дена и немам појдено на доктор си велам самата нисто не е а мое мислење е дека од тоа шо поретко одам во вц мозеби за тоа чуствувам таква болка
Јас осеќав и осеќам болка повремено од левата страна, таму ми беше бебушов, на таа страна и кога ќе ме стиснеше,ќе ме заболи еве и сега когаосеќм болка пак е на лева страна
Можеби мене бебушот ми е долу десно па затоа по малку така ме боли, доколку за некој ден не престани да ме боли по малку ке одам на доктор
Знам дека сеуште е рано и дека бебчо нема доволно тежина затоа што сум 11 недела. Но еве цел ден имам болки во кичната кај крстот доле.посебно сега последниот час и половина. Нит се седи нит се оди нит се лежи се загрижувам. Денес бев малку повеќе активна може има врска нешто?