Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.866
    Притисокот каков ти е?

2. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    120-130 so 80-90..normalen e... Verojatno e zgolemen protok na krv.... :/

3. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Мамичке беше на лекар,што направи?

4. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Чекам Резултати од крвна слика. Докторката рече сосема биле нормални :) така да мене на психа ми се смирија... Ве гушкам...Иначе 13 Г.Н. сум

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    715
    Незнам дали е соодветна темава за проблемов но сепак ако знае некој нека помага .Бремена сум 36 недели и ми се појави бартолиниева жлезда :( Не е болна и не е голема само изгледа како отечено и го затвора влезот од вагината.Хелп ако знае некоја феминка како да си помогнам, со камилица, со антибиотик ? Кај ме најде сега кога сум на крај на бременост :worried:

6. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Прашај го матичниот гениколог.Треба да се открие во која фаза е

7. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    715
    Прашав две докторки, едната ме виде и ми рече дека не е страшно ќе се повлечело само, другата ми рече доколку се влоши се зема терапија.Е сега јас ја имам 3 дена и нема промени, засега не се влошува.Ќе пробам со камилица па се надевам ќе имам среќа и ќе се повлечи.Сепак ти благодарам :*

8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    Таа жлезда не се појавува, веќе ја имаме (од таму се лачи секретот), кај тебе е само отечена. И како што ти рекла докторката ако не се повлече само од себе ќе си примиш терапија, некој антибиотик. Само не ја чепкај.

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  9. katte82

katte82 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    193
    Осма недела сум,немам изразено гадење освен осетливи гради и секојдневни чудни болки во јајниците.вчера десниот денес левиот.скоро секој ден имам најразлични болки и нелагодности.за болките во јајникот др. ми рече дека ако нема крварење и болки да заплчеш дека е се нормално.ама јас се плашам прва бременост ми е , а болкава си шета секој ден.и кичмата знае да боли ама другава болка е почеста.

10. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    2.716
    Не се грижи, нормални се слаби болки. Ќе мислиш дека јајници те болат ( а во бременост не се јајници , тие се во мирување) ќе те боли како за пред добивање, само со слаб интензитет, и тоа е нормално се шири матката. Тоа докај почеток на 4 месец се случува. Ако те боли ептен, тогаш на лекар, за малку не се грижи. Сите со прва бременост сме биле исти, паники, стравови и што ли уште не. Со лесно нека ти е бременоста

11. Ververica

Ververica Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    78
    Мамички моментално сум 23+3...ноќеска осетив главоболка голема па ми протече крв од носот..има ли место за паника?

12. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    2.716
    Do sega najmalku 5 pati mi ima teceno krv od nosot. Eve i utrovo sum ista. Ne se grizi, Norman bilo od reriferni krvni sadovi da protekuva kuv vo ovoj period.

13. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    I mene mi se ima sluceno i toa pred nekoe vreme recisi sekoe utro se budev i krv od nosot imav.Si ja prasav doktorkata i taa rece da pijam c vitamin ednas dnevno i da sledam da i kazam na slednata kontrola,a se slucuvalo cesto,pa fala bogu prekina se nema povtoreno.

На Ververica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    2.716
    Мешковци, веќе два - три дена осеќам грчеви под папокот. 24 недела сум. Нормално ли е? Еве сакам да одам на лекар дами направи едно ехо, но до тогаш сакав вие да ми кажете ваши искуства.

15. SLATKA23

SLATKA23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    41
    Trudnici dali ste imale iskustvo so bolki vo nogata za vreme na bremenosta? Mene mi rekoa deka e isijas no deka ne smeam nisto da pijam nitu da se mackam a bolkite se uzasni! Vtor mesec sum bremena. Ve molam za pomos! Blagodaram.

16. ivi78

ivi78 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    134
    Jas da imav ama vo 5 mesec nogata me bolese mnogu i pravev vezbi.nisto ne pomaga mackaj se so voltaren i pesaci.pominuva posle porogaj

17. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    @SLATKA23 имам братучетка која кога беше бремена имаше болки во ногата и само рен ја мачкаше а како незнам ама знам дека несмееш никакви јаки креми.

18. Ververica

Ververica Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    78
    Dragi mesinja...imam eden problem pa ve molam da spodelite iskustvva so mene...24+6 sum...zavcera mi go merea grloto na matkata vo sistina i mi e 25mm...dosega ne mi e mereno i toa e najverojatno propust na mojata maticna na koja otkako i kazav veli deka grloto ne se meri vo rutinski pregledi tuka samo ako imas bolki:@ znaci sreka sto otidov na pregledov zosto celo vreme sum navaka nataka voopsto ne odmaram a mojava momentalna sostojba bara strogo miruvanje...mi dadoa terapija utrogestan vaginaleti strogo miruvanje i kontrola pose 2 nedeli...doktorkata mi kaza deka mozebi ke treba da se pravi serklaz:worried: Jas kolku sto procitav serklazot se pravi pocesto vo porani nedeli vo sesti sedmi mesec se pravi mnogu poretko..a isto i dobiv informacija deka na klinikive se pravi serklaz do 17 gn a posle 17-ta ned pravatt samo vo sistina i remedika? Ve molam ako nekoj ima slicno iskustvo da spodeli zagrizena sum...Vi blagodaram odnapred:)

19. maleckomoe

maleckomoe Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    50
    мамички едно прашање.... треба да “недобијам“ во сабота.... ама од вчера имам стршни болки со непцата од левата страна на вилицата....значи цела вечер не сум спиела. Би Ве замолила за совет што да правам... што смеам да направам.... зошто знам дека е забрането било што во рана бременост...
    ве молам за совет...умрев од болки

20. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Топла марама ама баш топла држи на образите, обавезно стави, сода бикербона ги мачкај, јас кога керка ми имаше воспалени непца тоа и правев зошто несакав апчиња и некои креми да истава,лажица оладена ке ти намали болките ама содата е најдобро намачкај ги и гледај да не стапува во контакт со плунка, после 5мин плукни па пак.

На maleckomoe и mimidjon им се допаѓа ова.