Maleckomoe dajboze da ne dobies i d ani se priklucis na temava,treba prvo test da si napraves za bremenost i da otides na stomatolog ili ginekolog bi te sovetuvale nesto,mene uste me bolat zlabinjata a nepceto me cesa cesto.No najdobro na svoja raka nisto .
ти благодарам за советот. се надевам дека од наредната недела ќе се цитаме тука незнам дали смеам со чај од жалфија да забуркам...знам дека е добра против бактерии.... ама незнам за бременост...
Незнам јас сакав таа течност да ја купам за исплакнување ама откако дознав дека сум бремена се откажав, ипак се хемии ама незнам ако имаш број на заболекар прашај си ама содата многу помага само немој да голташ од неа.
Јaс личнo си јa плaкнaм кoгa не зaбoрaвaм бaш oд тaa причинa штo жлaбињaтa ми се пoнежни и ме бoлaт a oд тoa гевреците мислам уште тoлку и забите ке ме здoбoлaт.Незнам oвa е мoе мислење зoштo тoa не се гoлтa ,ме требa дoктoрoт дa се прaшa сепaк зa мислење.
Neznaev kade da prasam pa se odluciv ovde.Veke sum petta nedela a custvuvam bockanje na jajnicite i nekoi tapi bolki,pa sakav da prasam dali e normalno,dali na nekoja i se slucuvalo istoto,edna koleska malku me isplasi kao ne trebalo taka a koga bev na gin pred edna nedela se bese ok,a gi imav i togas tie bolki mislev deka se cisti i sega nez sto da pravam,ako moze nekoe vase iskustvo ili sovet
Ај да ви се пожалам, цел ден имам мачнини и имам тапа болка доле, константна, од сабајле.како да ме гребе нешто. сум имала болка таква досега, ама за кратко поминувала. Искуство?
Ми се појавуваат и мене болки од време на време и исчезнуваат, но има и денови кога по цел ден на одредено време чувствувам како боцкање во долниот дел од стомакот
10+2 или 11та недела вчера имав болки големи се додека бев на работа , се прибрав одморив денес ништо . Се е то нормално се шири матката се поместуваат органите му прават место на бебето .Се додека истата е поднослива не е страшно .
Jas imam mala bolka vo desniot jajnik, mislam deka e povrzano so ova malo krvarenje, t.e kafeav iscedok.
mene taka me bolese na pocetokot ,isto i kako nekoja toplina da osekav vo dolniot del na stomakot ,mislam deka e normalno
Здраво женички ....Имам секундарни болки во долниот дел на стомакот како да ме сечи нешто. дали е нормално или??? имам закажано на гинеколог кај 19h но неможам да дочекам и затоа реков да ве прашам можеби знаете нешто.