Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. crazygirlfromfrance

crazygirlfromfrance Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    100
    И јас имам повремени болки во долниот дел од стомакот и во јајниците, сега засега тоа, заедно со многу чувствителни гради, ми се единствените потсетници дека нешто расте во мојот стомак И јас имам закажано на 19ти, едвај чекам да појдам. Инаку по калкулаторот сум 6+3 и сѐ ова било нормално во овој период.

2. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Јас вчера бев и виде бременост но сеуште било рано да види плод ...ми рече да појдам по 2 недели да видиме за срцева акција, иначе според калкулатор сум 5та,
    Ја прашав за болките ми рече одмарам, да некревам ништо и ако продолжи да ме боли да ми пишела некој вагинални таблети ...а сега ми даде само да пијам некој витамини Огестан.

На crazygirlfromfrance му/ѝ се допаѓа ова.
  3. crazygirlfromfrance

crazygirlfromfrance Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    100
    Јас место 19 часот, прочитав 19ти :) одмарај и уживај :)

4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.211
    Допаѓања:
    148.519

И јас сум 5та како тебе, кога бев минатата недела на гинеколог вагинално го виде плодот а за болки и јас исто имав грчеви. Ми рече да пијам магнезиум 400 и да ти кажам откако ги почнав грчевите ги снема.
    Ајде да ни е со лесно на сите ! <3

5. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Mamivcki, imam bolki okolu papokot, ako go dopram boli :( sto li moze da e

6. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    И јас имам почесто болки во пределот на папокот не знам дали е нешто опасно, јас мислам дека е од движењето на бебето или пак од проширување на стомакот, претходно имав вдлабнат папок а сега ми се испапчува, можно е да е и од тоа :^)

7. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Mu se javiv na doktorot mi rece analgin ili spazmeks da se napijam i zdravi i zivi vo sabota na pregled. Ona sto mi e vazno e deka bebus kloca celo vreme :)

8. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    И мене ме смирува клоцањето на бебушко, барем знам дека е добар. Не ми траат мене долго болките, неколку секунди или минути, кога ќе осетам одма менувам положба или легнувам и ми поминуваат

На Santaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Анaлгин не е вooпштo препoрaчлив вo бременoст, сaмo пaрaцетaмoл е дoзвoлен, aкo мoжеш стрпи се не пиј ништo тoa нaјдoбрo.

10. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Morav da se napijam edno, cela nokj ne sum spiela. A stom doktorot mi preporaca sigurno imalo pricina. Samo se nadevam na ptegledot se ke w vo red :*

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.483
    Допаѓања:
    76.648
    Na samoto upatstvo pisuva ne smee vo bremenost, drug pat nemoj analgin ili spazmeks i po preporaka od doktor, jas ne bi rizikuvala. Poubavo da legnes da odmoris, paracetamol eden mozes, b-kompleks, bedoksin... :)

На Santaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Bev denes na pregled i imam papocni kila :(
    Nekoj da spodeli iskustvo? Ke probame da izgurame bremenosta ama epten ako ne se izdrzuva bolkata ke mora hirurska intervencija. Bitno mi e deka ne e opasno za bebceto a jas ke dadam se od sebe da izdrzam do kraj

13. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Дали владее некој вирус?
    Мм имаше температура 3 дена, едвај се опорави.
    Сега сум и јас со температура и болки во грлото, а син ми со растечен нос. :(
    Што да пијам за грлово?

14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    тоа рецептот од Ангел. сода бикарбона со лимон.

На Magis и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  15. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Како е рецептот?

16. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    179
    Дали некоја имала проблем со затнас нос на почеток на бременост? Јас само што дознав а не можам да дишам, ставам оперил а незнам дали смеам утре ке одам на лекар ако имала некоја слично искуство нека пише. Иначе колку и да ми е страв да ги користам капките морам зашто неможам да дишам. Ова ми трае околу 10 дена а кога незнаев за бременоста два дена си пиев парацетамол :/

17. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    jas cela bremenost sum zatnata ama ne pijam niso inhalacii samo. i toa e simptom na bremenost. zatnat nos. za paracetamolot nemaj gajle.

На LejdiD му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    Septoaqua zemi si, voden rastvor za nos i e i za bremeni i bebinja. Mene toa mi pomaga a posebno i sega so alergiite :)

На LejdiD му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ennaz

ennaz Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    412
    Затнат нос цели девет месеци па експерт сум може да се пофалам :D Оперил и други капки гинекологот ми забрани. Само солен спреј и спреј од оригано. Ако знаеш како можеш и носот да си го измиваш со ноди лонче, тоа многу помага.
    Малце оф топик ама затнат нос за мене за малце ќе беше кобен на породувањето. Од секретот се затнала цефката и сум помодрела на маса за време на царскиот. Анастезиологот испаничил, мислел реакција на анастезијата е, па трчале по друг анастезиолог, па ме будеа среде операција. Хорори. Случај да тргнете на породување со затанат нос алармирајте со епидурална да ве породат. Мене анастезиологот ете тоа заборави да ме праша пред операција, а јас во паника на крај на ум не ми падна да си кажам.

20. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Мамички јас сум 35+ 2 настинав, имам многу главоболка и ме боли грлото, што да пијам?:(