И јас имав таков проблем на почетокот, па мене гинекологот ми кажа дека после 3-4 месец можам да ставам оперил, но исклучиво навечер. Јас лично издржав само со оние инхалаторчиња ли како и да се викаат со ментол за во нос што се вдишува
meskovci pred nedela dena imav jaki bolki tamu dolu i non stop mocav i kakav na sekoj 20 min po mn malku za den i po mi pomina i ne otidov nA lekar,denes istoto mi se sluci samo so mn jaki bolki duri kako za poraganje i naednas nesto mi pukna i mi istece voda se isplasiv epten od panika ne so hartija so raka se fativ dolu i imav edno kamence,najverojatno od toa sum imala i bolki e sea prasanjeto mi e dali ima nesto stedno da idam na lekar odma ili koga kje idam na kontrola(za edna nedela) da mu kazam na dokotor,inaku bolkite odma se smirija ...
Сегa oдмa дa oдиш нa дoктoр, не чекaј. Дa се oсигурaш декa сo бебетo е се вo ред. Си имaлa кaмен вo бубрегoт, бoлките ти биле кoгa пoминувaл низ мoчните пaтиштa, a пукaњетo и течнoстa е нaјверoјaтнo нaглoтo oслoбoдувaње нa уринaтa oд зaтнaтaтa уретрa. Амa сепaк некa те види гинекoлoг.
Dali e normalno da se ima tapi bolki? Inace sum 6 nedeli od denes... ne se konstantni no se nezgodni...
Dali e normalno da se ima tapi bolki? Inace od utre sum 6 nedeli... ne se konstantni no se nezgodni...
Мене многу ме болеше како менструални болки... откако почнав до магнрзиум директ престанаа. Пробај тоа не штети секако
Моите во прво тромесечие и не беа баш благи. Си имав онака баш баш јаки болки за добивање Докторката ми препиша утрогестан и магнрзиум и се средија
Dali e normalno da se imat jaki bolki niskoto duri da nemozis da odis a ides na pregled na ispituvanja i vikat se e vo red a sum vo 9 mesec koga se dvizam samo boli koga lezam ne od sto moze da e taka
Здраво девојки, влезена сум во 37ма недела од бременоста, и веќе неколку дена осеќам на моменти некакво пецкање, лека болка, неудобност или дискомфорт (незнам ни јас како да го опишам) во папокот, па сакам да прашам дали е тоа нормално при крај во последните недели од бременоста?
Јас сум 30 недела и веке месец дена имам болки Сите испитувања направени На три мислења бев сите ме уверуваат дека е се во ред Некогаш се тапи Некогаш неможам ни да се движам Ми дадоа патолошка , одмарам пијам витамини и магнезиум и се нервирам. Се надевам се е во ред како што ме уверуваат
Само не се нервирај, обиди се да си останеш смирена, и покрај овие болки и дискомфортот што го доживуваш. Штом си била кај повеќе стручни лици и ти кажуват дека се е во ред, верувам дека е се во ред, сигурно си ги направила сите потребни испитувања. Е сега секој организам е различен, секоја жена има различна бременост, некои имаат лесна бременост, други потешка.... Со лесно!
Фала ти на подршка и убави зборови И јас така си мислам Пред бременоста имав повреда на рбетот поради која не бев воопшто активна и сега мислам дека можеби и мускулитр ми се млитави и лигаменти и се и како се шири мешко така затега и боли Само бебуш да е добар јас се ке издржам