1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Рајна те рабирам се сосема, те разбирам и дека човек потсвесно ќе се возбуди и ќе помисли на се и сешто а и богами болки како болки не е дека би ти биле пријатни.
    Штом се си направила обиди се да мислиш на тоа дека се е во ред и дека правиш контроли тоа е и најважно а сите ние жени не сме исти организмите не се ни исти, еден може ниту една болка да не доживее а некој 100 и назад. Имдивидуално е.
    Но сепак тоа е што е и треба да се обидеш да се смириш, можеби ете таков ти е организмот и ништо не можеш да направиш.
    Само бебе да е добро се ќе помине.
    Многу поминало малку останало.

На rajna-vojvoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nina. 1992

Nina. 1992 Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    8
    Vo 10ta nedela od bremenostta sum i imam mnogu bolki vo polovinata. Dali e normalno tolku rano da imam bolki?

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Нина можеби болките не ти се од бременоста, најверојатно е дека не се. Не знам во минатото дали си имала исти проблеми но ако си имала најверојатно пак се вратиле болките или можеби имаш некој песок или камчиња во бубрег, а може и реума некоја да е.
    Конултирај се со доктор бидејки болките во половината во бременоста доаѓаат кога веќе сме "тешки" и при крај од тежината на бебето.

4. Nina. 1992

Nina. 1992 Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    8
    Pred toa imav mnogu bolki vo grbot poradi iskriven r'bet. Sega nemam bolki vo grbot, ama pa pocnaa vo polovinata. Nz Dali od so vnimavam kako spijam pa stegnata sum, Dali ima vrska toa.. Bi mozelo da otidam na pregled kaj maticna am a mn se plasam da ne se razbolam. Sekoj vtor e bolen od virus ili grip, bolnicite se polni. Ne e Edna belja :) na se mislam. Sepak fala ti za sovetot

5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Можно е од неправилно спиење или спиење на една страна да се укочиш долу. Ама штом си имала болки многу веројатно е да продолжиш да ги имаш. Ти кажав може имаш камења или песок не е лошо да одиш на лекар да видат, за жал тоа е најчестиот проблем при болки во половината или пак до бременоста е.
    Можни се многу фактори јас не можам да ти кажам со сигурност што е ама нешто од горенавесените работи е.
    Проблемот е да не се неиздржливи.
    Јас би пошла на лекар за мирна глава.
    Инаку единствена таблета што можеш да консумираш е парацетамол но не при мала болка, парацетамолот оди во поекстремни случаи кога веќе не се издржува.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Јас пред бременоста има болки во горниот дел поради 3от пршлен, во бременоста на половината, а еве веке година сеуште ги имам и двете болки.
    Повеке спиење на лева страна, повеке лежење на под, барем 3 пати дневно по 5-7 минути со подигнати коленици. Помага испробано

@vitamina како си ми мила?

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Здраво ,јас сум 15 недела и веќе 3 дена имам тапа болка како грчење и притисок во левата страна на стомакот. Како да ме штрекнува нешто.Незнам и јас точно како да објаснам. Дали некој имал вакво слично искуство. Можно ли е да биде од ширење на матката ? Премногу сум исплашена а преглед имам за 4 дена .

8. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Da, da vozmozno e da e sirenjeto na matkata, se oseka procesot na momenti, no sepak odi na eden pregled kaj ginekologot kazi si za bolkata sto ja osekas.

9. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Мамички, денес чувствувам болка позади на левата страна кај бубрегот, цел ден ме штрека (тупка) со паузи, од што може да биде? Ја болело на некоја од вас? Да не е нешто со бубрегот?
    100 прашања поставив, се извинувам, но загрижена сум многу. Инаку утре влегувам во 14та недела.

10. sunmoonstars

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Na mene me bolese taka isto kako sto opisuvas. Bev da me vidat na eho za bubregot, i mi kazaa dek e od tezinata na bebeto, pritiskal nekoj kanal na bubregot, i mi se prosiril kanalot, no nebilo strasno, mi kazaa da spijam poveke na drugata strana,da nr go optovaruvam uste poveke kanalceto. Mene toa mi se sluci vo pokasna bremenost kon 8mi mesec. Eve otkako se porodiv bolkata ja nema.
    E sega neznam dali e istoto kaj tebe, kaj mene bolkata bila od toa.

11. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Дојдов на дежурен и гинекологот ме прегледа и кажа дека бебчето е добро, дека болката ми е од бубрегот и ме задржаа да примам инфузии, па изгледа вечер тука ќе останам :|

12. sunmoonstars

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    :( ајде да помине побрзо, знам дека многу боли бубрег, некоја песочинка или камен да не имаш, или те притискал бебчо како кај мене што беше проширен канал од тежината? Со лесно да е, ќе се освежиш сега од инфузијата.Лека ноќ и одмарај сега колку што можеш повеќе во бременоста, оти после нема одмор, и да те боли нешто нема одмарање, друго темпо е:)

13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Ајде со лесно да е. Побрзо да ти помине.

На Seduction му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Дали некоја од вас ја болат срамните усни? Веќе неколку дена со ред осеќам како тапа болка.

15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Да не користиш секојдневни улошки? Од нив знае да има лоша реакција.

На kiki_riki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Да редовно користам затоа што имам зголемен исцедок.

17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.762
    Извини што упаѓам, но секојдневни не е препорачливо во бременост. Подобро менувај гаќи отколку секојдневни влошки.

На danichap, kukla21 и kiki_riki им се допаѓа ова.
  18. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Слободно упаѓај, секој совет е добредојден :) фала ви за советот уште веднаш ќе ги исфрлам од употреба.

На Black girl, Ano и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Мислам дека со ова ќе ти се среди проблемот. Пробај и извести :)
    Евентуално одмивање со чај од камилица додека ти се смири.

На kiki_riki и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Јас се миев чат пат и со сода или камилица.
    Улошки никако.
    Само менување на гаки секојдневно по неколку пара.
    Цела бременост претежно е исполнета со овој исцедок, тоа всушност е еден вид заштита што го создава телото за
    инфекции.

На kiki_riki му/ѝ се допаѓа ова.