Рајна те рабирам се сосема, те разбирам и дека човек потсвесно ќе се возбуди и ќе помисли на се и сешто а и богами болки како болки не е дека би ти биле пријатни. Штом се си направила обиди се да мислиш на тоа дека се е во ред и дека правиш контроли тоа е и најважно а сите ние жени не сме исти организмите не се ни исти, еден може ниту една болка да не доживее а некој 100 и назад. Имдивидуално е. Но сепак тоа е што е и треба да се обидеш да се смириш, можеби ете таков ти е организмот и ништо не можеш да направиш. Само бебе да е добро се ќе помине. Многу поминало малку останало.
Vo 10ta nedela od bremenostta sum i imam mnogu bolki vo polovinata. Dali e normalno tolku rano da imam bolki?
Нина можеби болките не ти се од бременоста, најверојатно е дека не се. Не знам во минатото дали си имала исти проблеми но ако си имала најверојатно пак се вратиле болките или можеби имаш некој песок или камчиња во бубрег, а може и реума некоја да е. Конултирај се со доктор бидејки болките во половината во бременоста доаѓаат кога веќе сме "тешки" и при крај од тежината на бебето.
Pred toa imav mnogu bolki vo grbot poradi iskriven r'bet. Sega nemam bolki vo grbot, ama pa pocnaa vo polovinata. Nz Dali od so vnimavam kako spijam pa stegnata sum, Dali ima vrska toa.. Bi mozelo da otidam na pregled kaj maticna am a mn se plasam da ne se razbolam. Sekoj vtor e bolen od virus ili grip, bolnicite se polni. Ne e Edna belja na se mislam. Sepak fala ti za sovetot
Можно е од неправилно спиење или спиење на една страна да се укочиш долу. Ама штом си имала болки многу веројатно е да продолжиш да ги имаш. Ти кажав може имаш камења или песок не е лошо да одиш на лекар да видат, за жал тоа е најчестиот проблем при болки во половината или пак до бременоста е. Можни се многу фактори јас не можам да ти кажам со сигурност што е ама нешто од горенавесените работи е. Проблемот е да не се неиздржливи. Јас би пошла на лекар за мирна глава. Инаку единствена таблета што можеш да консумираш е парацетамол но не при мала болка, парацетамолот оди во поекстремни случаи кога веќе не се издржува.
Јас пред бременоста има болки во горниот дел поради 3от пршлен, во бременоста на половината, а еве веке година сеуште ги имам и двете болки. Повеке спиење на лева страна, повеке лежење на под, барем 3 пати дневно по 5-7 минути со подигнати коленици. Помага испробано @vitamina како си ми мила?
Здраво ,јас сум 15 недела и веќе 3 дена имам тапа болка како грчење и притисок во левата страна на стомакот. Како да ме штрекнува нешто.Незнам и јас точно како да објаснам. Дали некој имал вакво слично искуство. Можно ли е да биде од ширење на матката ? Премногу сум исплашена а преглед имам за 4 дена .
Da, da vozmozno e da e sirenjeto na matkata, se oseka procesot na momenti, no sepak odi na eden pregled kaj ginekologot kazi si za bolkata sto ja osekas.
Мамички, денес чувствувам болка позади на левата страна кај бубрегот, цел ден ме штрека (тупка) со паузи, од што може да биде? Ја болело на некоја од вас? Да не е нешто со бубрегот? 100 прашања поставив, се извинувам, но загрижена сум многу. Инаку утре влегувам во 14та недела.
Na mene me bolese taka isto kako sto opisuvas. Bev da me vidat na eho za bubregot, i mi kazaa dek e od tezinata na bebeto, pritiskal nekoj kanal na bubregot, i mi se prosiril kanalot, no nebilo strasno, mi kazaa da spijam poveke na drugata strana,da nr go optovaruvam uste poveke kanalceto. Mene toa mi se sluci vo pokasna bremenost kon 8mi mesec. Eve otkako se porodiv bolkata ja nema. E sega neznam dali e istoto kaj tebe, kaj mene bolkata bila od toa.
Дојдов на дежурен и гинекологот ме прегледа и кажа дека бебчето е добро, дека болката ми е од бубрегот и ме задржаа да примам инфузии, па изгледа вечер тука ќе останам
ајде да помине побрзо, знам дека многу боли бубрег, некоја песочинка или камен да не имаш, или те притискал бебчо како кај мене што беше проширен канал од тежината? Со лесно да е, ќе се освежиш сега од инфузијата.Лека ноќ и одмарај сега колку што можеш повеќе во бременоста, оти после нема одмор, и да те боли нешто нема одмарање, друго темпо е
Извини што упаѓам, но секојдневни не е препорачливо во бременост. Подобро менувај гаќи отколку секојдневни влошки.
Мислам дека со ова ќе ти се среди проблемот. Пробај и извести Евентуално одмивање со чај од камилица додека ти се смири.
Јас се миев чат пат и со сода или камилица. Улошки никако. Само менување на гаки секојдневно по неколку пара. Цела бременост претежно е исполнета со овој исцедок, тоа всушност е еден вид заштита што го создава телото за инфекции.