Мамички ја болело на некоја од вас некогаш под ребрата? Еве цел ден ме боли левата страна од стомакот под ребрата и незнам од што може да е
Баш таква болка како што опишуваш имам последнава недела. Плус и градниот кош ме боли. Претпоставувам се се крева и притиска на дијафрагма.
Девојки денес попладне почнав да чувствувам болка околу папокот, како да ме пецка, дали ви се има случено? иначе 29+2 сум
Zdravo devojki, sakam da ve prasam dali imate bolli vo polovinata/krstot ? Mene eve 3ti den nekako ne me popustaat . Dodeka lezam ne mi e nisto, stom stanam odma custvu am tapa bolka . E sega 14ta nedela sum bremena pa mnpgu me interesira dali e dozvoleno so nekoja krema da se namackam so nesto za bolki ? Fala mnogu (od mob. posuvam zatoa na latinica )
Јас имам скоро цело време болки, дури и ко јајник да ме подболнува. Посебно кога имам напорен ден. Не се мачкај со ништо без да прашаш доктор. Пиј магнезиум, мене баш вчера ми кажа така докторката. Пошто болката не можеш да бидеш сигурна од каде доаѓа.
Мене првиот симптом по кој сетив дека сум бремена ми беа болки во половината. Матичната ми рече дека штом ме боли од почетокот цела бременост ќе ме боли. Еве денеска сум 33+4 и не ми се запрани болките , баш такви како ти што ги опишуваш. Ми помага магнезиум само , пијам од 400 и мм некогаш кога е расположен знае да ме измасира , тогаш прекинуваат ама по 2-3 часа повторно се појавуваат .
Мамички како сте јас синоќа помимав лошо имав болки во стомакот без престан некаде пола сат премногу се исплашив само му се молев на бога да престанат вопшто не спиев од старав ви се случило на некој така или да си го барам докторат
Какви и каде ти беа? Доле кај стомакот под папок или погоре кај папокот? Нешто како менструални болки или боцкање?...
Јас имав такви болки ама порано некаде 23 или 24 недела и ми рекоа дека е од бебе што расте , што се шири матката и да не се грижам , сепак посоветувај се со твојот доктор .
Цел стомак прво ме болеше од левата страна после од двете болка како кога ке се прејадеш и те боли нон стоп
И јас имав последната недела 3 пати само моите траеа по цела ноќ без престан, болки како да добивам диареа, нешто така слично и болки во половината. Вчера прашав доктор рече не е ништо, ама јас си сум со резерва.
Мислам нормално е. 3 дена имав такви болки од страните. Лежи и пиј магнезиум. А да не ти е од нередовно празнење? Мене некогаш знае од тоа да ме боли. Кога ќе се испразниш престанува.Сепак слушни се со доктор ако не ти поминува.
Се смирија уште синоќа сега не ми е ништо пошо прво ми е и сега не знаеш ништо дали е нормално или не тоа ти е мајка за џабе не викале ке си дочекаш ке си видиш и стварно е така фала ви на сите ме опуштивте малку *
Може да било од некое јадење, ако ти бил тврд и како подуено да се осеќаш, 100% од јадење. А ако била болката подоле, се шири матката, бебчето и расте Мене чат пат ми се случува да се дујам од јадење. Лежи одмарај така, магнезиум пиј си. Чајче топло можеш да си се напиеш така, малку мене бар ми олеснува
Не паничи, не е страшно, ми се случи неколку пати, по неколку дена да траат. Д-р кажа расте беето и затоа, матката си вежба за раѓање и ако е мн.рано. Напиј се слободно спазмекс ако е неиздржлива болката и ако трае со денови. Ќе се смири.
Имате болки во јајници? Имам некое тапо како клукање е во десен јајник. Порано не сум имала никогаш. Нормално е ? Едит сега почна и левиот....