Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.071
    Допаѓања:
    40.424
    Не се плаши. Има антибиотици кои се дозволени. Во 13 недела и јас примав еритромицин, така да веројатно тој ќе ти го дадат. Не се секирај ќе се среди. Има жени што пиеле и многу појаки антибиотици од типот на сумамед.

На kukla21 и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  2. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.459
    Подобро да ја лечиш бактеријата, бидејќи во спротивно може полошо да биде. Има лекови кои се дозволени во бременоста, матичниот ке ти препише. Јас во бременоста, два пати пиев цефалексин по 14 дена за бактерија.

На Belabelinakinder, Petar80 и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Ми препиша чепчина за 5 дена

4. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Мамички, во 9ти нормално е да боли срамната коска, како притисок да се чувствува, како набиено?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Да од притисок на бебето

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    @eli25 кажи ми какви болки имаш, денес не можам од кревет да станам, имам болки доле во стомакот само на десната страна уште сум 16 недела дали може и мене да ми е скратен? или рано е уште

Последна измена од модератор: 20 мај 2017
  7. MAlibu

MAlibu Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Девојки сега малце повеќе ќе пишувам за се да објаснам .. значи вака последна менс. ми беше на 09.04. па сега ми доцнеше и јас на 7миот ден направив тест излезе позитивен и сега сум околу 5та недела имам одвреме навреме болки во стомакот и често мокрење а гадење немам и не сум отишла на гинеколог бидејки моментално сум во CH кај маж ми чекам документи но сега на крајот на месецот се враќам за да одам на гинек. па сакам да прашам дали тие болки се нешто лошо или нормално е .. и дали тестот може грешка да покаже позитивен? Се извинувам на долгиот текст

8. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    И јас денес имав такви боли од синоќа баш во 3 се разбудив и денес ги имав си викам расте бебушот затоа боли

На eli25, S*K*O*R*P*I*A и stevemila им се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.021
    Допаѓања:
    123.885
    Извини мила сега гледам :( Сега немам такви болки туку се нешто ме штрека се истегнува итн... На почеток ми беа јаки менструални. Ама не ги поврзувај работите. Нормално е да се има болки секако да не се јаки и неподносливи. Не е дека се скратил цервиксот туку матката се шири, притиска. Сега како си ? Ако те боли уште оди нека те види некој.

10. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    8.702
    Мали повреме и болки како за добивање се нотмални, но големи болки и подолготрајни немој да трпиш него да одиш на лекар таму каде што си. Шансите тестот да биде по грешка позитивен се скоро никакви.

11. MAlibu

MAlibu Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    е ти благодарам сега ми олесна иначе не мали болки се а за тестот тоа ме израдува си велам да не е грешка зошто се обидувам со маж ми 1 год. и најпосле .. ти благодарам уште еднаш

На Chantal му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    И уште една ноќ не спиена чудни болки и лошење изгледа синко не поднесува касно вечера еве два дена на вечер сме излезени на вечера и изгледа не може организмот да ми ја поднесе храната денес нема касно да јадам па ке видиме

13. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Јас јадам најкасно до 6 потоа не, тоа ми е ручек вечера. Ако јадам покасно ќе ми биде многу тешко на желудникот а и киселини ќе имам.
    Најчесто јадам 2 пати дневно и плус некоја полесна ужинка нешто овошје или салата. Пред да си легнам пијам млеко и тоа ме заситува а и ми го смирува стомакот па полесно заспивам пробај со ладно млеко од фрижидер без шеќер.

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Не пијам млеко и јас најкасно до 7 бев вечерана и тогаш немав проблем ама и како јајникот десен да ме боли:(

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.757
    Имате ли болки во вагиналните усни? Вчера и денес ме болат, едвај одам. Исто и во десен јајник болки имам.

16. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    И јас имам болка во десен јајник

17. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Денес осетив голема болка како сечење со нож по цел стомск во линија на папокот и болки во кичмата. Лежев неможев да се помрднам од болка. Траеше неколку минути потоа болките исчезнаа. Ви се случило ли на некоја?

18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.373
    Допаѓања:
    286.614
    Во 7-8 месец имав контонуирано сечење како со нож и во двете бремености. И така како што опишуваш и доле, вагинално.

На kiki_riki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Вагинално и јас имам скоро секој втор ден ама прв пат толку високо кај папокот и толку силно плус и кичмата затоа се уплашив.

20. Macmac89

Macmac89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    164
    Mami, kazete mi sto pravite vie sto ste alergicni na polen i trevi... 10ta nedela sum, vcera doktorot mi kaza deka nesmeam nikako kortiko da primam, a jas ne funkcioniram ocite mi se zatvoreni, kivam,mi tece nos ko cesma... ajde iskustva ako moze nekoj da spodeli sto pravel vo vakva situacija ?