Не се плаши. Има антибиотици кои се дозволени. Во 13 недела и јас примав еритромицин, така да веројатно тој ќе ти го дадат. Не се секирај ќе се среди. Има жени што пиеле и многу појаки антибиотици од типот на сумамед.
Подобро да ја лечиш бактеријата, бидејќи во спротивно може полошо да биде. Има лекови кои се дозволени во бременоста, матичниот ке ти препише. Јас во бременоста, два пати пиев цефалексин по 14 дена за бактерија.
@eli25 кажи ми какви болки имаш, денес не можам од кревет да станам, имам болки доле во стомакот само на десната страна уште сум 16 недела дали може и мене да ми е скратен? или рано е уште
Девојки сега малце повеќе ќе пишувам за се да објаснам .. значи вака последна менс. ми беше на 09.04. па сега ми доцнеше и јас на 7миот ден направив тест излезе позитивен и сега сум околу 5та недела имам одвреме навреме болки во стомакот и често мокрење а гадење немам и не сум отишла на гинеколог бидејки моментално сум во CH кај маж ми чекам документи но сега на крајот на месецот се враќам за да одам на гинек. па сакам да прашам дали тие болки се нешто лошо или нормално е .. и дали тестот може грешка да покаже позитивен? Се извинувам на долгиот текст
И јас денес имав такви боли од синоќа баш во 3 се разбудив и денес ги имав си викам расте бебушот затоа боли
Извини мила сега гледам Сега немам такви болки туку се нешто ме штрека се истегнува итн... На почеток ми беа јаки менструални. Ама не ги поврзувај работите. Нормално е да се има болки секако да не се јаки и неподносливи. Не е дека се скратил цервиксот туку матката се шири, притиска. Сега како си ? Ако те боли уште оди нека те види некој.
Мали повреме и болки како за добивање се нотмални, но големи болки и подолготрајни немој да трпиш него да одиш на лекар таму каде што си. Шансите тестот да биде по грешка позитивен се скоро никакви.
е ти благодарам сега ми олесна иначе не мали болки се а за тестот тоа ме израдува си велам да не е грешка зошто се обидувам со маж ми 1 год. и најпосле .. ти благодарам уште еднаш
И уште една ноќ не спиена чудни болки и лошење изгледа синко не поднесува касно вечера еве два дена на вечер сме излезени на вечера и изгледа не може организмот да ми ја поднесе храната денес нема касно да јадам па ке видиме
Јас јадам најкасно до 6 потоа не, тоа ми е ручек вечера. Ако јадам покасно ќе ми биде многу тешко на желудникот а и киселини ќе имам. Најчесто јадам 2 пати дневно и плус некоја полесна ужинка нешто овошје или салата. Пред да си легнам пијам млеко и тоа ме заситува а и ми го смирува стомакот па полесно заспивам пробај со ладно млеко од фрижидер без шеќер.
Не пијам млеко и јас најкасно до 7 бев вечерана и тогаш немав проблем ама и како јајникот десен да ме боли
Имате ли болки во вагиналните усни? Вчера и денес ме болат, едвај одам. Исто и во десен јајник болки имам.
Денес осетив голема болка како сечење со нож по цел стомск во линија на папокот и болки во кичмата. Лежев неможев да се помрднам од болка. Траеше неколку минути потоа болките исчезнаа. Ви се случило ли на некоја?
Во 7-8 месец имав контонуирано сечење како со нож и во двете бремености. И така како што опишуваш и доле, вагинално.
Вагинално и јас имам скоро секој втор ден ама прв пат толку високо кај папокот и толку силно плус и кичмата затоа се уплашив.
Mami, kazete mi sto pravite vie sto ste alergicni na polen i trevi... 10ta nedela sum, vcera doktorot mi kaza deka nesmeam nikako kortiko da primam, a jas ne funkcioniram ocite mi se zatvoreni, kivam,mi tece nos ko cesma... ajde iskustva ako moze nekoj da spodeli sto pravel vo vakva situacija ?