Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Пробај со јаболко (ама не лупено) и повеќе кромид. Содржат и двете антихистамини - би требало да ти помогне.

2. hanny

hanny Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    61
    Феминки јас сум петта недела во понеделник ке одам на гинеколог,но во долниот дел од стомакот ми се јавуваат болки,грчеви на моменти како со нож да ме сече...дали ваквите реакции се нормални кое е вашето искуство?

На Belabelinakinder и Mari* им се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Нормално е
    Јас сум 15 та недела и сеуште ги имам тие болки
    Ако ти се чини дека се појаки од вообичаени менструални болки јави се кај гиниколог

На *Milicka*, stevemila, hanny и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. beloto

beloto Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2017
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    328
    Во 13 недела сум и мене ми се јавуваат истите значи нормал си е не се секирај одмарај повеќе овие недели и све ке биде в ред :)

На hanny и Mari* им се допаѓа ова.
  5. hanny

hanny Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    61
    Фалати ми олесни денеска и се јавив и ми рече дека не би требало да е страшно но нели сепак треба да ме види и да пијам магнезиум

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Магнезиум мислам дека можеш и на своја рака да земаш
    Еве нека каже некој ??

7. Andri.jana

Andri.jana Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    51
    Здраво
    11 недела сум бремена и денес имам некоја болка во двете страни на јајниците или не знам и јас тоцно од кај доага , исто како во месеците пред овулација, како клукање.
    Што може да е тоа ?

8. beloto

beloto Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2017
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    328
    магнезиумот не е штетен па да мораш да чекаш од гинек. да ти даде може и на своја рака секако без претеривање,но штом одиш у Пон. сиг ќе ти даде и таа.:D

На hanny му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.021
    Допаѓања:
    123.885
    Обично е нормално ама ако трае и те боли јави се на гинеколог.

10. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    Не сакам да те плашам , но јас имав таква болка во 5 недела . Кога отидов на гинеколог ми рекоа одлепена постелка.
    Е сега незнам дали е можно во 11та недела , но сепак оди провери.
    Еве нека каже некој друг со таква болка.

11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.757
    Мешиња како сте? Јас пак да се пожалам :( Овие денови почна грбот да ме боле, а најмногу кога седам. Штом легнам на грб па карлицата почнува да боле, никако не сум. Гледам повеќе на страна да лежам, така ништо не ме боле.

12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.071
    Допаѓања:
    40.424
    Оф леле. за жал тоа е нормално. Еве и јас се мачам со болките. Во колкови откако ја земав перницата се средив, а може и си помина фазата, ама сега со болкава во граден кош се мачам. На која страна и да полежам подолго почнува да ме боли, а на грб веќе ми е шубе да лежам зошто мешко е пораснат. Полу странично, потпрена на перницата кога сум ми е најлесно, ама па така многу хрчам и дури се подзасркувам и сама себе се будам.

Барај си чаре со перници, со страни додека не откриеш што ти одговара најмногу.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.757
    Јас можам уште да лежам на грб, не ми прече, дури некогаш и во сон се свртам на грб. Гледам се на страна да спијам. А со перници околу мене ич не можам, само таа што спијам на неа. Грбот ме боле само кога седам, вака на страна кога спијам ноќеска не. А колковите мене па не ме болат. Ајде ќе мине и ова.
    Едит: ај и ова префрлете го во другата тема да не испаднам малоумна.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.071
    Допаѓања:
    40.424
    Незнам дали зборуваш за седње на стол, класично. Јас кога почнав на работа после боледувањето го имав тој проблем. Многу ми помогна оној потпирач за нозе, зошто нозете не ми висат и одма ми се смирија и болките во грбот.
    Дома практикувам да сум со кренати нозе, е сега кога сум излезена рекреативно, на кафе или кафанче еден до два часа не е страшно, поминувам без мака.

15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.757
    Да, зборувам за седење на стол и кревет, веднаш почнува да ме боли грбот, вчера и денес посебно. Претходната сабота бев на роденден, 5 пати станав од столот од што не можам да седам подолго време. А наредната сабота сум на свадба којзнае како ќе издржам. :worried:

16. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    30та недела сум и имам болки во половина цела бременост. Сега од зголемена тежина, уште повеќе ме боли. Магнезиум два пати дневно земам, ама џабе. Плус стомакот ми е веќе голем и кожата камо да ме боли од што ми е растегната. Единствено згодно ми е навечер во спална на трудничка перница кога ќе си легнам. Преку ден, никаде не ме фаќа место :( а толку сакам да си лежам и кулирам. Макс 30мин можам и толку, се ме боли...

Што правите преку ден, како седите/лежите? Совет?

17. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    @Mia.milicka
    Јас нормално си функционирам преку ден, си седам, готвам, чистам... Имам болки само во колковите и бутовите но издржливи се засега.
    За кожата мачкај нешто за да ти биде хидратирана да не те чеша бидејќи сега најмногу се растегнува.
    Јас на ноќе тешко заспивам, ама на дење си поспивам, перница за трудници не користам само една обична си ставам меѓу нозе.
    Ти колку килограми си?
    Колку имаш качено до сега?

18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.071
    Допаѓања:
    40.424
    Незнам што друго да ти кажам освен слушај си го организмот. Седи додека можеш без форсирање, ако паузи со придвижување ти помагаат практикувај ги секогаш кога ќе осетиш потреба. А за на свадба исто - седи колку што можеш. Немора да си прва и последна. Ако ти се блиски треба да ти ја сфатат состојбата. И тоа е, ќе си трпиме. еве и мене овие неколку дена ми се прилично тешки.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    @orhideea последен пат кога се мерев, бев 20кг плус. И затоа престанав да се мерам. И отоци имам многу, секое зглобче ме боли. До крај сигурно дека уште ќе качувам на килажа...

20. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Може и од тоа да ти се болките, повеќе кг и плус отоци.
    Јас немам уште отоци, и сум плус некаде 9 кг.
    Ајде ќе се издржи не остана уште многу.
    Избегнувај сол и зачини, ако можеш воопшто не ставај во јадење.

На Mia.milicka му/ѝ се допаѓа ова.