Фазата кога беше карлично ми беше најмачна и најболна. Бев дури укочена и целосно неподвижна, од тој појасот за трудници малку малку ми помина.
Jas i sum , celo vreme umorna, nemozam duri da odam, a i teshko mi e duri i za spiehse i vrtenje na strana
Феминки денеска бев на гинеколог и како превенција од болките и грчевите во стомакот ми даде вагиналети утрогестан. Дали некоја од вас ги користела?
Dani i Mpopta znaci od toa mi se bolkite.Od um sum izvadena denovive.Preeska mislev ke se porodam.Dolu imav strasni bolki.Dr mi kaza od grloto.so e skrateno ne se bolkite.I vika ne e Skrateno do taa mera za da si izvadena od pamet.Imavte li nekoj nacin za ublazuvanje na bolkite,polesno da vi e?Dani osven pojasot.
Јас едвај добив дозвола да си летнам, да се вратам Германија поради тие болки. Целосно бев неподвижна, ужасни болки баш неделата кога требаше да си одам најјакото ме фати...а бебуш супер, ама мајката од памет ќе се извади. Мене лично ми помагаше трудничка масажа и бања со млака вода.
Јас ги ставам, ама тие се прогестеронска терапија за подршка. За грчеви и болки пијам магнезиум. Пиеш магнезиум?
А дали имате болки во ципите како вагината да те боли од вчера ме боли дали дека работев многу не знам од петок занимувам кај мајка една недела во охридот убав да одморам од работа и од свекрвата
Да да и магнезиум пијам. И можам да кажам дека грчевите се помали одкако почнав со магнезиумот. За две недели ми рече на контрола таман да ги завршам вагиналетите
Мене откако почнав да имам поинтензивни болки ми рекоа 3*250мг магнезиум. Ако пиеш помалку можеш да појачаш за да ти е попријатно. Инаку болките ќе си ги имаш и понатаму битно да не се неиздржливи
Мами дали сте имале болки при пешачење во стомакот незнам зошто така немав гајле.27 недела сме синко се повеќе мрда мајкин тој
Болки не сум осетила до сега, барем не некоја да ми го привлече вниманието. Може било нешто слабо. Ама мене почна да ми тежи мешко при движење. А синко мрда, стомакот ми го поместува. Прееска се смеевме со мм
Мене ми тежи леле како си бев навикната без мака да си пешачам а ке мора кога ке си одам дома да почнам со пазарење за бебушот
Оф леле. Да се живи и здрави. Значи ти немаш гајле. Тоа се шалам и јас со мм. Со двајцава внуци барем пелени знам како да сменам и како да го кренам бебето. Првиот пат, првиот внук ми беше страв да го пипнам. Брат ми ми го тутна неспремна па се навикнав. за вториот веќе бев спремна уште во болница додека беше се гушкавме. Е сега тоа банјанјето првата недела веројатно ќе ни биде хорор. Од него најмногу се плашам.
Е и мене тоа ме плаши ама тука е свекрвата ќе помогне за тоа нема да ви е хорор само ке гледаш мажоти да е дома за да ти помага и најубаво е во исто време да се капи а ако си сама има сунѓери за во коритце ке си го легниш и така ке си го капиш
@Belabelinakinder Болки или поточно кажано тежина од бебето при движење почнав да чувствувам од 25 недела и тоа ниско долу кај стомакот, мислев ќе излези, но не, се си е нормално. И @Ano истото го осетила, а и другите трудници сигурно.
Е баш така преска се осеќав мислев ке ми излези си дојдов одма и од страв лежев кога не знаеш така е а вечерва малиов многу немирен