Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @norlevo!!! Јас имав но не бремена и појачив исхрана со витамини плус апчиња за имунитет . Значи и сега исто можеш, мн овошје , зеленчук а и така треба сега повеќе да внесуваш за бебуш . И витаминските апчиња плус .

На Seduction и norlevo!!! им се допаѓа ова.
  2. norlevo!!!

norlevo!!! Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Пијам уште кога останав трудна а и сеуште пијам витамини и минерали, внимавам и на храна :/ , јадам мн овошје и зеленчук и ете пак, ми дадоа и сируп за имунитет...не знам како ќе се повлечи :(

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Внесивај многу морков свеж...Јас ја имав пред некој си 5 години и со GE132 за месец ипол ја немав а исто ниско ризичен имав на типизација така излезе.Прашај и гинеколог дали можеш и суплементи да земеш бета каротен.Јас што ги пијам на Провен имаат и бета каротен.Мислам дека не прави проблем во бременост но рачунај дека плодот влечи се и кај тебе се мали резерви затоа упорна биди со зеленчик и овошје и ќе се среди

На norlevo!!! и ada21 им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.053
    ХПВ вирусите не влијаат на развојот на бебето. Ништо не може да се прави во бременост, а во некои случаи во самата бременост се исчистиле промените во организмот предизвикани од вирусот. Не се грижи, само работи на имунитетот, барем сега во лето имаш избор на разновидна и свежа храна.

На Seduction, pile30 и norlevo!!! им се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.757
    Имам некоја болка во половината од десната страна, цел ден боли. Кога бев последниот пат на контрола прв пат ми се појави, ама после лежење ми помина. Тогаш докторот ми кажа штом поминала болката добро е, можеби бебето праве некој притисок и од таму да е болката. Немав ништо еве 10 дена сѐ до денес кога пак се појави. Не знам дали е од бебето, лошо спиење или не дај Боже со бубрезите проблем. Немам проблем со мокрење, ама ме загрижува, не знам што да направам. Не е голема болка ама па присутна е.

6. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    здраво на сите, имам едно прашање, пробав да најдам низ темава ама не најдов нешто слично - јас сум 9 недела бремена и од време на време ми се подува стомакот многу и станува тврд, дури како болно да ми е да одам скрос исправена, и на допир е многу цврст. Обично како да ми се случува после некоја храна, ама не можам да сфатам што е точно... на интернет читав како да е тоа хипертонус на матката...не знам? термин имам дури по 2 недели па ако имал некој искуство да ми каже некој совет ќе ви бидам многу благодарна!

7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.505
    Допаѓања:
    113.986
    @forumce немoј дa се грижиш ќе ти кaжaм еден лoш пример без нaмерa дa те исплaшaм. Бебетo мoже дa е нaместенo тaкa дa притискa некoј oргaн ичи некoј нерв. Нa мoјa кoлешкa снaaтa бебетo и билo нaместенo тaкa штo и се укoчувaше еднaтa нoгa бидејќи притискaлo некoј нерв. Бебетo твoе кaкo штo знaм е гoлемкo (пред мене си сo термин знaм oд другaтa темa) пa мoже и тoa дa е. Пиј мaгнезиум и oдмaрaј пoвеќе.
    @KidA вo рaнa бременoст зaрaди бркaницaтa oд хoрмoни вo телoтo мoже дa се јaвaт гaсoви ,пoдуенoст кaкo и прoблеми сo стoлицaтa a oвa кaј тебе ми личи нa тoa,нo ќе пoмине зa крaткo преку нoќ ќе видиш. Пиј кoлку мoжеш пoвеќе вoдa и oвoшје и зеленчук јaди штo пoвеќе зa крaткo ќе биде се вo ред.
    Ве :hug:

На KidA, Momichka и forumce им се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.757
    @fana Знам дека можеби претиска на некој орган или нерв, само ми е страв да не се бубрезите. Не би требало да се тие, оти немам друг симптом, па најверојатно ова другото е.

9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.505
    Допаѓања:
    113.986
    Дa те утешaм .. Кaкo штo знaм бубрезите бoлaт сo интензитет нa пoрoдилни бoлки:| oд бебуш е не се секирaј ќе си се премести душичетo пaк и немa дa те бoли пoјќе :*

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И јас мислам како @fana бубрежните се страшни болки, еве јас сум со песок и можам да потврдам дека воопшто не се наивни. Мене ме болеше кичма и долниот дел од стомакот.

На fana, kukla21 и forumce им се допаѓа ова.
  11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.757
    А баш се мислев која имаше проблеми со бубрезите за да ја прашам за ова. Сигурно не се тие.
    Фала ви мешиња, малку ми помина сега, се надевам вака ќе тера

На pile30, Ano и SophiaBella им се допаѓа ова.
  12. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.727
    Допаѓања:
    18.441
    34+1 сум, чувствувам налик на менструални болки многу ниско под стомакот...денес речиси цел ден, минатата сабота исто и тоа доста интензивни... пијам магнезиум, се обидувам да ги игнорирам ама тука се Столицава исто несредена, ту дијареа, ту добра... и тоа викам ајде ништо не е... ама само си читам по форумов и не знам дали треба да се грижам или не... а сакам да направам генералка низ дома... смеам ли, да не направам беља некоја... мислења? бебушко мој си мрда па тоа ме успокојува

13. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Јас сум 34+5 се уште немам болки долу ниско.
    Подобро појди си на доктор да те видат можеби и цтг ќе ти направат.
    Јас досега исправ и испеглав алишта од бебуш, а за генералка ќе почекам да влезам 9 ти - 36 недела па ќе правам.
    Почекај и ти уште малку.

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Јас имав такви болки во 5тти и 7ми. Ништо не е страшно, матката се шири.

На Seduction и pile30 им се допаѓа ова.
  15. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Мамички се разбудив сега и мн не боли кичмата а и стомакот баш како менструални болки имам. Само што почнав да ја ситнам 31 недела. Мн ми е страв што може да биде. Дали денес што чистев па повеќе на нозе или незнам. Цела сум во паника. Маж ми не е тука да одам на дежурен и незнам. Или нормално е ваква болка?

16. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Piese magnezium?Ako ne si,napij se.Disi dlaboko.Ako ne ti pomine odi na dezuren.Mislam od so si se preumorila e.Ne se plasi samo smireno.Ama za sigurno odi na dezuren da te vidi.Pisi kako si

На iki26 и karibian им се допаѓа ова.
  17. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Пиев магнезиум секогаш пијам пред спиење. Ваљда од умор ќе да е. Дефинитивно треба повеќе одмор. :( ама пусти жени ние ако не ни е чисто.
    Ако продолжи вака ќе одам сигурно на дежурен.

На Seduction, Mari* и stevemila им се допаѓа ова.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ne treba da preteruvame.Samo poleka i se umereno.Probaj odmori se ako ne ti pomine odi na dezuren.Sigurna sum deka ne e nisto

Srcka kako si?Pominaa li bolkite?

Последна измена од модератор: 2 јули 2017
    На Mari* и karibian им се допаѓа ова.
  19. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Поминаа болките во сгомак малку само ме боли кичмата. И сабајле имав многу грчеви во нозете па ги ставив на перници високи и сега подобро е. :)

На Leo_29 и stevemila им се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    40.422
    Ама и ти си за ќотек. На ова жешко кога преппорачуваат да не движиме многу си се фатила за чистење. Јас кога не се вакви температури па ептен само прашина и алишта ако здиплам. Пази се мајка и денес строг одмор.
    Вчера што бев до кај моите на ручек и депилација по топлото, па вечерта ми се слоши. И тоа на Водно на воздух бевме отидени. Одма дома и одма во лежечка позиција и многу течности.
    Ајде добро е штом ти се смириле болките, ама повеќе одмор. Времево стварно не е убаво за многу физичка активност. Чувај се мамичке.

На LSP и karibian им се допаѓа ова.