Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.494
    Допаѓања:
    113.911
    @kukla21 @Bebulleee имате прашано дали може оваа крема за бремени?

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.259
    Јас до сега ја немам користено, фала богу немам хемороиди..

3. sneshko

sneshko Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2017
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    146
    Здраво девојки :)
    Нова сум на форумот
    Имам болки долу во матката некако како жештина чуствувам мислам дека и препоните ме болат. Вчера бев на преглед и се беше ок со бебчето. Инаку сум бремена 18+1

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Јас ја користев пред бременост. За надворешна употреба е, мислам дека не е проблем и сега да се користи.
    Појди во аптека и прочитај на упатството што пишува. Тоа е најсигурно.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.166
    Мамиии помагајте веќе паника ме фаќа..сабајле имав болка како менструална како кога ти се оди во вц ама кратко траеше ама сегаа веќе поинтезивно боли а како да го осекам синко долу можно ли е да ме притиска па од тоа да боли? Инаку 6 месец сум..се ми мина низ глава веке ми е страв... се напив магнезиум и ако ви текне нешто каживајте чаре...

6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.020
    Допаѓања:
    123.881
    @baby 5 можно е ама штом си имаш болка оди на дежурен да те видат.

На baby 5 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.020
    Допаѓања:
    5.534
    Мамички здраво. 31 недела сим бремена и веќе ме имаат фатено потешкотии. Сакам да ве прашам, кога се превртувам од лева на десна страна осекам нелагодност да не речам болка во стомакот. нормално ли е? Инаку препоните и срамната коска цело време ме болат.

8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.757
    Да нормално е. И јас ги имам истите потешкотии и болки, особено болка при превртување од една на друга страна, 32+н сум јас.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Добро утро на сите, јас сега станувам, препотена. |-)
    Чувствувам некоја нелагодност во вагина. Не е болка, туку чувство како лошо ставен поголем тампон. Веќе втор ден. Дали некој друг имал вакво глупаво чувство. За паники ли е?

10. MarioliMia

MarioliMia Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    249
    Za da si mirna, slusni si se so Dr tvoj. Moze ke ti kaze da se vidite. Magnezium napij se.
    Jas od vcera si osekjam takva slicna poteskotija ama mislam deka mi e od vremeto. Ke se menuva :D Kako babce nekoe sum so promenite.

11. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Др ми е на одмор :doh:
    Магнезиум ќе кркнам еден вонреден, па ќе видиме како ќе биде. :whew:

12. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Дали некој користел сумамед во бременост. Треба да пијам заради кламидија. Две одеднаш апчиња и по 24 часа уште едно. Да не штетат на бебето.

13. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.863
    Допаѓања:
    28.527
    Забрзан пулс во бременост? 105 до 110, мислам срцето ќе ми излезе од гради. А не сум нешто физички оптеретена, дури и повеќето од денот го преседов. Всушност не е само денес, веќе цел месец наназад се уморувам и при најмало напрегање (пр. додека и ги облекувам чевлите на малата а некогаш мислам и од зборување се уморувам). Има ли место за паника, нормално ли е во 16 недела од бременоста?
    Што можам да преземам?

14. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Најдобро да си се консултираш со доктор, мене пулсот ми беше толку во 9 ти месец.
    А може и од времево да ти е така.

15. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    764
    Мене толку ми е пулсот од кога влегов во петти месец,за мене ми е нормално, дека немам никакви симптоми за нешто да ми е.
    Најдобро прашај си го докторот, иначе превентивно јади помали оброци- почесто, може тоа ќе ти помогне.

16. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.863
    Допаѓања:
    28.527
    @orhideea @Troi Ви благодарам на искажаните мислења! Инаку денес консултирав лекар и скоро и да не обрна внимание на посочениот проблем со образложение дека сите од топлово сме такви:drunk:! Ме праша дали ми е во ред притисокот , а со него немам некој проблем па толку беше од разговорт! Не знам дали навистина е толку небитно, или женава не требаше баш така да ме изигнорира. Сепак за некој ден одма на приватен гинеколог кој ми ја следи бременоста и кому му имам повеќе доверба па и со него ќе разговарам!

17. hanny

hanny Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    61
    Феминки деновиве некако ми се собра многу движење навака натака и не одмарав баш и д вчера ме фатија болки во долниот дел од стомакот и нагоре од лева страна од сабајчево одмарам бев само до надвор и ко да осекам пулсирање татнење од левата страна. Сте имале вакви искуства матичната ми е на одмор предхпдно имам користено утрегестан инаку сум 15+1 или пак се јавува ова поради ширење на матката? Ве молам за мислење некако се вознемирив дали е нормално да се има болки и какви фала ви

18. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.060
    Допаѓања:
    6.550
    @hanny ширење на матката е. Ако е силна болка можеш да земеш Магнезиум, ги облажува болките во матката. Тука некаде сме со неделите и јас имам болки а оскудно се движам.
    Кога чуствуваш вакви промени, подобро лежи за да ти е помирна главата.

19. hanny

hanny Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    61
    Да треба да мирувам јас оваа недела баш напротив. Фала ти одма е подруго кога ке слушнеш од некој што се соочува со истото фала ти уште еднаш ајде ке издржиме и ке мируваме

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.757
    Ај јас да си се пожалам овде. Главата на бебето му е скроз долу, веднаш над срамната коска. Во последно време многу ме боле доле, кај ластикот на гаќите, некогаш едвај станам од кревет и не ни можам да одам. Се надевам дека е нормално.