Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Discussion in 'Бременост' started by taska, Apr 21, 2012.

1. pile30

pile30 Популарен член

Искрено незнам како оди со закажување маж ми зема упат само од матичен општ ептен да го имаме да не не завршиме работа зошто маж ми е доктор се претстави и плус кажа дека не праќа Др.Ефремовски од Ремефика тој така ни кажа и почекав 15мин.ми направија и завршив работа така...Едино да прашаш кај матичната општа како иде зошто таму на таа една Др.и се претстави и кај сестрата кажа што да се прави рече имаме трудница и така ме снимаа...Незнам дали има и во другите градови сигурно има прашај си.Имаат и ремедика такво испитување.Но мислам таму да им се претставиш ќе завршиш работа таму нема гужва воопшто.Ова се наоѓа на Институт за имунологија карши министерство за здравство.

Магнезиум пиев од Директ со Б и Ц од 375мг.некогаш едно некогаш две но една недела ниедно и плус стресот што го имав дали случајно се деси баш оваа г.н да ме боли незнам но не смеа сега да го прекинам...А во Зегин има Магнезиум со Б6 такви сега земав да ги пробам и ок ми се по две таблетки пијам такви.Или ми рече да комбинирам со Директ и со овие со Б6.Алкалоидските до Б комплекс што се од 400мг.не ги можам и ко да не ги пијам се осеќам...По 3 ми рече и Др.што ми правеше снимањето и плус гинекологот матичен но тоа само ептен по потреба кога не се смируваат грчевите...
    Направиси го снимањево

fana and Tahitiana like this.
  2. Tahitiana

Tahitiana Истакнат член

Те молам ако не ти е проблем прати ми сликичка од тие што ги пиеш моментално ако си задоволна и како ги пиеш по две на ден, сабајле и на вечер по едно, а по потреба и трето како што те разбрав така? Јас овие директ 400 од алкалоид со Б комлекс што ги пијам ништо поарно не осеќам, па да пробам ете и со твоите ако си задоволна...

pile30 likes this.
  3. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Мамиња, дали некоја искусила крварење на непцата во бременост? Од синоќа осеќам ама мн крв од еднава страна, не знам што да земам, нешто да препорачате?

4. fana

fana Форумски идол

Непцата се осетливи за време на бременоста и крварат особено при четкање на забите. Земи си мека четка за заби од лакалут и паста за заби лакалут актив. Исто така би ти го препорачала гелот Гингивал ц (тубичка бело со зелено) на база на камилица и е безбеден за бремени. Се мачка на непцата и ги смирува обично навечер пред спиење.

Momichka and Rose-tulip like this.
  5. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Ај ќе земам се ова, се надевам ќе има ефект. Фала ти најмногу :*:f:

fana likes this.
  6. sunisshining4all

sunisshining4all Истакнат член

• Ве молиме пишувајте кирилица.
    Zdravo, denes sum 19 nedela i veke 4 dena inam bolki onaka tapi bolki vo stomak, ne mozam navecer da spojam me boli i na levo koga spijam i na desno, tezina ki da osekam i povremeno ko da me sece vo stomak so noz. Valjda ne se kontrakcii?

7. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Пробај да ставиш перница меѓу нозе и под мешето. Ќе ти олесни.

sunisshining4all likes this.
  8. Momichka

Momichka Популарен член

@sunisshining4all знам дека можеби сум далекy со вистинскиот одговор, но дали имаш проверено брисеви?
    и јас имав сличен проблем како тебе, и мислев дека е самата матка, се шири, бебињата.
    Но по започнувањето и лекувањето на кандитата, воочив дека најголемиот број на потешкотии и болки ми биле од кандитата :^)

pile30 likes this.
  9. pile30

pile30 Популарен член

@Momichka а дали имаше и покрај болките на вртење на страна,на станување и плус ко грчење на стомакот? И дали имаше во вагината ко струички да ти поминуваат но не секој ден и не јаки? Урината ми искочи сега стерилна но матичната ми кажа да земеме брисеви а сум 27+2 но пред една недела ме гледаа во Ремедика вагинално со два прска Ефремовски :( и сега страв ми е да одам за брисеви...Немам чешање но некоја миризба имам и светло жолтеникаво но не количесто големо и немам секрет тој само заштитниот и е провиден и не гус и чест...

10. Momichka

Momichka Популарен член

@pile30 имав минимално чешање на горниот дел. Еднаш макс. два пати дневно во траење од неколку секунди. Значи ептен малку.
    Исцедок никаков :|
    Ама имав леукоцити во мокрачата.
    Болки за станување имав ама само на вечер. Болки за неиздржување по одење по вц (пак само на вечер). Имав тежина во матката кога спиев на страна.
    Имав некоја тапа болка во матката ама не ми беше како струјчка. Сега додека ставам вагиналетки имам таква струјчка ама мислам во каналот, а не во матката.
    Ако мокрачата ти е стерилна значи секако не зборуваме за иста или слична состојба. Кај мене и на брисот за кандита ја имаше + леукоцити во мокрача.

и зошто страв Пиле за брисеви?
    + како што читав исцедокот е нормално да го имаш. Јас искрено не знам зошто немам. Почнувам да имам и шубе дека го немам :sweat:

pile30 likes this.
  11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Срцка, ако немаш конретни симптоми дека имаш некој проблем (чешање, исцедок чуден, мирис, боја, пецкање итн) мислам дека немаш потреба да правиш сега брисеви. Затоа што ако си правела во 12та нед следно е отприлика 34та до 36та. Иако некои знам дека правеа и три пати. Сакам да кажам ако правиш сега до крај ќе треба уште еднаш. Инаку такви болки, сечење, тапа болка, болка на вртење, грчеви, стегање на стомакот сме имале скоро сите :) Ова е само мое мислење, сепак како ти кажала д-р и како сметаш дека треба така прави. ;)

12. sunisshining4all

Imav cisti brisevi pred 3nedeli ama deka stavam utrogestan vaginaleti poslednata nedela ko da me cesase ama si rekov od niv e koga tecat pa cesa...

I jas imam takvi strui vo vaginata...

Last edited by a moderator: Sep 12, 2017
    stevemila and pile30 like this.
  13. Momichka

Momichka Популарен член

Утрогестанот многу често може да придонесе промена на флората на вагината и да предизвика креирање на кандита. Креира постојано влажна состојба која е идеала за развивање на кандита. ->Сепак ова е чиста шпекулација, не ти велам дека секако имаш.
    Пробај што е можно повеќе миење...

Не знам како звучам од страна, и не би сакала да ве исплашам ни тебе ни @pile30 .
    Ама ако имате промени направете си брисеви. Најважно од се е ако има нешто, да се излечи и да си продолжете да функционирате во перфектно.
    За струјчките, може секогаш да биде ширење на матката. Сепак нашиот организам секојдневно расти и се шири...

sunisshining4all and pile30 like this.
  14. sunisshining4all

Of mislam deka ne e kandida bidejki imav problemi so kandida prethodno i znam kako izgleda... da ne mi e nekoja dr infekcija se plasam ama pa nemam simptomi nikakvi... a struickite de gi ima de ne... ti blagodaram

stevemila likes this.
  15. pile30

pile30 Популарен член

Јас од сам старт пред стимулациите за ивф имав Ешерихија и си ја влечев а еве 7ми месец сум...прошлата недела искочи стерилна се чудев но ќе направам секако пак контрола а за вагинални инфекции сум немала никогаш и незнам како да препознаам дали има нешто...
    Не ми е страв но дека сум чепкана брзо доле и затоа ми е...
    Иначе на мене леукоцитите во крв ми се покачени сега последно беа 15 а ЦРП мирно и веќе незнам што да мислам...А леукоцитите од старт ми се движат се од 12-14...

16. Twins19

Twins19 Активен член

Здр на сите...бремена сум 35+3 недела и да напоменам носам близнаци.Незнам како е кај вас со едно но кај мене е мн тешко имам огромна тежина посебно во текот на ноќта кога треба да спијам , преку денот не толку да напоменам дека и тогаш лежам пошто морам мн да мирувам ама а легнам да спијам навечер и се тогаш ме фаќа.Мн ми е тешко при вртење тежина огрома,кога кје се свртам настрана чуствувам голем напон долу и во кичмата како да сакаат да излезат туркат дали туркаат .Во последно некако мн ми се оди во веце ама за по голема нужда имало немало мора како и гасови па и некој звуци слушам од стомакот( како балончиња да пукаат )Сакам да знам дали имала некоја ваков случај и дали има во темава други близнаци па да сподели со мене .

17. Annath

Annath Форумски идол

Јас немам никакви симптоми на кандида, барем не оние што ми се мене познати и ми се појавуваа пред да родам. Секогаш на брис од цервикс и вагина ми излегува дека е присутна, а немам никаква симптоматологија. Зедов гинодактарин вагиналети да пробам со нив оти канестен не ми делуваа, од гинодактаринот се расчешав како луда, па ги прекинав. Други не знам дали би биле ефикасни, а системска терапија не сакам да пијам, одвратна е.

18. Вил

Вил Истакнат член

Здраво.
    24та недела сум од бременоста еве веќе 3ти ден имам мн јаки болки во ребрата, и тој дел од левото до десното ребро дури и ми е здрвен не го осеќам кога ќе се допрам со прст. Да ми дадете совет нешто да се напијам за ублажување на болката или некој народен лек или метод што ви помогнал на вас. Ниту една положба не ми е удобна и кога седам и кога лежам и стојам. Не прекинува болката.
    Ви благодарам

Snow white and Mari* like this.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Чим не прекинува болката најдобро да одиш на лекар, консултации со доктор најдобро, ке ти предложи тој што да пиеш...

20. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Zdravo na site sakam nesto da prasam moze ne e za ovde ali sekoj sovet bi mi bil od korist bremena sum 32 nedela megutoa od pred dve nedeli mi se javi nekoja bolka na koskata dole megu noze sto e na ednata strana i ne mozam da odam normalno nitu pak da se oblekuvam i vrtam od den na den sve poveke me boli ve molam za sovet nekoj ako znae za sto se raboti