Најверојатно бебето притиска на некој нерв, барем кај братучетка ми беше така. Но сепак најсигурно е да се консултираш со лекар доколку болката не поминува.
Ќе издржиме уште малку. Јас сум 30та недела и само нешто ме заболува, ама штом докторите викаат дека е нормално, нема место за паника
Денес колкови утре половина друг ден нозе .. Све од бебо.. Тоа си добива на килажа става обравче газе копанчиња на кои за кратко ќе им се радуваме. Ќе си пиеме магнезиум ќе пробаме да се движиме малку повеќе и ќе галиме мешко, нема друго ќе издржиме
Колку убаво напишано Еве мене ме боли една точка кај половината Одвај седам на работа и само наоѓам причина да се рашетувам
Isto i jas me boli od den na den poveke ama sepak setam kolku sto mozam poveke i nestrplivo gi brojam denovite do poroduvanje
Zeni ima li nekoja iskustvo so trnenje na race? Sekoja vecer se budam so poteceni race I otrnati. Nekogas dvete, no poretko, a levata raka obavezno. Nekoj? Nesto? Isto ili slicno cuvstvo?
@pile30 извини те носам во оваа тема. Пред некој период пишувавме за пецкањето и планирав да ти пишам утрово што направи. Те видов на вештачко пиша за капсулите. Сега имаш пецкање? Абе јас завршив со вагиналетките за кандитата, ама нешто ми е чудно, ме пецнува во каналот(мислам дека е струјчките) А овие Brusnicin се витамин ц? Можам да ги пијам во земена на витамин ц?
Ако каде треба префрлиме нема проблем Печкање веќе немам ко во внатрешноста на вагината ко што имав сега само чат-пат имам ко струички на коската лево-десно но тоа е ради компресија на лигаменти и мускулчиња како расте бебе се се појаки затоа не стравувај за нив... Овие се баш што ги пијам да имаат Витамин Ц но јас и во Магнезиум Директ има Б и Ц и плус пренатални пијам Провен и таму има некое микрограмче па фала богу сум ок и со крвта. Мислам дека можеш но за најсигурно на следен преглед прашај си Др. Маж ми со Димчев збореше му кажа за овие рече ок се...а и матичнава знае се што примам... По 1000мг.пијат феминки со месеци така да мислам штета нема се што е до 1000мг.
Штом се само витамин Ц ќе би барам. Од која аптека ги зема? Да не е случајно од зегин да не одам да барам по локални аптеки?
Да да од Зегин ги земав 60 капсули 595 ден.се. Немам ни мака ни подждригнувам од нив ништо многу лесно ми е и мокрењето...Е сега па ќе си правам контрола па ќе видам што како е но симптомите ги немам...
Побарај на интернет за carpal tunnel syndrome. Многу честа појава во бременост. Од отекувањето има притисок на нервот во зглобовите и предизвикува такви симптоми во бременост.
Момичка не се витамин Ц, содржат само, главната состајка им е брусницата + витамин Ц. И се главно за уринарни инфекции. Секако не е штета да ги земаш, ама и од плус витамин Ц со нив нема штета.
Мешиња, денес и вчера ме болат глуждовите на рацете, кај дланките. Како да ме вртат. Не би требало од времето, никогаш не сум осеќала. Тунели, незнам, на двете раце ме болат. Имал некој вакво нешто? Или да не не е од трудноќа?!
@pile30 само да потврдам дека стујчките во матката дефинитивно се ширење (а не инфекција). Денес проверив мокрача, конечно е чиста Бев скоро сигурна дека ќе има барем едно + за леукоцитите, ама не. Така да, што и тебе ти беше чисто, биди спокојна
Одличноооо баш ми е мило што немаш ништо и никогаш да не ни се повратат тие бактерии инфекции...Јас за недела дена пак ќе испитам уринокултура да видам како е
Женчиња се будам сабаље и сакајќи да ја мрднам левата нога да се свртам ме пресече остра силна болка ниско, ептен ниско во препон. После 2 мин. станав и едвај стигнав до веце, имам пак болка во препон ниско ама не така остра и ми се кочи ногата. 29,4 недела сум. Ме фаќа паника. Дали ви се случило, дали е опасно, да одам ли на лекар дајте ми совет.
Ако е неиздржливо појди за мирна душа. Сепак и петок е, ако те мачи и после кај ќе бараш доктор? Може и само некој нерв си закачила.