Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки и други здравствени проблеми во бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од taska, 21 април 2012.

1. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.059
    Допаѓања:
    6.548
    Добро утро мамички, како сте?
    Јас добро, еден утрински поздрав од мене. :sun:
    Имам прашање: Течење крв од нос?
    Како што прочитав дека во бременост лесно тече крв од нос, дека лесно пукаат капилари. + Требало да се внимава на крвен притисок да не се качи нагло.
    Прашањето ми е дали инфото кое го прочитав има логика, и дали има некој да додаде нешто?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.446
    Допаѓања:
    113.659
    Се си знајш :*

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.059
    Допаѓања:
    6.548
    хаха @fana :hug:
    Утрово прочитав неколку подточки и веднаш на мерење притисок. Ама велам без амин од другарките од фемина не се чуствувам така сигурна дека прочитав веродостојни информации.
    Ти благодарам :hug:

На bubac и fana им се допаѓа ова.
  4. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Јас за истово прашав др. Ми рече ако се трпи, не е често и не е мн, е ок. Во бременост можел да се активира некој нерв горе меѓу очите кај носот и многу да тече крв. Ако имаш такво, треба да одиш на оториноларинголог да препише терапија. Искрено не сум слушнала некој вака да му тече. Се останато е нормално. ;)

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Нормално е течење на крв од носот. Што од хормони, што од зголемена циркулација. На почетокот секој ден ми течеше и кога не бев бремена стално пред да ми дојде ми течеше крв од нос

На joy1 и Momichka им се допаѓа ова.
  6. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    Здраво мамички пред неколку дена неконтролирано кивнав и силно ме пресече стомакот а бремена сум 14 недели. Денеска имам болки од децната страна како силни пецкања, примам и утрогестан вагиналети за подобро да се прицврсти плодот и поради тоа што не е убаво залепена постелката. Ве молам совет

7. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.059
    Допаѓања:
    6.548
    @Naturel само одмарање и лежење. Кај мене 12та недела, имаше одлепување и си бев умна. си лежев, си мирував, и сега на втор скрининг докторот се изнанеди како воопшто имало одлепување. се ќе се среди мила, само верба и позитивна мисла :hug:

8. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    @Momichka одам на работа и претежно клекнувам станувам и на нозе ми е работата, немав забрана до сега за мирување, почнувам да се плашам како силни бодежи но краткотрајни утре мора да појдам на гинеколог

9. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.059
    Допаѓања:
    6.548
    @Naturel ти си во различни околности од моите. оди, консултирај се.
    Бодежи до одредена мера се нормални, но кога постои ризик од нешто, почести контроли мислам дека се задолжителни.
    Во наредна прилика, секако консултирај се.
    А може ли да прашам зошто ти беше забрането мирување?

10. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    @Momichka немав забрана за мирување и строго лежење и неодење на работа, само докторката рече дека на почетокот од бременоста не е добро залепена постелката и дека ќе средиме со утрогестани, и немав болки се до пред неколку дена но еве денеска чудни бодежи, правев контроли до сега на секои две недели или 10тина дена и последниот пат рече дека се е во ред да ставам утрогестан до 16та недела, а после тоа ќе видиме, треба да појдам на контрола дури по две-три недели но утре ќе одам во мисла сум цело време

11. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Мешкoвци,11тa неделa сум и денес имaм бoлки вo aбдoменoт oд левa стрaнa пaрaлелнo сo желудник.Причинa?

12. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    822
    Испаничена сум сакам да прашам нешто,вчера седејки дома како некоја силна болка да почуствував како грч амаммногу јак како бокс некој да ми удрил,денеска повторно истото ми се случи незнам што да правам а тек на 13 сум на контрола:(help

13. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Која недела си?

14. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    822
    12,3

15. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    :/ незнам што да те советувам и јас имав така болки ама краткотрајни утрогестан пробај стави или или најубаво појди си на болница да си бидиш мирна најубаво

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.323
    Допаѓања:
    76.422
    Магнезиум пиеш? И колкава доза?? Може треба поголема доза да зимаш... болки како тегнење, боцкање, нормални се... ама до толку како што викаш како јак бокс не :/ Мирувај, пиј чај од камилица... а ако не се поднесува болката оди на лекар. И која нед си?

17. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    822
    Магнезиум од 300 мг пијам немам постојани болки не е ни тоа болно него језиво јако незнам како да го објаснам ни јас,по секако ќе посетам гинеколог.Инаку сум 12,3 дена

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.323
    Допаѓања:
    76.422
    Може ке треба мин 500мг да пиеш, јас пијам од 400мг, а кога имав болки било кај големи (во колкови, стомак, нозе), ми рече докторот 2х400мг, но сепак на своја рака не дозирај си, прашај дали треба да пиеш повеќе по потреба при болки...

19. Tina Alsaud

Tina Alsaud Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2017
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Good morning!
    Би сакала да ве прашам има ли некоја од вас искуство со хеликобактерија во бременост?

20. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    Здраво на сите, сакам да ве прашам дали имал некоj нешто слично: од време на време скоро цел ден како да ми отрпнува десната страна од половината, во едно место некако само, и како пецкања боцкања имам.. Не знам точно како да опишам..:^) А "обични" болки немам. Му се случило ли на некој, дали е страшно? 22 недела сум.