Добро утро мамички, како сте? Јас добро, еден утрински поздрав од мене. Имам прашање: Течење крв од нос? Како што прочитав дека во бременост лесно тече крв од нос, дека лесно пукаат капилари. + Требало да се внимава на крвен притисок да не се качи нагло. Прашањето ми е дали инфото кое го прочитав има логика, и дали има некој да додаде нешто?
хаха @fana Утрово прочитав неколку подточки и веднаш на мерење притисок. Ама велам без амин од другарките од фемина не се чуствувам така сигурна дека прочитав веродостојни информации. Ти благодарам
Јас за истово прашав др. Ми рече ако се трпи, не е често и не е мн, е ок. Во бременост можел да се активира некој нерв горе меѓу очите кај носот и многу да тече крв. Ако имаш такво, треба да одиш на оториноларинголог да препише терапија. Искрено не сум слушнала некој вака да му тече. Се останато е нормално.
Нормално е течење на крв од носот. Што од хормони, што од зголемена циркулација. На почетокот секој ден ми течеше и кога не бев бремена стално пред да ми дојде ми течеше крв од нос
Здраво мамички пред неколку дена неконтролирано кивнав и силно ме пресече стомакот а бремена сум 14 недели. Денеска имам болки од децната страна како силни пецкања, примам и утрогестан вагиналети за подобро да се прицврсти плодот и поради тоа што не е убаво залепена постелката. Ве молам совет
@Naturel само одмарање и лежење. Кај мене 12та недела, имаше одлепување и си бев умна. си лежев, си мирував, и сега на втор скрининг докторот се изнанеди како воопшто имало одлепување. се ќе се среди мила, само верба и позитивна мисла
@Momichka одам на работа и претежно клекнувам станувам и на нозе ми е работата, немав забрана до сега за мирување, почнувам да се плашам како силни бодежи но краткотрајни утре мора да појдам на гинеколог
@Naturel ти си во различни околности од моите. оди, консултирај се. Бодежи до одредена мера се нормални, но кога постои ризик од нешто, почести контроли мислам дека се задолжителни. Во наредна прилика, секако консултирај се. А може ли да прашам зошто ти беше забрането мирување?
@Momichka немав забрана за мирување и строго лежење и неодење на работа, само докторката рече дека на почетокот од бременоста не е добро залепена постелката и дека ќе средиме со утрогестани, и немав болки се до пред неколку дена но еве денеска чудни бодежи, правев контроли до сега на секои две недели или 10тина дена и последниот пат рече дека се е во ред да ставам утрогестан до 16та недела, а после тоа ќе видиме, треба да појдам на контрола дури по две-три недели но утре ќе одам во мисла сум цело време
Мешкoвци,11тa неделa сум и денес имaм бoлки вo aбдoменoт oд левa стрaнa пaрaлелнo сo желудник.Причинa?
Испаничена сум сакам да прашам нешто,вчера седејки дома како некоја силна болка да почуствував како грч амаммногу јак како бокс некој да ми удрил,денеска повторно истото ми се случи незнам што да правам а тек на 13 сум на контролаhelp
:/ незнам што да те советувам и јас имав така болки ама краткотрајни утрогестан пробај стави или или најубаво појди си на болница да си бидиш мирна најубаво
Магнезиум пиеш? И колкава доза?? Може треба поголема доза да зимаш... болки како тегнење, боцкање, нормални се... ама до толку како што викаш како јак бокс не :/ Мирувај, пиј чај од камилица... а ако не се поднесува болката оди на лекар. И која нед си?
Магнезиум од 300 мг пијам немам постојани болки не е ни тоа болно него језиво јако незнам како да го објаснам ни јас,по секако ќе посетам гинеколог.Инаку сум 12,3 дена
Може ке треба мин 500мг да пиеш, јас пијам од 400мг, а кога имав болки било кај големи (во колкови, стомак, нозе), ми рече докторот 2х400мг, но сепак на своја рака не дозирај си, прашај дали треба да пиеш повеќе по потреба при болки...
Здраво на сите, сакам да ве прашам дали имал некоj нешто слично: од време на време скоро цел ден како да ми отрпнува десната страна од половината, во едно место некако само, и како пецкања боцкања имам.. Не знам точно како да опишам.. А "обични" болки немам. Му се случило ли на некој, дали е страшно? 22 недела сум.